UĞRANABİLECEK YOL ÜSTÜ LEZZET DURAKLARI

Ankara istikametinden İstanbul’a doğru gelenlere: Aşçılar diyarı Mengen’e sapıp Müdür Lokantası’nda lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Bulgur çorbasının mutlaka tadına bakın. Yol üstündeki Yeniçağ’da yiyeceğiniz pidenin tadını da uzun süre unutamayacaksınız. Buranın patatesli ekmeği de çok ünlüdür. Bir-iki tane bagaja atmakta fayda var.

Haberin Devamı

UĞRANABİLECEK YOL ÜSTÜ LEZZET DURAKLARI

“Battı balık yan gider” diyorsanız, Bolu’ya sapıp merkezdeki Kubbealtı’nda yoğurtlu gözlemenin tadına bakın.

Bolu Dağı’ndan aşağıya doğru iniyorsanız, Şef Dursun’da bir ‘et molası’ verebilirsiniz. Önerim pirzola ısmarlanız. Parmaklarınızı yersiniz.

Hendek’e saparsanız mutlaka Esnaf Lokantası’na uğramalısınız. Tencere yemekleri müthiş.

Adapazarı’na bu kadar yaklaşmışken ıslama köfte yememek büyük kayıp olur. İki özel adres önereceğim: Meşhur Köfteci Mustafa ve Köfteci İsmail. Kime sorsanız ikisini de gösterir.
UĞRANABİLECEK YOL ÜSTÜ LEZZET DURAKLARI

İzmir üstünden İstanbul’a gelenlere:

Manisa’da kebap molası vermek gerekir. Gülcemal ve Manisaspor lokantaları en doğru adreslerden iki tanesi.

Haberin Devamı

Yol kenarındaki kavuncular sizi tahrik edecek. Eğer bagajda yer varsa üç-dört tane Kırkağaç kavunu alın.

Malum, Akhisar köfte cenneti. Bütün köfteciler lezzetli. Gözünüze hangisini kestiriyorsanız orada bir köfte ziyafeti çekebilirsiniz.

Susurluk demek ‘tost molası’ demektir. Tost dediysek sıradan bir tost değil. Ekmeği özel, sucuğu Yanturalı’dan, tabii ki Mihaliç peyniri, ekmeğin üstüne de domates salçası. Bunlarsız gerçek tost olmaz. Benim favori tostçularım

Düzdağ ile Yasa Tesisleri. Yanına bol köpüklü ayranı sakın ihmal etmeyin.

Mustafa Kemal Paşa’dan geçerken dondurmalı bir kemalpaşa tatlısı yemeden geçilmez. Karar sizin. Bana sorarsanız yarım saat molaya kesin değer.

Bursa’ya geldiniz nihayet... Otoyoldan çıkıp, Uludağ Kebapçısı’na uğrayın. Hiç tereddüt etmeden 1.5 porsiyon ısmarlayın.

Diyelim ki Çanakkale üstünden geliyorsunuz. Yalova Restoran’ın ününü tüm Çanakkaleliler bilir. Deniz mahsullerinin ve balığın en tazesi orada.

UĞRANABİLECEK YOL ÜSTÜ LEZZET DURAKLARI

Gelibolu’da sardalye molası verilebilir. Sardalyenin tam zamanı. Hangi restoran diye sorarsanız, Gelibolu Balık Lokantası, Kumsal ve İlhan. Peynir helvasını unutmayın. Biliyorsunuz balığın üstüne tatlı yemek yakışır.

Haberin Devamı

Keşan’da, Yeni Muhacir beldesinde Öz-En sizi bekliyor. Yörenin ünlü satır köftesi ve bol kaymaklı yoğurdu damağınızı çatlatacak.

Tabii ki köfte diyarı Tekirdağ’dan köfte yemeden geçip gitmek olmaz. Ben Özcanlar’ı tercih ediyorum. Diğerlerinin de köfteleri lezzetli. Kararı siz verin.

Silivri’ye kadar geldiniz, trafik iyice yavaşladı. Aceleye gerek yok. Yol üstündeki Kasapoğlu’nda veya Garden Restoran’da Trakya’nın lezzetli etlerinin tadına bakarak trafiğin açılmasını bekleyebilirsiniz.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları