Babam beni sürekli aşağılıyor

Babam, erkek arkadaşımdan ayrılmam için beni sürekli aşağılıyor ve hakaretler yağdırıyor. Hatta güzel olmadığımı söyleyerek daha da kötü hissetmemi sağlıyor...

Haberin Devamı

23 yaşındayım ve hayatımda benim yaşımda birisi var. Çok iyi anlaşıyoruz ve evlenmek istiyoruz. Ama o, evlenip ayrıldığı için babam kesinlikle istemiyor. Ayrılmam için beni sürekli aşağılıyor ve hakaretler yağdırıyor.
Babam benim güzel olmadığımı bile söyledi, düşünebiliyor musunuz?
Zaten bize hiçbir zaman bir baba gibi davranmadı. Bizden, ailemden sürekli utandı. 2 kardeşim zihinsel engelli, Bu yüzden bize düşmanıymışız gibi davranıyor.
Evde kimse ona söz geçiremiyor. Dünyada sadece kendisi varmış gibi hareket ediyor.
Babam, erkek arkadaşımın ailesi de dahil, herkese beni sildiğini söylüyor, “Bu kapıdan çıkarsa bir daha giremez” diyor.
Ne yapacağımı bilemiyorum. Erkek arkadaşımdan da ayrılmak istemiyorum. En son 25 gün önce bu konuyu konuşmak için babamı aradığımda işitmediğim hakaret kalmadı. 25 gündür ailemle aynı sofraya oturmuyorum, konuşmuyorum ve kimsenin umurunda bile değil.
Erkek arkadaşım “Kalk gidelim artık buralardan” diyor ama ailemi çok seviyorum. Ne yapmalıyım, nasıl bir karar almalıyım, bilmiyorum...
Ailemin umurunda değilim, gitsem bile aldırmayacaklar.
Ama bir yandan da korkuyorum. Eğer sevdiğim adamla yapamazsam, dönebilecek bir evim yok.
Gitmesem de artık utancımdan onlarla aynı sofraya da oturamam.
Arada ipler koptu gibi görünüyor, üstelik sevdiğim gencin bu tavrı hak etmediğini düşünüyorum. Lütfen, bana bir yol göster. ◊ Rumuz: Babamın tavrı

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, babanın bu tavrı gerçekten anlaşılır gibi değil. Bir baba kızının iyiliğini ister, elbette onun mutlu olması, iyi bir evlilik yapması için çaba gösterir.
Ama bu genç adamı istemediği için sana yüklenmesi, aşağılaması, seni fiziksel özelliklerinden vurmaya çalışması, kabul edilir gibi değil.
Eğer abartmıyorsan, kardeşlerinin zihinsel engelli olmasından utanması, size evde hayatı zehir etmesi, aslında babanın normal davranmadığını düşündürüyor.
Demek ki baban, kendine aşırı önem veren, bencil bir adam.
Karşısındakini kırmaktan, üzmekten kaçınmıyor. Sana sevdiğin adamla gidersen, bir daha geri dönemeyeceğini söylemesi ve evdeki herkesin sana düşmanca bir tavır almasına sebep olması da çok üzücü.
Bu arada annenden hiç söz etmiyorsun, annen böyle egoist bir adamın yanında sinmiş, susmuş, kişiliğini kaybetmiş bir kadın mı, bu yüzden mi hiç tepki göstermiyor...
Bence babanın, bu genç adamı bir kez bile görmeden, onunla karşılıklı konuşmadan böyle sert bir tavır alması hiç doğal değil.
Bugün ne yazık ki boşanmalar o kadar arttı ki, hiç kimse büyük heveslerle, heyecanlarla başlayan evliliklerin ne kadar süreceği hakkında kesin bir şey söyleyemiyor.
Bu yüzden boşanmış insanlara karşı önyargılı olmaktan kaçınmalı. Bir evliliğin neden sona erdiğini bilemiyorsunuz çünkü.
Bana sorarsan babanın bu tavrı o genç adamın boşanmış olmasından kaynaklanmıyor.
Senin seçtiğin adama karşı bu tavrı, kim olursa olsun, onu istemeyecektir.
Sevdiğin adama güveniyorsan, onun da seni her şeye rağmen sevip, sayıp, kollayacağından eminsen, mutluluğunun peşinden git sevgili kızım.

Yazarın Tüm Yazıları