Güzin Abla

Ben hekimim o da işsiz güçsüz biri

27 Mart 2024
Ben hekimim, erkek arkadaşım ise bir türlü iş bulamıyor, küçük çaplı işleri de beğenmiyor. Ailem bizi birbirimize uygun görmüyor.

Ben 34 yaşında, pek ilişkisi olmamış kızıyım. Erkek arkadaşımla 1 yıl önce sosyal medya üzerinden tanıştık. Onun ilgisi, sevgisi beni çok mutlu etti. Kimse bana onun kadar değer vermemişti.
Tanıştığımızda o kendine iş imkânı oluşturmak için yurtdışındaydı. İşler istediği gibi gitmeyince, “Türkiye’ye geleyim, daha çabuk evleniriz” diye düşündü.
Ancak ailesi deprem bölgesinde yaşıyor. Bu nedenle maalesef buraya gelince de işler çok iyi gitmedi. 6 ayın sonunda istediği gibi bir iş bulamadı. Bu sefer tekrar yurtdışına gitme çabasına girdi.
Bulduğu küçük çaplı işleri de beğenmiyor. Ailem ilişkimizi biliyor ama sevgilimin iş konusundaki sıkıntıları yüzünden evlenmemize sıcak bakmıyorlar. Ben hekimim, ailem bizi birbirimize uygun görmüyor.
Bir de kendisinin çok dindar olmayışı, örneğin namaz kılmaması bizimkileri rahatsız ediyor. Tepki gösteriyorlar.
Ancak ilişkimiz süresince onun sevgisi karşısında maalesef bazı tavizler verdim ve fazlaca yakınlaştık. O, yaşadıklarımızdan asla pişman değil. Bizimkilerle tanışmak istiyor. Ailem sıcak bakmıyor maalesef...
Sevgilimin iş konusunda istikrar sağlayamamasından korkuyorum.

Yazının Devamını Oku

Çocuğum olamayacağını öğrendim

25 Mart 2024
Yaşadığım rahatsızlıklar sonrası çocuğum olmayacağını öğrendim. Biriyle beraber olup onun baba olma hakkını elinden almak istemiyorum…

Güzin Abla, sana 6-7 yıl önce “pes edersen bitersin” rumuzuyla yazmıştım ve bana da köşende yer vermiş, yol göstermiş ve mutlu olmama vesile olmuştun. Hayata hiç bakmadığım açılardan bakmamı sağlamıştın.
Şimdi ise yine bir çıkmazdayım. Belki de bu bu hayattaki en büyük sorunlarımdan biri. Çeşitli rahatsızlıklar geçirdim, ameliyatlar oldum ve bunların temel nedeni sadece kızlarda görülen turner sendromu denen bir hastalıktı.
Bu yüzden de anne olamayacağımı söyledi doktorlar. Aslında evlat edinerek bir masum cana yuva olabilir ve bu duyguyu tadabilirim. Ama bunu yapınca eşime haksızlık yapacakmışım gibi hissediyorum.
Sanki benimle yuva kurmak isteyen, yuva kuracak olan adamın elinden doğal yollarla baba olma hakkını alıyormuşum gibi.
Ve bunun vicdan azabından mıdır nedendir, bilmem hayatıma girmek isteyenler olduğu halde, kimseyi istemiyorum. Sen de bana hayatımda aşka sevdaya yer vermemi söylemiştin. Ama yapamıyorum işte içim içimi yiyor.
Ben bunu benimle evlenmek isteyen ve beni seven birine yapamam. Hadi ben alışırım bu duruma, hatta zor da olsa kabullendim ama karşımdakinin kabullenmesini beklemek, bunu istemek daha büyük bir sorumluluk, kul hakkı yemek gibi geliyor bana .
Sence ne yapmalıyım?

Yazının Devamını Oku

Eşimin kuzenine ilgi duyuyorum

20 Mart 2024
Eşimle evliliğimizin ilk başlarında çok iyiydik. Ama bir süre sonra eşim değişti, bana küfürler etmeye ve el kaldırmaya başladı. Onun bu densiz hareketleri beni yanlış yola sürükledi. Artık ben de başka birine karşı ilgi duymaya başladım. Hem de bu kişi, eşimin kuzeni...

Merhaba Güzin Abla, ben bir yıllık evli bir kadınım, eşim Doğulu bense Batılıyım.
Sorun şu ki, Doğu’nun kültürünü pek fazla bilmediğim için ilk başlarda biraz zorlandım ama şu an oldukça uyum sağladım sanırım. Hatta bu yüzden ailelerimizdeki insanlar beni öve öve bitiremiyorlar. Ancak keşke eşim de böyle olsaydı. Ama değil.
Eşimle evliliğimizin ilk başlarında çok iyiydik hatta eşim o kadar ilgiliydi ki bana karşı, bunaltıcı olmaya başlamıştı.
Ama bir süre sonra eşim değişti, bana karşı hakaretler küfürler... Anneme babama küfürler yağdırması, hatta bana el kaldırması, yanımda kadınlarla samimi bir şekilde konuşması, bana “sen kimsin” diye hitap etmesi beni bu evliliğe daha fazla katlanamayacağım hissine doğru götürüyor...
Çocuğumuz yok, çocuğum olsaydı perişan olurdum. Onun bu densiz hareketleri beni yanlış yola sürükledi...
Artık ben de başka birine karşı ilgi duymaya başladım. Hem de bu kişi eşimin akrabası... Yakın akrabası, eşimin teyze oğlu. Hoşlandığım adam kendisine ilgi duyduğumu biliyor, hatta ara sıra bana bakışlarını yakaladım.
Bana karşı çok dürüst davranıyor, bizim asla birlikte olamayacağımızı, olursak eğer başımıza gelecekleri anlatıyor.

