Evli bir kadına aşığım

Evli bir kadına aşık oldum. O da eşinden ayrılıp bana gelmek istiyor ama eşi bırakmıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, ben 30 yaşındayım. Evli bir kadına aşık oldum. O da bana aşık. Ama ne yazık ki ne yapacağımı bilmiyorum. Defalarca vazgeçmek istedim ama olmadı, o da yapamadı...
Eşiyle sevgi, aşk anlamında bir şey yok aralarında, biliyorum.
O da ayrılmak istiyor ama eşi bu konuda zorluk yaratıyor. Yani o aslında her şeyi bırakıp bana gelmek istiyor. Ben bekâr bir erkeğim. Hiç evlenmedim ama bu durumu da kabul edemiyorum. Evli olduğu için bazı şeyler ister istemez zoruma gidiyor ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Lütfen bana yardım edin.
◊ Rumuz: Zoruma gidiyor

YANIT

Sevgili oğlum, hem böyle bir ilişkiye girmişsiniz, hem bu kadına aşık olduğunu söylüyorsun, hem onu yuvasını yıkacak duruma getirmişsin.
Bir de “ben bu durumu kabullenemiyorum, onun evli olması zoruma gidiyor” diyorsun. Bu nasıl şey?
Olay bu hale gelinceye kadar aklın neredeydi. Madem bu durumu kabul edemeyecektin, böyle bir ilişkiye neden başladın. Farkında mısın bilmem ama o kadının yuvasını yıkmak üzeresin ve bu sana ne kazandıracak?
O kadının aklını çelmek için kim bilir ne diller dökmüşsündür.
Elbette onun da bu ilişkide büyük hatası var ama dediğin doğruysa, eşinden beklediği sevgiyi ve ilgiyi görmemişse, senin ona karşı davranışın, sevgin, ilgin onun aklını çelmiştir büyük ihtimalle.
Hem “ona aşığım, ondan vazgeçemiyorum” diyorsun, hem de onun evli olmasının seni huzursuz ettiğini söylüyorsun.
O zaman bu ilişkiye hemen bir son ver, onu rahat bırak. Ondan ayrıl ve bir daha da arayıp sorma. Ben zaten bu beraberlikte bir gelecek göremiyorum.

Haberin Devamı

Çocuğumun babası eşim mi, emin değilim

Sevgili Güzin Abla, ben daha önce bir birliktelik yaşamıştım. Şu an ise bir başkasıyla evliyim ve bir çocuğum var. Ama çocuk eşimden mi, eski sevgilimden mi emin olamıyorum.
Sonunda kan testi yaptırdım.
Çocuk eşimin kanından çıktı ama daha önce birlikte olduğum kişinin çocuğuna aşırı derecede benziyor.
Kafam çok karıştı benim, ne yapmalıyım?
◊ Rumuz: Babası kim?

YANIT

Sen evlenmeden önce birlikte olduğun kişiyle hangi tarihler arasında beraberlik yaşadın, bilmiyor musun? Daha sonra ne zaman yeni biriyle tanıştın ve hangi tarihte onunla evlendin?
Bütün bunları hesapladığın zaman, çocuğunun babası kim, zaten ortaya çıkar. Bağışla kızım ama ister istemez bana doğruyu yazmadığını, senin evlilik sürecinde belki de bir başkasıyla beraber olduğunu düşündüm.
Ayrıca kan grubuna baktırmışsın da, çocuğun eşinin kan grubundan olması yeterli değildir.
Çocuğunun kimden olduğunu kesin olarak anlayabilmen için tek yol DNA testi yaptırmandır.
Günümüzde DNA testi, devlet kurumlarında mahkeme kararı ile yaptırılabilir. Şayet mahkeme kararı yok ise kişiler devletin sağlık kurumlarında bu testi yaptıramaz.
Ancak bazı özel sağlık kuruluşlarında ücreti mukabilinde DNA testi yaptırmak mümkündür.
Bu testin sonuçlarına göre, sanırım ne yapacağına karar vermek zorunda kalabilirsin.

Yazarın Tüm Yazıları