Terazi burcundaki dolunay bize neler getirecek?

Normal şartlar altında bizi oldukça ‘nazik’ bir dolunayın beklemesi gerekirdi. Ama bu sefer öyle olmayacak. Çünkü dolunayın yöneticisi olan Venüs zararlı olduğu Koç burcunda. İlişkilerde çekişmeler artabilir, ortaklıklarda finansal sorunlar ortaya çıkabilir, güzellikle ilgili konularda istediğimiz sonuçları elde edemeyebiliriz.

Haberin Devamı

Terazi burcundaki dolunay bize neler getirecek

Yarın 8 derece Terazi burcunda hem Venüs’ün hem de Şiron’un güçlü bir şekilde etkin olacağı bir dolunay bekliyor bizi. Bu dolunayda ekstradan Diadem sabit yıldızı varlığını hisettirecek. Etkileri 10-12 gün kadar sürecek. Bu durum hayatlarımızınasıl etkileyecek?

Dolunay Terazi burcunda olduğu için Terazi burcunun sembolize ettiği konular gündemde olacak demektir. Bu burç astrolojide ilişki yönetmek, hak, adalet, estetik ve güzellik, ortaklıklar, anlaşmalar, uzlaşma, yaratıcılık ve sanata dair meseleler, nezaket, kararsızlık gibi konuları kapsar. Sağlık olarak da bel bölgesi, böbrekler ve üreme organlarıyla ilgilidir.

Haberin Devamı

Normal şartlar altında bizi oldukça ‘nazik’ bir dolunayın beklemesi gerekirdi. Ya da uzlaşmalara, güzel birlikteliklere, ortaklıklara yönelten, ilişkilerin başlayacağı ve kolay yönetilebileceği bir dolunay olması beklenirdi. Ama ne yazık ki bu sefer öyle olmayacak. Çünkü dolunayın yöneticisi olan Venüs zararlı olduğu Koç burcunda.

YENİ İLİŞKİLER BAŞLAYABİLİR AMA...

Buradan yola çıkarak ilişkilerde çekişmelerin ve bencilce tavırların artacağını düşünmek yanlış olmaz. Ortaklıklarda finansal sorunların ortaya çıkması beklenebilir.

Yine estetik ve güzellikle ilgili konularda istediğiniz sonuçları elde edemeyebilirsiniz. Uzlaşma zeminini yakalamak da pek kolay olmayabilir.

Venüs kadınları temsil ettiği için hayatımızdaki kadınlarla iletişim kurmak kolay olmayabilir, krizler çıkabilir.

İşin içinde Venüs olduğundan sanat ve yaratıcılık gerektiren konularda başarı sağlanabilir. Hem ilişkilerde hem de ortaklıklarda güven ve haklılık-haksızlık konuları gündeme gelebilir. Terazi dolunay zamanları karar mekanizmalarının en çok sekteye uğradığı zamandır. Karar verememekten dolayı bazen ne yapacağımızı da şaşırabiliriz. Yeni ilişkiler başlayabilir ama başlangıçta gerginlikler olabilir ya da bencil kişilere çekilebiliriz.

CANINIZ TATLI ÇEKEBİLİR

Haberin Devamı

Bu dolunayda bir de Şiron asteroidi var işin içinde. Şiron ‘yaralı şifacı’ demek. Yaralandığımız ve bizi travmatize eden konuları şifalandırmak için bir bakıma destekleyici diyebiliriz.

Yani aslında önce yaramızı alıp sonra o yaramızı sarmakla uğraşmamız gerekebilir. Bu aslında biraz şuna benziyor; söylenmemesi gereken bir şeyi söyleyip, ortalığı kızıştırıp sonra ortalığı toparlamaya çalışmak gibi.

Elbette adaletle ilgili konular da bizim için önem kazanacak. Karşılaşılan her türlü haksızlığın karşısında durabileceğimizi gösteriyor.

Bu dolunayda Diadem sabit yıldızı da etkin olacak. Bu yıldız biraz çabayla sahne işleri ve yaratıcılıkla ilgili konularda şans getirebilir.

Haberin Devamı

Sağlık olaraksa bel bölgesi, böbrekler, mesane, üreme organları hassaslaşabilir. Özellikle şekerle ilgili sorunlar gündeme gelebilir. Yeme-içme bozukluklarına da dikkat etmekte fayda var. Bu dolunay zamanında canımız sıkça tatlı isteyebilir.

İTTİFAKLAR BOZULABİLİR

Dolunayı dünya açısından değerlendirdiğimizdeyse şöyle bir tabloyla karşılaşıyoruz: Terazi burcu, dünya astrolojisine göre; uluslararası anlaşmaları, ittifakları, hukukla ilgili konuları, modayı ve sanatçıları sembolize eder. İşin içinde Venüs de olduğundan kadınlar, değerli madenler, kozmetik ve altını da bunlara katmak gerek.

Bunlar rünyada barışın ve huzurun zor sağlanacağı zamanlara işaret ediyor. Özellikle kadınlarla ilgili krizler, dünyayı etkileyecek ilişki sorunları yaşanabilir. Ülkelerarası ticari ilişkilerin ya da ittifakların bozulması beklenebilir. Diplomatik krizler meydana gelebilir.

Haberin Devamı

Yine ekonomik olarak özellikle altını yakından takip etmek gerektiğini düşünüyorum. Moda ve kozmetik sektöründe iddialı hatta liderlik edecek çalışmalar ortaya çıkabilir. Bu dönem sanatçılar, eğlence yerleri, restoranlar, kafeler, barlar ve eğlence yerleriyle ilgili üzücü gelişmeler olabilir.

Türkiye açısından incelediğimizdeyse; Türkiye haritasında Mars’ın tam üstünde 4’üncü evde. 4 ev; muhalefet, madenler, yeraltı kaynakları ve topraklarla ilgilidir. Muhalefette büyük krizler, ayrılıklar, kavgalar, stresli durumlar yaşanabilir. Muhalefetin büyük yara alması söz konusu olabilir. Partiler arası önemli transferler yaşanabilir.

Madenlerle ilgili stresli gelişmelere şahit olabiliriz. Çok önemli, çok büyük kazalar meydana gelebilir veya yangınlar çıkabilir.

Haberin Devamı

Daha doğrusu ateşle, silahla ya da patlayıcılarla ilgili konular gündeme gelebilir. Yine toprakla ilgili olduğundan depremleri de tetikleyebilir.

Yazarın Tüm Yazıları