Yazının Devamını Oku

Bir boşanma dilekçesine imza attı kadın…

11 Mart 2024
Kadınlar Günü ertesinde okurum bana bu yazıyı gönderdi. Çok şey ifade eden bu satırları sizlerle paylaşmak istedim...

Soğanları pembeleşinceye kadar kavurdu kadın. Serdi keten masa örtüsünü, koydu üzerine iki tabak, ortaya da bol soğanlı bir salata. Keşke sadece soğan doğrarken ağlasaydı...
Dumanı üzerinde koydu yemeği tabaklara. Adam kafasını kaldırmadan aldı ekmeği, bir lokma kopardı attı ağzına. Bir kaşık da yemekten aldı, sonra çekti örtüyü, sofranın altını üstüne kattı. Yemeğin tuzu eksikti...
İçindeki öfkeye eksik olan tuzu bahane etti, hıncını kadından çıkardı. Taşlar, sopalar, yumruklar kırabilirdi kadının kemiklerini ama kelimeler kadar canını yakamazdı hiçbiri.
Kemikleri iyileşti zamanla. Ama ruhu hiçbir zaman iyileşmedi kadının. Hırpalandı, hor görüldü, aşağılandı, bıçaklandı,
Kendi içine doğru yürümeye başladı ve sonunda düştü. Sonra bir gün kendisini esir eden bu hayattan kurtulmak istedi.
“Bu yemeğin tuzu niye eksik, bu çocuk neden ağlıyor” gibi sebeplerle daha fazla ölecek gücü kalmamıştı.
Bir boşanma dilekçesine imza attı kadın, sokağın köşesini döner dönmez iki el silah atıldı. Belki de hayatında ilk kez kendisi için bir şey yapmaya cesaret eden kadın, bir tabancadan çıkan iki kurşunla kayıplara karıştı.

Yazının Devamını Oku

Eşimin ihanetini ortaya çıkardım

4 Mart 2024
Eşim beni ortaokul arkadaşıyla aldattı. Bir ay boyunca bu ihaneti çözmek için dedektif gibi çalıştım. Sonunda gerçeği ortaya çıkardım.

Merhaba Güzin Ablacığım ben 6 yıllık evli, 4 yaşında bir erkek evladı olan bir kadınım.

Bundan birkaç ay önce eşimin ortaokul arkadaşlarının sosyal medyada bir grup kurmuş olduklarını öğrendim. Kız erkek karışık bir gruptu bu.

Birkaç hafta sonra bir sabah kahvaltıda buluşmaya karar verdiler. Tabii bu buluşma bütün gün sürdü. Akşam eve geldiğinde eşimin gözünde bir garip ifade vardı.

Hiç görmemiştim onu böyle. Günler böyle geçerken, rahatsız olduğumu söyleyerek bu gruptan çıkmasını istedim. Çünkü anlamıştım eşimin beni aldatmaya eğilimli olduğunu.

Bu gruptan evli bir kadınla her gün konuşmaya başlamış, saatlerce. Ne büyük rastlantı ki, kızın adı benim gibi Burcu, evlilik tarihi benimkiyle aynı. Bu süreçte şüphelenip çok huzursuz oldum ve uzaklaştım eşimden.

3 ay sonra da o kadına yazdığı mesajını yakaladım, dünyam başıma yıkıldı. Aşk meşk yoktu mesajda ama bu kız gece yarısı eşimle neden mesajlaşıyordu? Bavulumu toplayıp evden ayrıldım.

Eşim “Çok pişmanım ama o sadece ortaokul arkadaşım” diye yeminler etti.

Kadını da aradım, o da aynı şeyleri söyledi, “sadece arkadaşız” dedi.

Yazının Devamını Oku

Aldatan kim aldatılan kim

26 Şubat 2024
Çocuk doğduktan sonra eşimle cinsel olarak ilgilenemedim. O da bunu bahane edip beni aldattı. Bütün sorumluluğu bana yüklüyor. Böyle bir adamla evliliğe devam etmeli miyim, yoksa ayrılmalı mıyım?

Merhaba ben 29 yaşında bir kadınım, eşimle çok severek evlendik ama farklı kültürlerin insanlarıydık.

