Dikkat dikkat! Yılın ikinci dolunayı kapıda

4 gün önce astrologların son 1 yıldır bağıra bağıra seslendirdiği Satürn-Uranüs kare açısı gerçekleşti. Merkür ise bugün itibarıyla gerilemesini bitirdi, düz seyrine başlayacak. Ve dahası 27 Şubat’ta yılın ikinci dolunayı var. Tüm bunlar ne demek mi? İnanmazsınız ama uzun zaman sonra astrologlar ilk kez müjdeli haberler veriyor. ‘Büyük güç mücadeleleri yaşansa da aklını kullanana şans, bolluk, bereket getirecek.’

Haberin Devamı

MAKSİMUM POTANSİYELİNİZİN ORTAYA ÇIKACAĞI BİR DÖNEM

Uranyen
astrolog Sevilay Eriçdem bu dolunayın insanlardaki maksimum potansiyeli açığa çıkaracağını, kolları sıvayıp işe koyulmanın tam zamanı olduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor: “Müjde! Kova burcunda gerçekleşen Merkür gerilemesi sonlandı. Ne demek bu? Merkür gerilerken, kişiler, zihnen daha rasyonel bir bakış açısı içinde bulunur ve konulara daha ziyade duygu katmadan bakar. Kova ise düzeni temsil eder. O nedenle de bu süreçte kişiler kendilerine ‘İçinde bulunduğum düzen doğru ve sağlıklı mı?’, ‘Böyle mi devam eder?’ yoksa ‘Bitmek zorunda mı?’ gibi sorular sordu ve yaşamları ile alakalı kararlar aldı. İlişkiler, ailevi durumlar, çocukların eğitimi, mesleki anlamda, bir işe girmek-ayrılmak, şirket açmak- kapatmak gibi konular masaya yatırıldı. Yani birçoğumuz sosyal-toplumsal statülerimiz ile alakalı kararlar aldık. Retro bittiğine göre şimdi alınan kararları uygulama zamanı.”

Dikkat dikkat Yılın ikinci dolunayı kapıda

Haberin Devamı

MASRAF ENERJİSİNE DİKKAT

“17 Şubat’ta ise Uranüs-Satürn karesi yaşandı, biri Boğa diğeri Kova’da. Boğa para ile alakalıdır. Yani der ki: ‘Düzen değiştirmek istiyorum ama maddi koşullarımın da beni desteklemesi lazım.’ İşte bu noktada kişiler maddi anlamdaki konulara çözüm üretmek zorunda kalacak. Kredi yapılandırmaları, borç alma ya da var olan tasarruf kaynaklarını kullanarak bir düzen değişimine gitme gibi durumlar söz konusu olabilir. Bir tür ‘masraf enerjisi’ diyelim. Ama unutmayalım Satürn-Uranüs karesi, bize her zaman yeni olana gitmemiz gerektiğini söyler. Mevcut düzeni korumaya çalışmak işe yaramaz.”

DEĞİŞİM RÜZGÂRLARI ESİYOR

“Yani ‘Yeniliklere gidin’ diyor size hayat! Değişim rüzgârları esiyor. Ancak, insanlar, hele de bizim toplumumuz değişimden korkar, gelecek kaygılıdır ki kaygılar özellikle bu dönemde ayyuka çıkmış durumda. 27 Şubat dolunayı Balık-Başak hattında olacak ki Balık-Başak endişe, kuruntu, büyük hayal kırıkları, depresyon demek. Önümüzdeki 5-6 günlük süreçte birçok kişi duygusal değil ama zihinsel depresyona girebilir. Gelecek korkusu, kaygısı ile ‘Acaba ne olacak?’, ‘Beni ne bekliyor?’ soruları kafa karıştırır. Güneş ve Ay’ın karşı karşıya geldiği durumlarda kadın-erkek ilişkileri de öne çıkar. Yani hem toplum önündeki statülerimiz hem de ilişkilerimiz etkilenecek. Ayrılmalar, boşanmalar veya tam tersi ani kararla alınan evlenmeler, beklenmedik barışmalar potansiyeli var. Burada önemli olan verilen kararın mutlaka uygulanmasıdır. Korkmak hiçbir şeye çözüm olmaz.”

