Erkek okurlarımın sorunları

Bugün erkek okurlarımın başa çıkamadığı sorunlarına cevap aradım...

Haberin Devamı

Evli bir kadına âşığım

Yaşım 32, bekarım... 41 yaşında evli bir kadınla 6 senedir ilişkim var. O çok mutsuz ve yakında boşanacak. 4 sene görüştük, sonra 2 sene ayrı kaldık. Bu arada ben yuva kurmak için başka bir kızla nişanlandım. Yapamadım, bu kızdan ayrıldım çünkü o kadını unutamadım...
2 sene ayrı kalmıştık, o 2 sene bana ıstırap oldu. Sonra dayanamayıp aradım ve barıştık.
Şimdi ben nişanlımdan ayrıldım, o da yakın zamanda boşanacak. En yakın zamanda da nasip olursa evleneceğiz.
Bu konu hakkındaki samimi düşüncelerinizi söyler misiniz?
◊ Rumuz: Unutamadım

YANIT

Bu kadın senden yaşça büyük, bilmem çocuğu var mı ama eminim eşinden boşanmayı düşünmüyordur, hatta hiçbir zaman düşünmemiştir de...
Eğer seninle evlenmeyi isteseydi bu 6 yıl içinde ne yapar eder, ayrılırdı eşinden.
Hatalısın, evli bir kadınla bu beraberliğin sana zarar getirebilir, eşinin bu ilişkiyi öğrenmesiyle çok ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz.
Vazgeç oğlum, yazık oluyor yıllarına, nişanlını sevmemiş olabilirsin ama mutlaka sevebileceğin birileri vardır.

Haberin Devamı

Benden vazgeçmiyor

1.5 yıldır her günü birlikte geçirdiğim kız arkadaşım vardı. Bir ara ayrıldık, başkasıyla nişanlandığını öğrendim. Nişandan çok kısa bir süre sonra beni aradı. Bensiz yapamayacağını söyledi. 3 ay sonra düğünü var ama o hâlâ benimle görüşmek istiyor...
◊ Rumuz: Yaralı yürek

YANIT

Bu genç kadın, ya zorla evlendiriliyordur ya da seninle evlenemeyeceğini düşünmüş, ayrılmanızı bahane edip bir başkasıyla evlenmeye karar vermiştir. Her iki halde de senin hâlâ onunla görüşmen doğru değil.
Eğer seni gerçekten seviyorsa, sensiz yapamıyorsa, nişanı bozar, sana döner ve seni bir şekilde ailesine tanıştırır, evlenmek istediği kişinin sen olduğunu söyler onlara…

Yaş farkından ailesi beni istemiyor

27 yaşındayım, kız arkadaşım da 32... Biz, 10 senedir sevgiliyiz. Her gün daha da âşık oluyoruz birbirimize. Ailelere nasıl anlatacağımızı bilemiyorduk, ta ki erkek kardeşi internetten fotoğraflarımızı görene kadar.
Aile yaşımdan dolayı beraberliğimize karşı çıktı. Hele babası duyar diye çok çekiniyorlar. İkimizin de işi gücü yerinde. İçkim, sigaram da yok. Tek hayalim ona iyi bir eş olabilmek, biz bu ilişkiye çok emek verdik.
Kız arkadaşım ailesini ikna etmeye çalışıyor ama benim pek ümidim yok. Aslında benim ailem sorun çıkarır diye beklerken onun ailesi çıkardı.
Size göre 5 yaş çok büyük bir yaş farkı mı?
◊ Rumuz: Yaş farkı

YANIT

Haberin Devamı

Elbette aranızdaki tek sorun bu 5 yaş farksa bu çok da önemli değil. Üstelik 10 yıldır beraberseniz, pek çok şeyi aşmışsınız demektir. Sen onu tanıdığında neredeyse çocuk yaştaymışsın. Bunca yıl ayrılamadığınıza göre birbirinize karşı duyduğunuz bu sevgi köklü bir sevgi demek ki... Bu sorunu kız arkadaşın çözmek zorunda. Ailesine bu gerçeği anlatabilmeli.

 

Yazarın Tüm Yazıları