Doğal güzellik hikâyeleri

Biz kadınların hayali her daim güzel görünmek. Ama bunun sadece makyajla olmadığı gerçeğine de vakıfız tabii ki. Güzellik uzmanlarının, diyetisyenlerin, dermatologların yıllardır anlattığı ve artık ‘kural’ haline gelmiş önerilerine bir kez daha göz atmakta fayda var.

Haberin Devamı

Su için, ama doğru bir şekilde!

Her sabah uyanınca en az yarım litre su için. Bu alışkanlık, metabolizmayı harekete geçiriyor ve cilde tazelik, sağlık katıyor. Ayrıca Ayurveda öğretisine göre kaynamış, beklemiş su iyon açısından zenginleşiyor, bu da toksinlerden arınmayı hızlandırıyor.

Kuru şampuan

Saçlara ekspres tazelik kazandırmanın en kolay yolu kuru şampuanlardan geçiyor. Saçlarınızın diplerine belli bir mesafeden sıkın. Özellikle sık yağlanan saçlarda etkili. Bu sayede saçlarınızı her gün yıkamak zorunda kalmıyorsunuz.

Patatesle barışın

Göz çevresindeki koyu halkalar ve şişliklerin en büyük düşmanı, patates maskesi... Çiğ patatesi ortadan kesin ve birkaç dakika boyunca göz kapaklarınızın üzerinde bekletin. Vücudun kendi ürettiği enzim olan ve patateste de bulunan katalaz enzimi, ciltteki ödemi engelliyor ve aynı zamanda nemlenmesine yardımcı oluyor.

Cilde göz damlası

İşte makyaj artistlerinin vazgeçilmez ipuçlarından biri; hassas ve irrite olmuş cildinize birkaç damla göz damlası yeterli... Öncesinde şişeyi 10 dakika boyunca buzdolabında tutun. Ardından istediğiniz bölgeye birkaç damla uygulayın. Göz damlasında bulunan ve göz damarlarını daraltma özelliği olan (vasokonstrüksiyon) içerikler, cilt için de aynı görevi görüyor.

Haberin Devamı

Tazelik spreyi

Termal suların faydası tartışılmaz... Makyajın kalıcılığını artırıyor. Sıktığınız andan itibaren kendi kendine kurumasını bekleyin, böylelikle cildin nemi absorbe etmesi daha kolay olur. Ve makyajınızın da daha doğal görünmesine yardımcı oluyor.

Pudrayı abartmayın

Pek çok kadın pürüzsüz ama doğal bir cilt görünümü için makyaja hafif bir pudra uygulamayı yeğliyor. Ama makyaj artistleri pudranın makyajı abartılı gösterdiği konusunda hemfikir. Sıvı içerikler ciltle daha hızlı kombine oluyor. Özellikle yanaklara ve dudaklara krem allık tercih etmenizde fayda var.

Saçlara gece yağı

Bugüne dek kullandığımız argan ve diğer yağ türlerinden daha farklı... Duş öncesi ya da sonrası kullanılıyor. Yağı saçınıza uyguladıktan sonra gece boyunca etkisini göstermesi için bekleyin. Ertesi gün saçlarınızın etkileyici bir şekilde yumuşak ve parlak bir görünüm kazandığını göreceksiniz.

Kirpik kıvırıcı

Mükemmel bakışlar için bir ipucu daha; kirpik kıvırıcınızı kısa bir süre saç kurutma makinenizle ısıtın, birkaç saniye soğutun ardından kirpiklerinize istediğiniz kıvrımı verin. Etki, ısı yardımıyla daha uzun sürecektir. Ama dikkat! Kirpik kıvırıcıyı yeterince soğutmadan asla kirpiklerinize yaklaştırmayın.

En kadınsı parfüm

Haberin Devamı

“La vie est belle,” Lancôme’un yeni hoş kokusunu ortaya koyuyor. Ünlü Hollywood yıldızı Julia Roberts’ın yüzü olduğu parfüm, aynı zamanda arayışı temsil ediyor.