Haberin Devamı

GÜÇ MÜCADELELERİ KAPIDA

“İçinde bulunduğumuz düzen içerisinde bizi kışkırtan, zorlayan insanlarla ciddi anlamda zihin savaşı vereceğiz. Bu savaşta öfke patlamaları ve kendisini kontrol eden süreci de kontrol eder. Dolunaylar gerilimli zamanlardır. İyi haberi de peşinden vereyim. Bu haftadan itibaren Venüs Balık burcunda. Bu, hiç beklemediğiniz yerlerden maddi anlamda nasip-kısmet gelmesi anlamına gelir. Bu süreç bizi çok hareketli olmaya itecek. Kuzey Ay düğümü dediğimiz hayatın gidiş yolu da kadersel şekilde ilerlemekte. Yani, istesek de istemesek de hayat bizi bir noktada değişime zorlayacak. Balık-Başak ayrıca bağışıklık sistemi ile de alakalıdır. Zaten pandemi sürecindeyiz. Bu süre içinde kendimize ekstra dikkat etmekte fayda var.”

KIŞIN SONU BAHARDIR

Astrolog Almina Ebru Gençay belirsizliklerin dolunayın ışığı ile aydınlanacağını, birçok konunun netlik kazanacağını söylüyor. Gençay, Merkür’ün iletişimden sorumlu olduğunu hatırlatarak “31 Ocak da başlayan Merkür geri hareketi sona erdi. O tarihten bugüne ilerleyemediğimiz, sonuç almakta zorlandığımız hangi konu varsa daha rahat hareket edebilir, planlarımız, hedeflerimiz ile alakalı harekete geçmeye, olumlu sonuçlar almaya başlayabiliriz. 22 Şubat haftası ve 27 Şubat dolunay zamanı Mars-Plüton açısı var. Özellikle de iş girişimleri adına bu açı bizi güçlü şekilde destekleyecek. Yılın ikinci dolunayı 27 Şubat’ta Türkiye saati ile 11.17’de gerçekleşecek. Dolunay zamanları hayatımıza dair net olmayan ne varsa netleşme, görünür olma, sonuçlanma ve tamamlanma zamanlarıdır. Anın haritasında ise İkizler burcu yükseliyor. Yani enerji ve şartlar değişkenlikler içerebilir. Hem zihinsel hem iletişimsel olarak bazı gerginlikler yaşanabilir” diyor.

Dikkat dikkat Yılın ikinci dolunayı kapıda

Haberin Devamı

DÜZENLEME VE DÜZELTME ZAMANI

İkili ilişkilerde huysuzluk, alınganlık, kararsızlık ve fazla hassasiyetin hele de dolunay zamanlarında çok etkili olabileceğini belirten Gençay, “İş, çalışma yaşamımız, ev, aile, kariyer, ikili ilişkiler konusunda toparlanma, eksik gedik ne varsa tekrar ele alıp düzenleme, düzeltme zamanları. 27 Şubat ve onu takip eden 10 günlük süreçte attığımız adımlarla alakalı sonuçlar alabiliriz” öngörüsünde bulunuyor.

HUZURSUZLUKTAN UZAK DURUN

Gençay dolunay zamanlarında duygusal ve ruhsal anlamda huzursuzluktan, çelişkilerden uzak durmak gerektiğini belirterek, şöyle devam ediyor: “Detaylarda boğulmayın, kimseyi de boğmayın. Sağlığımızı iyileştirmeye odaklanalım. Ruhen ve bedenen arınmanın dışında evinizdeki, hayatınızdaki fazla eşyalardan, kıyafetlerden arının. Yaşam alanınıza düzen getirin. Dolunay sağlam başlangıçlara sağlam temeller hazırlar, unutmayın! Gökyüzü bizlere yine harika bir fırsat sunuyor ve ‘Arın, derlen, toparlan’ diyor. Kışın sonu bahardır ve inanın bu bahar çok güzel olacak.”

 

Yazarın Tüm Yazıları