Vay ki ne vay

Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesi Akademi Caddesi üzerine kazandırılan (Sheraton oteli önü) kaldırımlara olmazsa olmazlarımızdan olan(!) görme engelli vatandaşlarımız için özel olarak üretilen düz kanal kabartmalı ve noktacıklarla desteklenen özel taşların da (yalan taşları) döşenmesi unutulmamıştı elbette.

Haberin Devamı

Vay ki ne vay

Derken sen gel, tam da bu taşların üzerine yedi ayağı bulunan kutu profilleri, sekiz kolu olan onluk paslı inşaat demirlerini billboardların (ilan panosu) sabitleyicisi olarak dik ve git!

ENGELLİ KOŞUCU OLMALI

Vay ki ne vay

Vaziyet böyle olunca, burasını kullanacak kişilerin ya engelli koşu kategorisi şampiyonalarında derece almış kişilerden olması ya da boyunun 30 santim civarında olması gerekli. Çünkü ben yürümeyi denedim ve başaramadım. Başımı çarptım ve az kalsın belimi incitiyordum. Vay görme engeli olan kardeşlerimizin haline vay...

Haberin Devamı

KABAHATİN FARKINDALAR!

Vay ki ne vay

Vay o devasa billbordların üzerine ‘Çocuk Trafik Eğitim Parkı’ eğitimi var diyerek duyuru yapanların vereceği eğitimlere vay... Bu esnada; buradaki üzüntünün telafisi için olsa gerek hemen devamında yine tam da yalan taşları üzerine dikilen panoda “Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” yazıyordu. Kişinin kabahatini bilmesi de bir erdemliktir!

YA DİREK BİTTİ YA HALATLAR!

Vay ki ne vay

Hürriyet Bursa gazetesi okurlarımızdan olan Işıl Otakçı’nın e-postasını aktarıyorum: “Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi Yeşilcami Sokak No:11 önünden geçmekte olan iletişim kabloları ağaç dallarından aldığı destekle ayakta kalıyor. Sorumlusunu ve muhatabını biz bulamadık. Kurumların direkleri mi bitti? Yoksa gerdirme halatları mı kalmadı? Yoksa bu işlere destek verecek kaliteli kabloları mı yok? Biz kime diyelim derdimizi? Sahiplerini bulamadığımız kablolar kimin?

Haberin Devamı

DALLARI BİR GÖREV DAHA

Doğru yerdesiniz Işıl Hanım. O kablolar BUSKİ’nin olacak değil herhalde! Türk Telekom ya da PTT... Oraya bi’ bakın derim... Ayrıca ağaç dallarının böyle bir görevi daha varmış. Onu da öğrenmiş olduk!

HAVA ALMAYA ÇIKAN KABLOLAR!

Vay ki ne vay

Adını açıklanmasını istemeyen bir hemşehrimiz, bakınız ne diyor: “Burası İstanbul Caddesi üzerinde, Gemlik’e gidiş istikameti ve Hilton Bursa Convention Center and Spa’ya yaklaşık 200 metre uzaklıkta. UEDAŞ’ın sorumluluğunda olan aydınlatma direğinin klemens yuvasının kapağı yok. Kapağının olmadığı bir yana kabloları da dışarıya sarkmış durumda. Hava almaya çıktılar sanırım! UEDAŞ bu işleri neden, niçin, nasıl ve hangi hakla ti’ye alabiliyor?”

Haberin Devamı

HAZIR KAPAK VAR!

UEDAŞ’a yine bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Beş gün önce köşemde ‘Sağlamlar da söküldü ve orada bırakıldı’ (1 Ocak 2022) başlıklı yayımımızda birçok sağlam klemens kapağının çalışanlarınızca çevreye atıldığını bilgisini paylaşmıştık. Onlardan birini alın ve buraya takın!

HÜRRİYET BURSA YAZIYOR, SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

ZORAKİ İŞİN NETİCESİ BÖYLE OLUYOR

Vay ki ne vay

‘BİR başkan bunu denesin’ artık başlıklı yayımımızda yapımı yeni bitip hizmetlerimize sunulan kaldırımda (Büyükşehir Belediyesi Osmangazi ilçesi Hayran Caddesi başlangıcı) neden ‘engelli rampası’ yok demiştik. Yayımımızdan sonra 29 Aralık 2021 tarihinde ilgili alana beton yamasıyla rampa yapılma gayreti içine girildiğini gördüm! Keşke bu işi işin en başında akıl etseydiniz. Ancak benzeri işlerle alakalı olarak yüzlerce saat aldığım eğitimle çeşitli uzmanlık sertifikalarına sahip olmuş birisi olarak yapılan işin uygun olmadığını görmüş olmanın üzüntüsü içindeyim.

Haberin Devamı


ÇOK RİSKLİ!

1) OHSAS 1801 (İş güvenliği) kuralına göre oluşturulan rampanın sağına ve soluna plastik şeride dayaklık olarak kullanılan sivri uçlu inşaat demirinin kullanımı mutlak suretle yasaktır. Çünkü kişiler için çok risklidir.

SAĞLIKLI DEĞİL!

2) Asfalt yamasının karma betonla yamanması asla sağlıklı değildir. 3) Yapılan rampaya, uygun eğim verilmemiştir. Yani engelli aracı kullanan kişi geçişini rahat bir şekilde yapamayacaktır. (İnanmayan gitsin baksın)

DEMİRLER DURUYORDU

4) 1 Ocak 2022’de plastik şerit olmadığı halde o tehlikeli sivri uçlu demir dayaklar halen duruyordu. Kim bilir hangi hurda toplayıcısının nasibi! Zoraki işin neticesi böyle oluyor sanırım...

Haberin Devamı

AYNI GÜN İÇİNDE DÜZELDİ

Vay ki ne vay

‘YÜZDE yirmiye dua edelim’ başlıklı yayımımızda; üst geçit ayağının aydınlatması için kurulan ancak iki ay önce esen sert lodosla devrilme noktasına gelen direğin yayımımızla birlikte aynı gün içinde düzelmiş olduğuna tanık oldum. Umarım bir daha yüzde seksenini görmeyiz! Kim onardıysa ellerine sağlık...

Yazarın Tüm Yazıları