Gülümseyin, yılın ilk Merkür retrosu geliyor

Yeni yıla çarşamba başlayacak bir retroyla merhaba diyoruz. Merkür’ün Kova burcunda gerileyeceği 12-26 Ocak tarihleri öncesinde banka, sosyal medya, e-ticaret sitesi hesaplarımızın güvenliğini arttırmakta fayda var. Geri hareketine 26 Ocak-6 Şubat döneminde Oğlak’ta devam eden Merkür iş, kariyer ve para konularında sorunlara, gecikmelere neden olabilir.

Haberin Devamı

Bu yılın ilk Merkür retrosu 12 Ocak’ta başlayacak; gölgesi-durağanı derken 6 Şubat’a kadar devam edecek. Bu seferki Merkür retrosunu 26 Ocak’a kadar Kova burcunda, bu tarihten sonra da Oğlak’ta deneyimleyeceğiz. Biliyorsunuz, retro için astrolojik olarak ‘geri hareket’ deriz ama aslında hiçbir gezegen geri gitmez; sadece yavaşlar ve Dünya’dan bakıldığında geri gidiyormuş izlenimi verir. Astrolojik olarak bir gezegen ‘geri gittiğinde’yse onun temsil ettiği alanlarda stres yaratan durumlar ortaya çıkar; işler yavaşlar, gecikir, hatta durur.

Merkür astrolojide iletişim, ifade, konuşma, anlaşmalar, elektronik eşya, eğitim, ulaştırma, ticaret ve kardeşleri temsil eder. Haliyle bu gezegen gerilerken iletişim sorunları, yanlış anlaşılmalar, elektronik aletlerin bozulması, eğitim ve sınavlarda zorluklar, seyahatlerde gecikmeler, yolculuklarda eşya kayıpları, ticari konularda anlaşmazlıklar, kardeşler arası iletişim problemleri gibi etkilerin ortaya çıkmasını bekleriz.

Haberin Devamı

Gülümseyin, yılın ilk Merkür retrosu geliyor

‘DAHA DUYARLI OLURUZ’

Öte yandan bu sefer Merkür Kova burcunda gerileyecek. Yani dostluklar, toplumsal konular, dijital teknolojiler, bilgi güvenliği, uzay, astroloji, havacılık sektörü, bilişim sektörü ilk etkilenecek alanlar olacak. Uzun süredir görüşmediğiniz arkadaşlarınızla bir araya gelebilir; en akla hayale gelmeyecek ortamlarda onlarla karşılaşabilirsiniz. Ama dostlarınızla planlar yaparken ‘son dakika golü yiyebileceğinizi’ unutmayın, her zaman cebinizde yedek bir plan tutun.

Bu süreçte dünyaya ve topluma karşı daha duyarlı oluruz. Ama sosyal medyada edindiğiniz bilgilerin doğruluğunu iyice kontrol edin. Yoksa iyi niyetle çıktığınız yolda kendinizi linç yerken bulabilirsiniz.

Kova burcu bilişim, yüksek teknoloji ve interneti simgeler. Retro sürecinde bu sektörlerin iş yükü oldukça artabilir. Yine de yeni bir sosyal medya hesabı ya da internet sitesi açacaksanız, e-ticaret işine girmek istiyorsanız bence retronun bitişini bekleyin.

Haberin Devamı

BAVULLAR ELİMİZE...

Ayrıca çevrimiçi alışverişlerde güvenli noktaları tercih edin, kişisel bilgilerinizi her yerde paylaşmayın. Kişisel sosyal medya ve banka hesaplarınızın güvenliğini arttırın. Artık bu hesaplar için birden çok aşamalı güvenlik sistemleri kullanabiliyorsunuz. Instagram ve Facebook güvenlik kodlarınızı alın ve bunları yedekleyin. Özellikle e-ticaret sitelerinin bilgi işlem güvenilirliği şu günlerde testten geçebilir.

Kova burcu ayrıca havayollarıyla ilgili konuları temsil eder. Bu dönem belki de havacılık sektörü bilgi güvenliği konusunda testten geçebilir, kim bilir? Siz de uçacaksanız kimliğinizi, biletinizi her daim yanınızda bulundurun, bavulunuza sahip çıkın. Gideceğiniz yerde çok uzun kalmayacaksanız kabin bagajla işleri halletmeye bakın. İstanbul’dan Ankara’ya uçarken bavulunuz İzmir’den çıkmasın...

Haberin Devamı

26 Ocak’a kadar Kova burcunda gerileyen Merkür, 26 Ocak-6 Şubat arasındaysa Oğlak burcunda geri hareketine devam edecek. Bu tarih aralığında Merkür retrosunun etkilerini daha çok iş hayatında, kariyer ve maddi konularda hissedebiliriz.

Gülümseyin, yılın ilk Merkür retrosu geliyor

BUNLARA DİKKAT!

- Telefon, tablet, bilgisayar, her şeyi yedekleyin.

- Kargoyla bir şey alacak veya gönderecekseniz tüm bilgileri iki defa kontrol edin. Varsa, kargo şirketinin SMS bilgilendirme sistemini kullanın.

- Yeni bir elektronik eşya, ev aleti, telefon, araba gibi ürünleri almayı 6 Şubat’tan sonraya bırakın.

- Yeni bir işe başlamamaya çaba sarf edin, yeni gelen teklifleri ve projeleri 6 Şubat’tan sonraya erteleyin. Ama teklif retrodan önce geldiyse değerlendirin.

Haberin Devamı

- Bir seminer veya eğitime başlamayı önermem. Ama başka şansınız yoksa devamlılığınıza özen gösterin. Sınavlarda cevap kâğıdında yanlış işaretleme, kaydırma yapmadığınıza emin olun.

- Gayrimenkul alım-satım işlerinizi de ya retro öncesi veya sonrası yapın.

- Bu süreçte ameliyat olabilirsiniz, korkmayın.

- Son olarak ‘Benim doğum haritamda Merkür zaten retro, bu retrolar beni etkilemez’ diye düşünmeyin. Çünkü etkiler! Sadece bu sefere özel olarak, doğum haritanızda Merkür’ünüz Kova burcunda geri hareketteyse o zaman sizi etkilemez. Bunun dışındaki her koşulda etkilenirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları