Hayatınızı dengelemeyi öğrenin

Clair Beardson, iyi beslenmenin bireyin sağlığı ve refahı üzerindeki olumlu etkilerini önemseyen bir uzman.

Haberin Devamı

Geleneksel Çin tıbbının olumlu etkilerini uygulama yaptığı kişilerde gözlemleyen ve bu uygulamalar sonunda bireylerin kendi vücut tiplerini anladıklarını, sağlıklı bir yaşam için daha fazla sorumluluk aldığını fark eden Beardson, 2–15 Ekim arasında Mandarin Oriental Bodrum’da olacak. Bu ziyaret öncesi Çin tıbbıyla ilgili merak ettiklerimizi sorduk kendisine...

* Geleneksel Çin tıbbı konusunda uzun yıllara dayanan deneyime sahipsiniz. Uyguladığınız terapiden kimler yararlanabilir?
- Geleneksel Çin tıbbı uygulamaları kişilerin fiziksel, zihinsel ve duygusal tüm özelliklerini, denge ve dengesizliklerini ele alarak oluşturuluyor. Çünkü tüm bu dengelerin sağlığımızla yakından ilgisi var. Katılımcılarla geçirdiğimiz kapsamlı bir danışmanlık seansının ardından, nabız gibi bazı ölçümler yardımıyla bir tanı konuluyor. Tanı sonrası kişiye özel akupunktur veya bitkisel tedavi uygulanıyor. Geleneksel Çin tıbbı, egzama, omuz ağrısı, sırt ağrısı, uykusuzluk, migren, ödem, siyatik, yorgunluk, kabızlık ve sinüzit gibi pek çok rahatsızlığı tedavide etkin rol oynuyor. Bu uygulamanın ardından, kişinin yaşam stili ve mevcut yaşam stiline alternatif olabilecek daha sağlıklı yaşam stilleri üzerine konuşmalar yapılıyor. Yeni beslenme ve egzersiz programları hazırlanıyor. Gıdaların faydaları veya zararları her vücut tipine göre değişkenlik gösterdiği için geleneksel Çin tıbbı standartlarına bağlı kalarak kişiye özel gıda listesi hazırlanıyor. Bu programlarda, yüz akupunkturu ile kadın danışanların daha iyi bir cilt, enerjisi daha yüksek bir vücut ve ruh hali kazanmalarına yardımcı olunuyor. Erkekler ise zihinsel ve fiziksel rahatlamanın yanı sıra yanlış egzersizlerin vücutlarında oluşturduğu yaralanmaları tedavi etme konusunda yardım alıyor.
* Uyguladığınız terapinin özelliklerinden bahseder misiniz?
- Her terapi, Doğu’ya özgü meridyen masajının güçlü etkisi ile özel karışımlı bitki yağlarının iyileştirici özelliklerini bir arada sunan rahatlatıcı vücut masajı ritüelinden oluşuyor. Her bakım seansı kişinin kendine özgü ve güncel sağlık durumunun belirlenmesi için özel terapist danışmanlığı ile başlıyor. Bakım seansı ve yağlar, vücut, akıl ve ruha uyum kazandıracak şekilde kişiye özel olarak belirleniyor. Misafirlere ayrıca programın avantajlarından evde yararlanmayı sürdürmeleri için beslenme ve egzersiz danışmanlığı sunuluyor.
* Bodrum’daki 3 günlük ve 6 günlük programların içeriğinden bahseder misiniz?
- Mandarin Oriental Bodrum’da 2–15 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceğimiz bu programlar, bireylerin daha iyi görünmeleri, daha sağlıklı olmaları ve kendilerini daha iyi hissetmelerine imkân sağlayacak türde... Bu programlar kişilere cilt bakımları, vücut masajları, akupunktur tedavileri ve spa deneyimleri yaşatıyor. Günlük grup çalışmaları ve birebir görüşmelerde ise geleneksel Çin tıbbı öğretilerinin ışığında misafirlerin sağlıklarıyla ilgili daha iyi kararlar almalarına yardımcı oluyoruz.

Haberin Devamı

Doğru sıralamayla mükemmel bakım

Haberin Devamı

Uzmanlar, kozmetik ürünlerinin ancak doğru sıralamayla kullanıldıklarında istenen sonucu vereceğinin altını çiziyor. İşte, kusursuz bir cilt bakımı için kullanmanız gereken ürünler ve doğru kullanım sıralaması...

- CİLT TEMİZLEME ÜRÜNÜ: Her şeyin başında makyaj artıklarından ve cilt üzerinde birikmiş yağdan, kirden arınmak var. Bunun için işe cilt tipine uygun bir temizleme ürünüyle başlamak gerekiyor.
- TONİK: Tonik uygulaması öncesinde cildin iyice temizlenmiş olması şart. Bu ürünler cilt temizliğinin ardından cilde nem kazandırmaya, cildin koruma kalkanını yeniden yapılandırmaya ve temizleyici ürünün arındıramadığı makyaj kalıntılarını etkili bir şekilde temizleyerek gözeneklerin açılmasına yardımcı oluyor. Bir parça pamuğun üzerine döktüğünüz toniği fazla bastırmadan yüzünüzde gezdirin.
- YUMUŞATICI (SOFTENER): Yüz esansı, suyu ve rahatlatıcı losyon olarak da bilinen yumuşatıcılar, son dönemde serum ve nemlendirici benzeri içerikleriyle öne çıkıyor. Kullanmadan önce cildin iyice temizlenmiş ve tonik uygulanmış olması önemli. Bu yağsız losyonun içeriğindeki termal plankton, ipek ve vitaminler cilt tabakasının derinlerine iniyor, kullanılan kremlerin anti-aging etkilerini öne çıkarıyor. Ardından günlük bakım kreminizi uygulayabilirsiniz.
- GÖZENEK SIKILAŞTIRICI: Günlük kremin sonrasında kullanılmalı. Gözenek sıkılaştırıcı ürünler optik olarak yüzeydeki dengesizlikleri yok ediyor (örneğin matlaştıran pigmentler sayesinde iri gözenekleri küçültüyor). Öncesinde günlük kreminizi sürün, böylelikle cildinize bakım yapmış olursunuz. Ardından sıkılaştırıcı ürünü ve fondöteninizi uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Peeling günlük temizlik yöntemi değimdir

- PEELING: Peeling uygulaması öncesinde cildin temiz olması önemli. Peeling sonrasında ise uzmanlar mutlaka gece kremi kullanmayı öneriyor. Peeling, temiz cilde yapılmalı ve uygulama kesinlikle temizlik yöntemi olarak algılanmamalı... Çünkü peeling ürünleri, makyaj kalıntılarını temizlemek için değil ölü deri hücrelerini arındırmak, hücre yenilenmesini sağlamak üzere geliştirilmiştir. Peeling uygulaması için ideal zaman, tam da cildin kendini yenilediği akşam saatleridir. Peeling’i cildi yeniden dengeleyen yüz toniği ve bakım kremi izlemeli...

21. yüzyılda Çin tıbbının gücü

Bu uygulamalar kapsamında yapılan grup çalışmasında, 21. yüzyılda hızla artan kanser, diyabet gibi hastalıklardan geleneksel Çin tıbbı uygulamaları sayesinde korunma yolları anlatılıyor. Mevsimlerin özellikleri, farklı vücut tiplerinin mevsim değişikliklerindan nasıl korunması gerektiği ve bu koruma süresince karşılaşabilecekleri olası hastalık ve hassasiyetler ele alınıyor.
Ayrıca katılımcıların vücut tipleri analiz edilerek, kendileri için en uygun beslenme şekilleri belirleniyor ve özellikle kış aylarında almaları gereken gıdalar listeleniyor.
Çay seremonisinde farklı çay türlerinin sağlığımızla ilişkisi, fiziksel ve ruhsal etkileri anlatılıyor. Farklı çay türlerinin kişilere sağladığı yararlar da ele alınıyor.

Editörden

Haberin Devamı

Günlük doğal destek

Elizabeth Arden, yeni geliştirdiği Superstart Skin Renewal Booster ile klasik cilt bakımı alışkanlıklarını bir adım ileri taşıyor. Kullanılan diğer cilt bakım ürünlerinden maksimum düzeyde verim alınması amacıyla tasarlanan ürün, içerdiği “startum corneum” ile cildin en üst tabakasına günlük destek sağlıyor. Ayrıca doğal koruyucu bariyerini ve kendini yenileme yeteneğini güçlendiriyor. Bu şekilde bütün cilt bakım sürecinin en iyi şekilde sonuçlanmasına yardımcı oluyor. Fiyatı 230 lira...

Renkli sezon

Sephora, yeni sezonu pratik ve eğlenceli makyaj ürünleriyle karşıladı. Gözleri belirginleştirmek için renkli kalemler, yumurta şeklinde dudak balm’ları, ultra parlak gloss’lar, kaşların çizgisini kalınlaştırmak için pudralar, çekici ve modern ambalaj tasarımlarıyla satışa sunuldu. Benim seçimim, Kiss Me Balm –N°08 Peach Melba... Fiyatı 21.00 lira...

Haberin Devamı

Güzelliğe uyanın

Lancôme’un Visionnaire Nuit Beauty Sleep Perfector’ı cildinizi siz uykudayken yeniliyor. Ürünün uyku maskelerinden esinlenilen yağ bazlı jel dokusu, yorgunluk izlerini ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor. Cildi saran besleyici formülü, gece boyunca cildin onarım ve yenilenme kapasitesini artırıyor, dinlenmiş ve pürüzsüzleşmiş, daha elastik ve aydınlık bir ciltle uyanmanıza yardımcı oluyor.

Yazarın Tüm Yazıları