FETÖ ‘şüphelisi’ öğrenciye ‘şifresini’ sordunuz mu?

Cumhuriyet Halk Partisi, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamudan ihraç edilen Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarından sonra şimdi de askeri okullardan çıkartılan FETÖ mensuplarını gündeme getiriyor.

Haberin Devamı

Ben şaşırmıyorum, 15 Temmuz’a “kontrollü darbe” demiş bir partiden bunu beklemek doğal. Yalnız, girişimleri gitgide tehlikeli bir hal almaya başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ “şüphelisi” eski astsubay okulu öğrencisinin ayağına Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’yü yollamış.

Konuyu, Jale Hanım’ın 1 Kasım 2021 günü Twitter hesabından öğrendik. Ümit Can Özorman isimli “FETÖ şüphelisi” kişi ile görüşmüş. Hatta beraber çektikleri kamera kaydını paylaşmış, dediğine göre Kemal Kılıçdaroğlu da ‘mağduriyetleri” biliyormuş.

Sonraki tweet’inde de şunu yazmış: “Ziyaretimizde yaşadıklarını kaleme aldığı ve Eskişehir’de en çok satan kitaplar arasında yer alan ‘MS’im Komutanım’ adlı kitabını hediye eden Özorman’ın ve suçsuz yere KHK ile mağdur edilen 16 bin askeri öğrencinin mücadelesinde yanında olmaya devam edeceğimizin sözünü verdik.”

Haberin Devamı

FETÖ ‘şüphelisi’ öğrenciye ‘şifresini’ sordunuz mu

KİM İLE KARŞI KARŞIYASINIZ?

Jale Hanım ne ile, kim ile karşı karşıya geldiğinin farkında mı bilmiyorum ama yakasındaki Atatürk rozeti onu aldatmasın. Çünkü Ümit Can Özorman, Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturmaya göre, FETÖ’nün mülakatta “şifreleme yöntemiyle” okula soktuğu kişilerden birisi.

2010’dan itibaren değişik askeri okul mülakat sınavlarında başarısız olan Özorman, en sonunda 2015 yılında Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na girmiş. 15 Temmuz sonrası tüm askeri okulların kapatılmasıyla, KHK ile sivil okula nakledilmiş.

Özorman, değişik yayınlarda 7 mülakatta elendiğini vurgulayarak, FETÖ’cü olsa ilk sınavda gireceğini söyleyip örgüt ile iltisakının olmadığını açıklamaya uğraşıyor.

Peki, Jale Nur Süllü, karşısında “Askeri öğrenci suçsuzdur, KHK’lar iptal edilsin”, 15 Temmuz darbesine karışan ve öldürülenlere, “şehit arkadaşlarımız” deyip duran Özorman’ın Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na nasıl girdiğini biliyor mu acaba?

Söyleyeyim; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tespitlerine göre “şifreleme yöntemiyle”...

Haberin Devamı

SAVCILIK: ‘ASKERİ ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 99.5’İ FETÖ’CÜ’

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin personel temini amacıyla yapılan mülakat sınavlarında FETÖ mensuplarının usulsüzlüklerine ilişkin 2017/124861 sayılı soruşturma açıldı.

ODTÜ Kriptoloji Anabilim Dalı mühendislerince hazırlanan 11 Aralık 2017 tarihli Bilirkişi Raporu’nda özetle; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2013 yılı Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrenci Seçim Mülakat Sınavı’na 18 bin 465 kişi başvurdu.

Aday numaraları üzerinde yapılan incelemede; 6 haneli aday numaralarının 2. ve 3. hanelerindeki rakamların toplamının 9, 10, 11 ve 12 olan toplam 5 bin 326 kişinin olduğu, bu kodlamanın özel bir formüle göre yapıldığı tespit edildi.

DHO-DAMYO

Haberin Devamı

2013 yılı Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrenci Seçim Mülakat Sınavı’na giren aday öğrencilerin aday numaraları üzerinde incelemeye göre; 2013 yılında aday numaraları kodlamaya uyan 213 aday Deniz Harp Okulu’na kayıt yaptırırken 211 adayın kodlamaya uyduğu belirlendi. Kesin kayıt yaptıranlardan formüle uyanların, tüm kesin kayıt yaptıranlara oranının yüzde 99,26 olduğu hesaplandı.

Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na ise 516 aday kayıt yaptırırken 513 adayın kodlamaya uyduğu, kesin kayıt yaptıranlardan formüle uyanların, tüm kesin kayıt yaptıranlara oranının yüzde 99,35 olduğu ortaya çıktı.

2013 yılında yüzde 99’u aşan oranda FETÖ üyesi Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na kayıt yaptırırken, 2014 ve 2015’te de aynı oranda FETÖ mensubunun okullara girdiği tespit edildi.

Haberin Devamı

DOSYANIN ŞÜPHELİSİ

Savcılığın tespitine göre, KHK kapsamında kapatılan Karamürsel Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda eğitim kaydı bulunan Ümit Can Özorman’ın da sınav usulsüzlükleri soruşturmaları ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kriptoloji Anabilim Dalı uzmanları tarafından hazırlanan listede adı geçtiği, “2014 KHO-2015 DHO-2015 DAMYO” sınavlarında aday numarası üzerinden kodlanmak suretiyle askeri okula sokulduğu tespit edildi.

Peki, daha önceki 7 mülakat sınavında elenen Özorman neden ancak 8’incide kayıt yaptırabildi?

Cevabı basit, 2010’dan itibaren askeri okullara girenlerin büyük bölümü FETÖ mensubu idi.

Bu oran yüzde 70’in altına hiç düşmezken, 2013’ten itibaren yüzde 99.5’e kadar çıktı. Öyle ki sadece okullara girenler değil, yedekler ve hatta sınavı kazanamayanlar bile FETÖ’cülerden oluştu. Elemeler bile FETÖ mensupları arasında yapıldı.

Haberin Devamı

KAZANAN, KAYBEDEN, GİREN YEDEK FETÖ’CÜ

Anlayacağınız, FETÖ’cüler askeri okullara girişte kendi örgüt elemanları arasında eleme yapıyordu. Belli ki, önceki mülakatlarda elenen Özorman’a da ancak sıra gelmiş.

Size sadece 2016 yılı Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu sınavlarından örnek vereyim.

Toplam 14 bin 48 aday başvurdu. FETÖ tarafından aday numarası üzerinden kodlananların sayısı 10 bin 143.

Sınavı kazanan 1.785 kişinin 1.709’u kodlanan FETÖ mensuplarından oluştu. Okula sadece 258 öğrenci kayıt yaptırdı. Bunların 255’i FETÖ kodlaması ile okula girerken, yalnızca 3 kişi kodlama olmayan yani dışarıdan giren kişilerden oluştu.

Bu rakamlar, eğitim kadrosu ve öğrencileri ile tamamı FETÖ’cülerden oluşan askeri okulları kapatmanın haklı gerekçesiydi.

Yazarın Tüm Yazıları