Boşanma aşamasındaki sevgilimle devam edeyim mi

Erkek arkadaşım boşanma aşamasında ve bu durum kafamı çok karıştırıyor. “O olgun biri, başından evlilik geçmiş, beni üzmez kırmaz” diye düşünüyorum. Yine de emin olamıyorum...

Haberin Devamı

Selam Güzin Abla, bekar bir genç kızım... Karşıma boşanma aşamasında olan bir adam çıktı. Eşiyle anlaşamadıkları için anlaşmalı boşanmak istemişler. Ama pandemi dolayısıyla mahkeme uzamış. Kendisi de benden 10 yaş büyük.

Aynı yerlerde oturuyoruz. Bir süre yazıştık, konuştuk. Bana âşık olduğunu söyledi. Her an beni çok seveceğini de dile getirdi.

Birkaç kez de buluştuk, görüştük. Kanım kaynadı ona... Gerçekten de ruhumuz uyuşuyor. Ama işte çocuklu biri kendisi.

Çocukları ise şu an eşinde. Boşanınca da eski eşinde kalacaklarmış. Ama içimde hep kötü bir his var. Onun geçmişini nasıl unutabilirim ya da nasıl görmezden gelebilirim!

İlişkimiz evliliğe kadar gitse durum ne olur? İleride çocukları yüzünden aramıza soğukluk girer mi? Benim bekar olmam, onun ise çocuklu ve dul biri olması herhangi bir sorun yaratır mı? 

Haberin Devamı

Ailem ve arkadaşlarımın ne diyeceklerini çok düşünüyorum. Fakat onunlayken de çok mutluyum. Kafam çok karışık. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Bir yandan şöyle düşünüyorum: “Benden olgun biri sonuçta başından bir evlilik geçmiş. Neyin ne olduğunu biliyor... Beni üzmez, kırmaz...”

Yine de emin olamıyorum.

Çok kararsızım, sizin düşüncelerinize başvurmak istedim. Ne yapmalıyım?

Rumuz: Karar veremiyorum

YANIT

Sevgili kızım, mektubunda bazı önemli noktalara değinmemişsin, örneğin sen kaç yaşındasın, o senden 10 yaş büyükmüş, ama kaç yaşında? Boşanmak üzere olduğu eşiyle kaç yıllık evlilermiş ve seninle tanışalı ne kadar oldu? İşte bütün bunları bilmem iyi olurdu.
Eğer bu beyefendi, seninle gerçek anlamda ilgileniyorsa, bunu ailenle de paylaşmalısın.
Hem seninle aynı yerde oturduğunu söylediğin bu adamı belki onlar da tanıyorlardır. En azından bir fikirleri vardır hakkında.
Bu adamın sana karşı çok iyi olduğunu, seni sevdiğini, ruhen uyuştuğunuzu söylüyorsun.
Ama bu ne kadar zamandır görüştüğünüze de bağlı.
Herkes ilk başlarda çok uyumlu, çok sevgi dolu görünebilir.
Tabii, bu arada en önemli konu, bu genç adamın boşanmak üzere olması ama benim anlamadığım boşanmasıyla pandeminin ne ilgisi olabileceği.
Anlaşmalı boşanmalar genellikle bir ya da iki celsede sonuçlanır. İşte bu yüzden ben bu açıdan biraz kuşkuluyum, sevgili kızım.
Boşanmış olması, tabii boşanabilirse, günümüzde çok sık rastlanan bir durum, bu yüzden onun geçmişini sorun yapmayacaksan devam et bu ilişkiye...
Ama iki çocuğu olması aranızda ister istemez bir sorun yaratabilir.
Senin o çocuklarla uyum sağlayıp sağlayamayacağın, annelerinin çocukları sizin beraberliğinizi zora düşürecek şekilde kullanma ihtimali, hep bu gibi durumlarda sıkça görülür.
Bu beyin senden olgun olması, başından evlilik geçtiği için sana karşı daha anlayışlı olabileceği, bir ihtimal elbette.
Ancak sevgili kızım, onun eşinden neden ayrıldığını, boşanmasının gerçek nedenini hiç sordun, araştırdın mı?
Hayallerini yıkmak istemem ama senin için her şeyden daha önemli konu bu olmalıydı...

 

Yazarın Tüm Yazıları