Sonra çocuğumuz oldu ve aramızdaki cinsel uyum bozuldu. Gurbette yaşadığım için, eşimin ailesiyle de anlaşamadığım için, eşim yoğun çalıştığı zamanlarda iş arkadaşıyla beni aldattı.

Ben eşim çok horladığı için uyuyamıyordum ve yataklarımızı ayırmıştık, bunu bahane etti. Küçük bir çocuğum vardı evde onunla tek başıma ilgilenmekten eşimle  ilgilenemiyordum.

O da bunlara dayanarak, geceleri evi otel gibi kullanıyordu. Benimle hemen hiç ilgilenmiyor, izinli olduğu zamanlarda sadece evde çocukla ilgileniyor ya da uyuyordu...

Ben bu ihaneti ortaya çıkardım. İki tarafın ailelerinin de haberi oldu ve “benim için çaba gösterirsen seni affedip, evliliğime devam edeceğim” dedim.

Buna rağmen, eşim bana karşı hiç çaba göstermedi. Ben de evdeki her şeyimi topladım, bebeğimle babamın evine geçtim. Şu an evde hiç eşyam yok, eşim de arkamdan ‘anlaşmalı boşanalım’ diye telefon açtı. Zina davası açmamam için bazı şartlar ileri sürdü.

Kabul etmeyince geçmişte anlattığım sırlarımı boşanma dilekçesine yazıp, koz olarak velayeti almak için ve zina konusunu açmamam için ortaya koydu. Sonra arayıp “geri dönüş olur mu, barışır mıyız” dedi.

Aslında ne yaptığını bilemiyorum tutarsız, yalancı ve her şey açığa çıktığı halde hâlâ ‘ilişki yaşamadım’ diye yalan söyleyip, inkar ediyor, ‘beni zinaya sen ittin’ diyor. Bütün sorumluluğu bana yüklüyor.

Yazının Devamını Oku

Boşanmak isteyen kadın olunca erkek gurur meselesi yapıyor

22 Şubat 2024
Boşanmak isteyen kadın olunca erkek bunu gurur meselesi yapıyor. İlk aklına gelen de kadını çocuklarıyla cezalandırmak oluyor.

Merhaba Güzin Abla, yazılarını okudukça kendime bir yol çizeyim diyorum ama işin içinden çıkamıyorum. Benim de maalesef eşimle çok büyük sıkıntılarım var. 33 yaşındayım, 3 çocuğumuz var ve 15 senelik evliyim. Eşim çalışmıyor, üçüncü kez işi bıraktı son 4 senede, çünkü iş istediği gibi değilmiş…
Ben de çalışıyorum. 3 senedir beni her gün aşağılıyor, “Sen ne bicim annesin, sen ne biçim kadınsın, nasıl insansın” diye. Beni dövmüyor ama dili ile her gün aslında beni dövüyor.
Artık ciddi olarak boşanmayı düşünüyorum. Boşanma konusu, ayakları yere basan kadınlar için daha kolay deniliyor. Kadınlarımız çevre baskısından dolayı ayrılmaktan çekiniyor.
Büyük oğlum önceleri yanımdaydı. Bir şekilde oğlumu etkiledi. Hep beni kötülüyor, oğlum da onun etkisi altında kalıp benimle konuşmak bile istemiyor. Hepsi demiyorum elbette ama boşanmak isteyen kadın olunca erkek bunu gurur meselesi yapıyor. İlk aklına gelen de kadını çocuklarıyla cezalandırmak oluyor. Ne yapacağımı şaşırdım.
Bir yanım “boşan, kurtul” diyor ama bir yanım da “çocuklar ne olacak” diyor.
Abla bana bir yol göster. Yolumu kaybetmiş gibiyim.
◊ Rumuz: Sorun çocuklar

YANIT

Yazının Devamını Oku

Lisede arkadaşlarımın zorbalığına maruz kalıyorum

16 Şubat 2024
Liseye başladığım seneden bu yana sürekli arkadaşlarımın zorbalığına maruz kalıyorum. Beni neden dışladıklarını anlamak istiyorum. Çirkin olmam mı beni dışlamalarına neden? Yoksa başarısız olmam mı?

Merhaba Güzin Abla, ben 16 yaşında bir genç kızım.
Lise 2’nci sınıfa gidiyorum.
Bildiğiniz üzere, günümüzde artık okullarda gözle görülür şekilde bozulmalar var. Diğerlerini dışlama ya da zorbalık bunların başını çekiyor.
Şunu söylemesi bile bana inanılmaz bir utanç veriyor: Liseye başladığım seneden bu yana sürekli zorbalığa maruz kalıyorum...
Ben o arkadaşlara karşı içimde en ufak bir kin bile beslemezken, onlara hiçbir şekilde zarar vermezken, onlara karşı herhangi bir kötü davranışta bulunmamışken neden bu kadar benden tiksiniyorlar?
Beni sürekli dışlıyorlar?
Normalde sosyal faaliyetler olduğunda katılmak için içimde bir heves olurdu. Lakin bu heves şimdi benimle birlikte gitmiyor.

Yazının Devamını Oku