Çok sevdim ama sürekli aldatıldım

8 yıllık evliliğim boyunca eşim beni hep aldattı. Bütün görüştüğü kadınlar benden daha vasıfsız ve yaşlı. Bu evliliği ne kadar daha sürdüreceğim bilemiyorum...

Haberin Devamı

Ben 29 yaşında, evli, 2 çocuğu olan bir anneyim. Eşimle 8 yıl önce kaçarak evlendik. 3 yıllık bir arkadaşlık dönemimiz oldu ve sonrasında hayatlarımızı birleştirdik.
Kendisi beni her fırsatta görmeye gelen ve bana ilgisini belli eden biriydi. Ben de sırf buna inandığım için “beni başkası asla böyle sevemez” diye aileme bile karşı gelip evlendim.
Ama o ne yaptı; beni evliliğimin 1’inci yılından sonra aldattı. Sadece telefonda görüştüğü biriydi bu kadın.
Bunu öğrendiğimde ona söyledim. Çok önemli bir şey olmadığına beni inandırmaya çalıştı.
Üstelik artık bir çocuğumuzun daha olmasını istediğini söyledi. Ben de inandım. Konuyu kapattım. Ama sonrası yine hep aynı oldu. Arayışları bitmedi, farklı uygulamalardan arkadaşlar edindi. Bundan 1 sene önce yine bir uygulama üzerinden kendisinden 6 yaş, benden 8 yaş büyük, 4 çocuklu dul bir kadınla buluştuğunu öğrendim.
Onların bu arkadaşlığı ileri boyuta gitmeden yakaladım. Öğrendiğimde ona âşık olduğunu dile getirdi. Tabii boşanmaya karar verdim.
Ama sonra yalvardı, yakardı, ağladı, onun bu perişan haline bakıp, dayanamadım, barıştım.
Yılların birikimiyle ona güvendiğim o eski hallerim kalmadı.
Zaten öyle maddi açıdan imkanlı bir evliliğimiz de yoktu. Ama hep çalıştık, birlikte başardık.
Sevmiştik birbirimizi... Ama şimdi bilmiyorum, sizce ne yapmalıyım? Hep kuşku içerisindeyim. Her şeyi geçtim, o kadınlara internet üzerinden yazışırken, ettiği iltifatları unutamıyorum. Şu an bile pişman olduğunu anlıyorum. Fakat ben hiçbir şeyi unutamıyorum. ◊ Rumuz: Yılların öfkesi

YANIT

Haberin Devamı

Öykünün en önemli püf noktası şu cümlende kilitleniyor. ”Üstelik bütün görüştükleri benden daha vasıfsız ve yaşlı kadınlar” diyorsun ya... Kendini anlatırken de alımlı, çekici ve mesleğinde başarılı bir kadın olduğunu söylüyorsun...
Bütün mesele bu.
Eşin pek çok erkek gibi, başarılı meslek sahibi, alımlı, herkesin hayranlığını kazanan, herkes tarafından beğenilen, övülen bir kadınla olmaktan yorulmuş.
Bu gibi evliliklerde, erkek kendisini karısından daha düşük seviyede hissederse, kendisini üstün görebileceği kadınlarla birlikte olmaya çalışır.
Aslında seni gerçekten seviyordur, seninle gurur duyuyordur, sana hayrandır hatta... Ama işte şu meşhur erkeklik gururu ön plana çıkar. Senin yanında kendini küçük görmekten vazgeçemez.
Ve sana olan tüm sevgisine rağmen, seni daha sıradan, senden daha düşük seviyedeki kadınlarla aldatarak, bu saçma sapan davranışlarla aklınca sana karşı duyduğu kompleksi gidermeye, senden bir anlamda intikam almaya çalışır.

Haberin Devamı


Bir de bazı erkeklerin sizin gibi çok erken yaşta evlenip, çoluk çocuğa karışmaları sonucu, “yeteri kadar gençliğimi yaşayamadım, kadın tanıyamadan, hemen evlendim” gibi düşüncelere kapıldıkları görülür. Bunun sonucunda da böyle kadın kız peşinde koşarak yaşayamadıklarını telafi etmeye çalışmaları olağandır.
Sonuçta sevgili kızım, bu adam seni seviyor olmalı, ama ona ne kadar güvenebilirsin, bilemiyorum. Ki sen de bunu bilemiyorsun...
Yaptıklarından pişmanlık duyduğu bir gerçek. Ama ne kadar samimi olursa olsun, yine de içgüdülerine boyun eğer mi? Yoksa artık yaptıklarından utanır, bundan sonra sana dört elle sarılır mı? Bu konuda kararı sen vereceksin kızım...

 

Yazarın Tüm Yazıları