Eşim beni aldatıyor mu

Eşimin beni aldattığını düşünüyorum. Boşanmaya da karar verdik. Fakat annesi ayrılmamıza karşı çıkıyor. Sanki benden bir şeyler gizliyorlar.

Haberin Devamı

7 yıllık evliyim, fakat eşimle iletişim problemimiz var. Eşimi evlilik terapisine davet etmeme rağmen, kabul etmedi. Bir süre önce kuzenimin hamile olduğunu duydu.
Sırf onların çocuğu oluyor diye, hiç hazır olmadığımız halde çocuk yaptık. Oysa o çok sorumsuz, devamlı dışarıda...
Fabrikada çalışıyor, devamlı “mesaiye kalıyorum” demeye başladı. Kendisine son bir şans verdiğimi söylememe rağmen düzelmedi.
“Maddi sıkıntılarım var” diyor fakat kendisine sürekli alışveriş yapıyor. Bu arada bize ailesi bakıyor. Ben çok yoruldum artık bu durumundan.
Eşim oğluyla da benimle de hiç zaman geçirmiyor. Hayatında biri olduğunu düşünüyorum. Bu durumu gören ailem benim adıma boşanma kararı aldı. O da kabul etti. Benim fikrimi bile almadılar.
Annesi 1 aydır bende kalıyor ve boşanmamıza karşı çıkıyor. Ama eşimin benden bir şeyler gizlediğini düşünüyorum.
Telefonunda mesajlar yakalıyorum. Bana “otomobil kiralamadan geldi” diyor ama gelen mesajın profilinde kız fotoğrafı var.
Cebinde market fişi buluyorum. Battaniye, aydınlatma gibi bazı şeyler almış. Eve para bırakmıyor ama nasıl oluyorsa aldıkları eve gelmiyor.
“Param yok” diyor, kıyafet alıyor. Soruyorum, “Diğer eşyalar bir abinin arabasında kaldı” diyor ve nasıl oluyorsa o kıyafetler eve gelmiyor.
Gerçekten çok büyük bir çıkmazdayım, ne yapmalıyım?
Üstelik adam boşanmayı kabul etti ama annesi “Yuvanızı toplayın. Ortada ciddi bir şey yok” diyor.
Ben asla inanmıyorum.
Özellikle annesinin de yalanlarını çok yakaladım.
Benden bir şeyler gizliyorlar, eminim.
Eşimin hayatında bir başkasının olduğunu düşünüyorum.
Sizce nasıl bir yol çizmeliyim kendime?
◊ Rumuz: Boşanma kararı

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, sakın üzülme ama ben de senin bunca zamandır ihanete uğradığını düşünüyorum. Bence de eşinin hayatında bir başkası var. Ve çok üzgünüm ama sanırım annesi de bu durumu biliyor.
Sizin boşanmanızı istemiyor olabilir. Sonuçta seni gelini olarak benimsemiştir ve bir torunu olduğu için ayrılmanıza karşı çıkıyordur.
Ama bütün bu anlattıkların, eşinin eve bakmaması, bir eve alınacak eşyaların fişlerini gördüğün halde, bunların eve gelmemesi, telefonundaki mesajlar, sürekli eve geç gelmesi, mesaiye kaldığını söylemesi ama yine de parasız olması...
Ciddi bir ilişkisi olduğunu gösteriyor. Hatta büyük ihtimalle, o kadına bakıyor, bu yüzden de size para veremiyor. Annesi ise bütün bunları bildiği için oğlunun kusurunu örtmek ister gibi size bakmak zorunda kalıyor.
Sanırım eşin de bu ikili yaşamdan bıkmış durumda.
Bu yüzden ailenin sunduğu boşanma teklifini kabul etmiş.
Bana kalırsa, bu evliliğin sonu yok. Eşin seninle beraberliğini zoraki yürütüyor olmalı.
Bu nedenle, bana kalırsa sen de boşanıp, hayatını yeniden kurmaya çalışsan iyi olur. Ayrıca ailenin de senin arkanda olması çok iyi.
Hatta kayınvaliden bile sana arka çıkacakmış gibi görünüyor. Hem zaten boşansan bile, eşinin ailesine sırtını çevirmemelisin.
Onlar belli ki torunlarını seviyorlar ve bu yüzden seni de çocuğunu da bağırlarına basmaya hazırlar.
Ama açık söylemek gerekirse, eşinden sana hayır gelmeyecek gibi görünüyor. O seçimini yapmış zaten.
Bu yüzden sevgili kızım, iyi düşünüp ona göre karar vermek zorundasın. Bu zoraki evliliği yürütmek için zamanını harcama.
Zaten belli ki bütün bu olanlar yüzünden sen de artık eşine saygını ve sevgini kaybetmişsin.

Yazarın Tüm Yazıları