Asker olduğum için beni istemiyorlar

Subay olduğum için kız arkadaşımın ailesi birlikte olmamıza karşı. Ama biz birbirimizi çok seviyoruz. Ne yapacağımı şaşırdım.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, ben subayım. Kız arkadaşımın ailesi asker olduğum için beni istemiyor. Eşi polis olan bir teyzesi var, ona “Benim kocam polis, bak ne kadar zorluk çekiyorum” diyormuş.
Kız arkadaşım mesleğimi sıkıntı etmiyor ama ailesi istemediği için onları karşısına alamıyor.
Hatta bu sorun yüzünden 4 aylık bir ayrılık sürecimiz oldu. Daha sonra bu ayrılığa dayanamayıp barışma kararı aldık. Ama kız arkadaşımın annesi beni istemediği için, kızına benimle barışmaması konusunda baskı yapmaya başladı.
Sonunda onu da ikna ettiğimizi sandık. Ama davranışları ile hâlâ beni istemediğini belli ediyordu.
Kız arkadaşım da sonunda benden ayrılmak zorunda kaldı. Bu ayrılığı kabul mü etmeliyim yoksa çabalamaya devam mı edeyim?
◊ Rumuz: Tek sorun ailesi

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili oğlum, ne ilginç bir dünyada yaşıyoruz... Sevgili oğlum, ne ilginç bir dünyada yaşıyoruz... Her şey ne kadar değişti.Eskiden aileler kızlarını subaylarla evlendirmek için yarış ederlerdi. Subayla evlenmek büyük bir prestijdi. Toplumda büyük bir saygınlıktı. Şimdi ise senin bu mektubuna bakınca, şaşırıyorum ve görüyorum ki, aileler kızlarını subaylarla evlendirmekten çekiniyor. Bunun nedeni olarak da subay ya da polis eşi olmanın zorluklarını, tehlikelerini öne sürüyorlar. Bir anlamda polis ya da subay eşi olmak her dönemde zorluk taşır. Böyle mesleklerin saygınlığının yanı sıra, her zaman hayati tehdidi de vardır. Çünkü subaylar da emniyet görevlileri de vatanımızı, milletimizi her türlü tehdide karşı korumakla görevlidir. Bu görev de elbette hiç kolay değildir. Ve yine eşleri için de hayat öyle pek kolay olmayacaktır.  Ancak böyle şerefli meslek sahibi bir eşe sahip olmanın da sağladığı onur hiçbir şeyle kıyaslanamaz. Bu yüzden sevgili oğlum, sevdiğin kızın her şeye rağmen sana gelmesini beklerim. Umarım sevdiğin gerçeği görür ve her şey gönlünce olur.   

Param yok diye ona kavuşamıyorum

Güzin Abla, babamı küçükken kaybettim. Onu hiç hatırlamıyorum bile. 13 yaşımdan beri de çalışıyorum, şimdi 27 yaşındayım.
Benim bir sevdiğim var. İlişkimiz 5 aydır sürüyor ve ailesi ile tanışmak için annem memleketten geldi. Ailesinin evine gittik konuştuk, ama ailesi maddi yönden çok şey istedi bizden. Benim de bunları yapacak durumum yok.
Babası “Yapamayacaklarsa gelip kapıma seni istemesinler” demiş. Şimdi ne yapayım ablam, param yok diye sevdiğime kavuşamıyorum. ◊ Rumuz: Kavuşamamak

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili oğlum, ne yazık ki artık her şey maddiyatla ölçülüyor, aileler evlatlarının mutluluğuna değil, karşı taraftan gelecek maddi imkanlara bakıyorlar.
Altının bile tavan yaptığı bu dönemde senin gibi kendi halinde bir gencin bunları yapamayacağı meydanda.
Üzülme oğlum ama bence kızlarını sana vermeye niyetleri olmadığı için bu şartları ileri sürüyorlar bence.
Henüz 5 aylık bir ilişki bu, eğer kız da ailesi gibi düşünüyorsa, unutmaktan başka çaren yok...

Yazarın Tüm Yazıları