İlk defa Fransız parfümünün üç ustası olağanüstü kokuyu oluşturmak için yeteneklerini birleştirdi: Olivier Polge, Dominique Ropion ve Anne Flipo...
Üçlü, iris çiçeği ile bugüne kadar yaratılmış en kadınsı parfümü hayata geçirdi. Bu sırada geleneksel kodları kırma cesaretini göstererek yeni bir koku duyusu geliştirdiler ve neredeyse tarif edilemez, gölge ve ışık arasında bir koku yarattılar.
Daha önceden üretilmemiş, yorumlanmamış içerikleri kullanmayı tercih ettiler. Gereksiz materyallerden kaçınıp içinde sadece 63 adet bileşim bulundurarak ve hepsini ifade edebilecek şekilde “Mükemmel” bir parfüm ortaya çıkardılar...

Editörden

Haberin Devamı

1. İkonik bir serum
Tüm cilt tipleri üzerinde etkili olan Advanced Génifique serum, cildi daha genç bir görünüme kavuşturuyor. İlk kullanımdan itibaren cilde daha pürüzsüz ve aydınlık bir görünüm sağlıyor. Cildin içten gelen ışığı ile aydınlanmasını sağlayan Advanced Génifique, her kadının sahip olduğu ‘aura’yı ortaya koymasına yardımcı oluyor.

2. Gözlerde güzellik hazinesi
Maskara, her kadının en yakın dostu... Grandiôse de kolay uygulanabilirliği ve yenilenen şişe tasarımıyla biz kadınlara karşı konulmaz bakışlar vaat ediyor. Bir hareketle göz kıvrımlarına uyum sağlayan ‘swan-neck’ (kuğu boynu) aplikatörü, en kısa kirpiklere bile temas ederek kirpikleri belirginleştiren ve kirpikleri tek tek ayıran kısa elastomer fırça sapı ve ultra siyah formülüyle gözlerde yüksek performans sağlıyor.

Haberin Devamı

3. Pürüzsüz bir cilt
Bir likit fondöten kadar taze ve hafif, kompakt fondöten kadar kullanımı kolay ve pratik, BB krem kadar pürüzsüzleştirici ve eşit ton sağlayıcı... Özel bir formülle bezenmiş likit sünger fondöten Miracle Cushion, taze ve sağlıklı bir ten yaratıyor. Üstelik tek bir hareketle... Miracle Cushion benzersiz serinlik hissini verirken, tene tazelik veriyor, rengini eşitliyor ve aynı anda UV ışınlarına karşı koruyor.

4. Hipnotize olacaksınız
Hipnotize eden kadının parfümü, Hynose... Gizemli hislerle dolu koku, oryantal ve odunsu notaların uyumundan oluşuyor. Arzu çiçeği, vanilya ve vetiverin yumuşak, sıcak ve duygusal kokusu derin ve gizemli bir ten yaratıyor.

Haberin Devamı

5. Tutkulu bir aşk
Lancôme için iki Fransız parfümör yıldızı tarafından yaratılan 21’inci yüzyılın modern aşk iksiri La Nuit Trésor, nadir bulunan işlenmemiş notalardan oluşuyor. Kalbinde büyüleyici siyah gül esansı ile Tahiti’ye özgü erotik vanilya orkidesi yer alıyor. Alt notalarında ise tütsü, papirus ağacının esansı ve tropik meyve aroması yatıyor.


6. Dudaklarda doğal renk
Dudak bakımı, rujun sağladığı belirgin renkler, parlatıcının verdiği ışıltı... İşte, Lip Lover en iyi özelliklerin üçünü kapsıyor.
Renkler, pigmentler sayesinde dudakların doğal rengiyle bütünleşiyor. Işıltı, ‘ayarlanabiliyor’, yapışkanlık hissi yaratmayan, ultra ışıltılı silikon içerikli yağ etkili formülüyle üst üste sürülebiliyor!

7. Seksi bir cilt
Pek çok fondöten su, yağ ve yoğun kompakt içeriğe sahipken, Miracle Air de Teint içeriğindeki ultra hafif ‘mucize moleküller’de bulunan binlerce boşluk sayesinde havanın cilde serbestçe temasını sağlıyor. Normal fondötenlere göre 25 kat hafif pudraya sahip olan Miracle Air de Teint, yüzde 90 hava içeriyor.

8. Kırışıklık
karşıtı güneş bakımı
Günlük yaşamınızda bir kafede kahvenizi yudumluyorken, bir ağacın gölgesinde baharın keyfini çıkarıyorken dahi UV ışınlarının etkisi altında olduğunuzu biliyor muydunuz? O zaman sizi uzun UVA ışınlarına karşı etkin koruma sağlayan UV Expert XL-Shield ile tanıştıralım...

Yazarın Tüm Yazıları