Dance Fever’a Geri Sayım!

Florence + The Machine’in yeni albümü ‘Dance Fever’ Mayıs ayında yayımlanıyor. Sanatçının 5. stüdyo albümü olan ‘Dance Fever’ 2018 senesinde yayımladığı ‘High As Hope’tan sonra merakla beklenen, pandemi boyunca üzerinde çalıştığı şarkılarının yer aldığı albümü olmasından ötürü de ayrıca mühim.

Haberin Devamı

Yeni albümün şarkılarını pandeminin yarattığı izolasyon döneminde kaleme alan sanatçı, New York’ta Jack Antonoff ile birlikte kaydetmiş. Glass Animals’ın solisti Dave Bayley’in de büyük rol oynadığı yeni albümün sırasıyla yayımlanan teklileri; ‘King’, ‘Heaven Is Here’, ‘My Love’dan sonra dün de ‘Free’ dinleyicisiyle buluştu.

‘Free’ sanatçının özellikle de pandemi döneminde kendisini yoğun bir şekilde etkisine alan kaygıyla mücadele durumunu anlatıyor. Florence’in rock coşkusunu en yoğun vurguladığı ‘Dog Days Are Over’, ‘Shake It Out’ a kardeş gibi duran ‘Free’ yeni albüm ‘Dance Fever’ın gerçek anlamdaki dans ateşini başlatıyor. 

Yeni teklinin video klibinde Florence’e ünlü İngiliz oyuncu Bill Nighy de eşlik ediyor. Klipte Bill Nighy sanatçının kaygısını canlandırırken, Florence kendisini oynamış. Pandemi sonrası yeniden bir albümle ve turne ile sevenleriyle buluşacak olmasının kendisi için ne kadar önemli olduğunu dile getiren sanatçı, özellikle geçirdiğimiz zor 2 sene sonrasında yeniden sahne alacak olduğu için haliyle mutluluğunu her fırsat bulduğu söyleşide anlatıyor. Keşke bir sürpriz olsa da ‘Dance Fever’ ile Florence + The Machine İstanbul’a da uğrasa!

Haberin Devamı

George Michael Belgeseli

George Michael’ın hayatını ve kariyerini anlatan belgesel George Michael: Freedom Uncut 22 Haziran’da özel bir gösterimle vizyona giriyor.

Sanatçının ‘son çalışması’ olarak lanse edilen bu belgeselde David Austin ile birlikte filmin yardımcı yönetmeni olarak künyede yer alıyor. 2016’daki vefatından önce filmin yapımında yoğun bir şekilde yer alan George Michael, bu belgesel ile müzik kariyerine ve özel hayatına yeni ve farklı bir bakış kazandıracağı konuşuluyor.

‘Freedom Uncut’, sanatçının 1987 yılında solo çıkışı Faith'in piyasaya sürülmesinin ardından hayatının ve kariyerinin çalkantılı ama yaratıcı bir şekilde verimli dönemini anlatırken, devamında 1990'daki Without Prejudice, Vol. 1 albümüyle yaşadığı dönemine de ışık tutacakmış. Ayrıca söz konusu belgesel, sanatçının müzik kariyerinin yanı sıra, Anselmo Feleppa ile olan ilişkisini ve onu çok etkileyen annesinin ölümüne dair bölümler de içeriyormuş.

Gazapistan

Haberin Devamı

Can Bonomo’nun yeni şarkısı ‘Gazapistan’a bayıldım. Sözü ve müziği Can Bonomo’ya ait olan düzenlemesi Can Saban imzalı şarkının kayıtları Ali Rıza Şahenk’in stüdyosunda tamamlanmış. Şarkının kapak tasarımı yine Can Bonomo imzasıyla bize ulaşıyor.

Avrupa Müzik etiketiyle yayımlanan ‘Gazapistan’ın video klibinde sanatçıya ekip arkadaşları ve aile dostları eşlik etmiş. Videoda Can Bonomo’ya eşlik eden ailesi olarak tanımladığı, 20’li yaşlarından bu yana, sanata adım attığı ilk günden beri onunla birlikte büyüyen ve ona destek olan dostlarının videoya ve dolayısıyla şarkıya ayrı bir canlılık ve içtenlik katmış.

‘Gazapistan’ın yönetmenliğini sanatçının daha önceki klip çalışmalarında da birlikte çalıştığı müzisyen arkadaşı Can Saban üstlenirken, görüntü yönetmenliğini Murat Tuncel yapmış. 

Haberin Devamı

Can Şengün ile Sıkı Fıkı

Önceki akşam Zorlu PSM Touche’de Can Şengün’ün programını izleme şansım oldu. Önceki bölümlerinde Cem Yılmaz, Kenan Doğulu gibi isimleri konuk eden Can Şengün bu ayki sahnesinde Fuat Güner’i konuk almıştı.

‘Bir Beatles Akşamı’ programında Fuat Güner hem kendi müziğe adım attığı o ilk günleri anlattı, hem de Beatles’ın ona bu yoldaki katkılarını şarkılar ve onların anılarıyla aktardı. İzzet Öz’ün de izleyiciler arasında olduğu bu özel gecede konu ara ara elbette MFÖ’ye ve grubun senelerdir şarkılarıyla Türk halkının hafızasına işlemesine de geldi. Gecenin performansları bir yana Fuat Güner’in anılarını anlatması benim için bu geceyi daha da unutulmaz kıldı.  

Haberin Devamı

Can Şengün ve grubunun Fuat Güner ile birlikte birbirinden özel Beatles şarkılarını seslendirdiği bu özel gecede sürpriz birkaç konuk daha sahneye çıktı. Pamela, Özge Fışkın, Duygu Soylu ve Işık Şimşek  seslendirdikleri birer şarkı ile geceye renk katarken, programın sonunda tüm kadro MFÖ klasiği ‘Ele Güne Karşı’ ile nefis bir kapanış yaptılar.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları