İş konusunda kimseye savaş açmayın

Mars, 23 Nisan’da Yengeç burcuna geçecek ve 11 Haziran’a kadar bu burçta seyahat edecek. Bu dönemde hem işte hem evde ilişkiler pek sütliman gitmeyebilir. Öte yandan taşınmak, ev almak-satmak gibi konular da gündemde olacak. 5 Haziran civarında dünya üzerinde büyük yangınlar ve patlamalar yaşanabilir; Türkiye’deyse halk sağlığı ve halkın talepleri gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

İş konusunda kimseye savaş açmayın

Gökyüzünde bu hafta önemli bir gezegen geçişi olacak, Mars burç değiştirecek. “Bu neden önemli” diyeceksiniz. Önemli çünkü astrolojik olarak Mars ‘küçük kötücül’ olarak bilinir ve burç değiştirdiği anda geçtiği burcun temsil ettiği konularda birtakım zorlanmaları ve stresleri beraberinde getirir. Mars’ın Yengeç burcuna geçişi bizim için ekstra önemli. Türkiye’nin yükselen burcu Yengeç ve bu süreç bizi ülke açısından çok daha yakından ilgilendiriyor.

Bu durum bireysel yaşamımızı nasıl etkileyecek, hem dünyada hem de ülkemizde nelere neden olacak, göz atalım...

Mars 23 Nisan’da Yengeç burcuna geçecek ve 11 Haziran’a kadar bu burçta seyahat edecek. Mars’ın astrolojik olarak temsil ettiği konular: Harekete geçme, savaşma, savunma, yakıp yıkma, saldırı gerçekleştirme, yangınlar, kıyasıya bir şekilde mücadele etme, her türlü yanıcı-kesici-delici aletler, yangınlar, patlamalar, hastalıklar, ameliyatlar, rekabet etmek, cinsel güç, eril enerji, agresyon ve öfke patlamalarıdır.

Haberin Devamı

EVDE HUZUR ZOR...

Mars, Yengeç burcuna geçerek bütün bu kavramları Yengeç burcuyla birleştirip yoluna devam edecek. Etkilerinin ne olacağını anlayabilmemiz için Yengeç burcunun astrolojik olarak neleri sembolize ettiğini de bilmeliyiz... Bu burç, astrolojide güven duygusu, annelik etmek, duygusal konular, ailevi temalar, gayrimenkulle ilgili konular, çocuklar, vatani konular, korumak ve kollamak, gıdayla ilgili konular, kafeler, restoranlar ve sağlıkta mideyi temsil eder. Yalnız şunu eklememiz gerekiyor: Astroloji terminolojisine göre Mars, Yengeç burcunda ‘düştüğü’ bir konumda. Düşmesi demek; asalet kaybetmesi demek. Asalet kaybetmesi de Mars’ın kalitesiz bir kullanımına işarettir. Ne demek istediğimi, vereceğim örneklerle daha iyi anlayacaksınız.

Mars’ın Yengeç burcunda seyahat edeceği 11 Haziran’a kadar olan süreçte şunların ortaya çıkmasını bekleriz:
Aileyle olan ilişkiler pek sütliman gitmeyebilir,  sürekli çatışma halleri içine girebiliriz, ev içi şiddet artabilir. Evde huzuru yakalamak kolay olmayabilir. En iyi haliyle yaşadığımız alanda tamir-tadilat işleriyle uğraşmamız gerekebilir ya da evde bozuk ve onarım gerektiren işlerle haşır neşir olabiliriz.

Haberin Devamı

Yakın çevremizle ve komşularımızla olan ilişkilerde de çatışmalar ve gerginlikler söz konusu olabilir. Sevdiklerimizi korumaya çalışırken aşırı korumacı ve hassas yaklaşabiliriz ve bu, bazen etrafımızdaki insanları rahatsız edebilir.

Mars, Ay’ın temsil ettiği Yengeç burcunda seyahat ettiği süreçte tepkilerimiz daha duygusal olur. İlla mantıklı olması gerekmez, sadece öyle hissettiğimiz için tepkiler verebiliriz. Öte yandan, bu dönem bizi harekete geçirecek konular yine duygularımız olacak. Ancak bir konuya veya kişiye güvenirsek harekete geçebiliriz. Kendimizi güvende hissetmediğimiz noktalardaysa agresifleşebiliriz.

Yengeç burcu geçmişle ilgili bir burçtur. Bu süreçte geçmişe ait konular yeniden önümüze düşebilir. Geçmişte halledilmesi gereken ama hallolmamış duygusal meseleler yeniden gündemimiz haline gelebilir.

Haberin Devamı

DİYET İÇİN UYGUN BİR DÖNEM

Bu dönem taşınmak, yer değiştirmek, ev almak-satmak gibi konuların da gündemde olacağı zamanlar... Bu işlerle ilgilenirken mal sahipleriyle olan ilişkileri dikkatli bir şekilde yönetmekte fayda var. Taşınırken eşyanızın dikkatli taşınmasını sağlayın. Eşyalarınız zarar görmesin, kırılmasın, kaybolmasın.

Mars, Yengeç burcunda seyahat ederken yediklerimize ve içtiklerimize de dikkat etmeliyiz. Mide sorunları, beslenme veya beslenememeyle ilgili problemlerle daha çok uğraşmamız gerekebilir. Bu dönem ayrıca  zayıflamak, diyete başlamak için de uygun olabilir. Mars saldırı demekse, Yengeç burcunda olduğu dönemde, pasif-agresif bir savaşma şekli gösterebilir. Yani saldırıya geçmek yerine, “En iyi saldırı şekli savunmadır” diyebiliriz.

Haberin Devamı

Bu dönem çok fazla duygusal patlamalar yaşanabilir, bu patlamaları özellikle kendimizi güvende hissetmediğimiz noktalarda yaşayabiliriz. “Güvenlik önem kazanacak” dedik; evimize veya iş yerlerimize alarmlar taktırabilir, ekstra önlemler alabiliriz. Özellikle 5 Haziran civarı çok daha dikkatli olmalıyız. Mars’ın o gün Pluton’la zor bir kontağı olacak. İş konusunda kimseye savaş açmayın. Finansal riskler almak için de uygun bir dönem olmayabilir.

EMLAK FİYATLARINA BAKMALI

Konuya biraz da dünya açısından bakalım... Dünyada artan bir muhafazakârlık görebiliriz. Özellikle 5 Haziran civarı dünyada büyük yangınlar, patlamalar, terör saldırıları olabilir. Depremler tetiklenebilir ya da ekonomik çalkantılar söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra emlak fiyatlarını, gayrimenkul ve inşaat sektörünü yakından takip etmek gerekir. Acaba fiyatlarda bir düşme olur mu? Gözlemlemekte fayda var. Gıda, besin ve tedarik zinciriyle ilgili konularda yine stresli gelişmeler; çocuk, annelik, hamilelikle ilgili konularda yine stresli durumlar meydana gelebilir. Tarihi şehirler, tarihi ve müze benzeri yerlerde çatışmalar, yangınlar meydana gelebilir. Yaşlı kişilerin ölümleri söz konusu olabilir. Konaklama işleri, oteller, pansiyonlar, lokanta ve kafeler, yiyecek ve içecek sektörüyle ilgili konular bu dönemde zarar görebilir.

Son olarak, Türkiye’ye bakalım... Halkın talepleri, halk sağlığı ve halkın tepkileri gündeme gelebilir. Koronavirüsle birlikte halkın sabır mekanizması zarar görebilir ve ister istemez daha tepkili olabilirler. Bu dönem halkın sağlığına, kişisel önlemlerine belki daha çok önem vermesi gerekebilir.

 

Yazarın Tüm Yazıları