Ailem sevgilime kuşkuyla yaklaşıyor

Sevdiğim gencin başından bir evlilik geçtiğini yeni öğrendim. Kendi içimizde durumu halletsek de ailem sevgilime karşı hâlâ kuşkuyla yaklaşıyor. Bunun düzelmesi için ne yapabilirim?

Haberin Devamı

22 yaşında, üniversite mezunu genç bir kızım. 1 yıllık ilişkim var. Sevgilim de okulunu bitirmiş, mesleği elinde, doğaya, insana, hayvanlara karşı duyarlı ve hep yanımda olan bir insan.
Sevgilimle çok mutluyuz, birbirimizi çok seviyoruz.
Ama başından daha önce bir evlilik geçmiş. Bunu bana 2-3 ay önce söyledi. Toplumda yerleşmiş bir kanı var, biliyorsunuz bunu yıkmak çok zor. Sevgilim de bu yüzden onu yanlış anlarım ve bu güzel giden ilişki biter diye korkmuş, söyleyememiş.
Başta tabii ki şaşırdım, kaç ay sonra bunu öğrenmem beni büyük hayal kırıklığına uğrattı.
Olayı daha tam ben üzerimden atamamışken ablam da moralimin bozuk olduğunu anlayıp bana ne olduğunu sordu. Ben de anlattım.
Daha sonra anneme ve abime de... Annem “Onu seviyordum ama soğudum” dedi. Abim ise “Sen inanıp seviyorsan bizim için bir sıkıntı yok” dedi.
Ama ablam biraz kuşkucu ve araştırmacı bir insan olduğu için hem ona karşı tavır aldı hem de eski eşiyle birlikte olan sosyal medya hesaplarını bulup bana gösterdi. Ben görünce daha da yıkıldım tabii.
Sevgilimle birbirimize biraz zaman tanıyalım dedik, daha doğrusu ben istedim. Sonra oturup konuştuk, bana her şeyi delillerle gösterdi. Beni gerçekten çok seviyor, bunu görebiliyorum.
Ben de araştırma yaptım. Eski eşi kaçarak evlendikleri için pişman olup ailesinin yanına dönmek istemiş. Zaten şu an eski eşi başkasıyla evli ve çocuğu var. Ben ailem, sevgilimi eskisi gibi sevsin ve yine konuşsun istiyorum.
Kaç aydır kendimi yiyorum. Ablamın negatif etkisiyle de sevgilimle aramı bozmak istemiyorum. Ablam bu sene evlenecek ve “Eğer iş ciddiye giderse o zaman konuşurum, güvenmeye çalışırım” dedi.
Ama ben istiyorum ki onların da içi rahat olsun. Ve sevgilimi de bu kadar çok severken ondan vazgeçmek istemiyorum. Çevrenin baskısı ile de onun hakkında olumsuz duygular beslemek istemiyorum. Sevgilimi de bu konuda sürekli bunaltmak istemiyorum. Lütfen, yardım edin.
◊ Rumuz: Ne yapacağımı bilemiyorum

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, sen her ne kadar “içim rahat, ona güveniyorum” desen de ailenin bu konuda biraz daha endişeli olmasını anlamak mümkün elbette. Çünkü artık ortalıkta o kadar yalancı, dürüstlükten uzak insan var ki insan elinde olmadan kuşkulanabiliyor.
Üstelik sanırım ablan da bir dönemde aldatılmış ve hayal kırıklığına uğramış. Şimdi bu yüzden herkesten çok daha fazla kuşkucu davranıyor. Ama sen araştırmışsın, bazı gerçekleri görmüşsün.
Şu anda sevdiğin adamın eski eşinin de yeniden evlenmiş ve çoluk çocuğa karışmış olduğunu da görmüşsün...
Böylece bu genç adamın sana artık yalan söylemediğini de anlamışsın.
Boşanmalarının altında onu suçlamanıza neden olabilecek bir sorun da yokmuş.
Bu durumda gönlünü ferah tut... Ancak bana sorarsan işi aceleye getirme, biraz zaman tanı herkese. Hem sevdiğin adama hem de ailene biraz bu olayı sindirmeleri için fırsat ver.
Ablan yakında evleniyormuş, çok iyi.
Belki daha sakinleşir, endişeleri geçer... Annenle abini razı etmen biraz daha kolay olabilir böylelikle...
Sevdiğin genci ters karşılamaları ihtimalini gidermeden, yumuşadıklarını görmeden onları tekrar bir araya getirmemelisin.
Böyle durumlarda biraz sabırlı olmak, sorunların giderilmesi için işi zamana bırakmak en iyisidir.
Acele etmeni gerektirecek bir şey yok nasıl olsa...
Yok değil mi, bana yazmadığın bir endişen?

Yazarın Tüm Yazıları