Dış gezegenler ve etkileri

1900’lerde Alman astrologlar geleneksel astrolojiyi kullanarak düşman topçu ateşinin kesin yerini tahmin etmeye çalışmış ancak yöntemleri yetersiz kalmıştı. Yeni bir yöntemle sekiz dış gezegen keşfettiler. Bunların etkileri takip eden 100 yıldaki olaylarla kanıtlandı.

Haberin Devamı

Dış gezegenler ve etkileri

Bugün size farklı astroloji disiplinlerinden bahsetmek istiyorum. En çok bilinen astroloji ekolleri, klasik astrolojinin ardından modern ve Vedik astrolojiyle Çin astrolojisidir. Hepsi aynı gökyüzüne aynı sembollerle bakar ama farklı metotlarla inceler. Bir de son dönemde ismini daha çok duymaya başladığımız Uranik astroloji var.

Neptün ötesi gezegenler, dış gezegenlerin ötesinde konumlanıp kendi yörüngeleri olan varsayımsal gezegenler veya başka bir deyişle enerji noktalarıdır. Cupido, Hades, Zeus, Kronos, Apollon, Admetos, Vulkanus ve Poseidon adlı bu gezegenler 1900’lerin başlarında Alman astrologlar tarafından keşfedildi. Bu keşifle Uranik astroloji veya ‘yeni astroloji’ adı verilen bir yaklaşım ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Neptün ötesi ilk dört gezegeni keşfeden isim Alfred Witte’ydi. Witte, Hamburg merkezli bir astroloji ekibi olan Kepler’in üyelerindendi. Witte ve ekibi geleneksel astrolojiyi kullanarak Rus topçu ateşinin kesin yerini tahmin etmeye çalışmış ancak bu yöntemlerin savaşlarla ilgili tahminler yapmada yetersiz kaldığını görmüştü. Bunun üzerine ‘Kadran’ (dial) adını verdikleri yeni bir sistem tasarladılar ve gökyüzünü gözlemleyerek dört yeni enerji noktası buldular. 1923’ün temmuz ayında bu noktalara Astrologische Blaetter adlı dergide değindiler. Daha sonra Friedrich Sieggrün dört yeni enerji noktası daha keşfetti ve Neptün ötesi gezegenlerin sayısı sekize çıktı.

Gezegenlerle benzer etkileşimleri olan bu enerji noktaları insan davranışlarını da etkiler. I. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasındaki 100 yılda gerçekleşen olaylarla bu dış gezegenlerin anlamları ve etkileri doğrulanmıştır. İç gezegenlerden çok daha ‘ince’ etkilere sahipler. Daha yüksek bilinç ve manevi gerçeklikle ilişkilendirilirler.

CUPIDO

Dış gezegenler ve etkileri

Haberin Devamı

Cupido, Jüpiter ve Venüs arası bir kombinasyondur. Cupido temaları aile, ekipler veya topluluklar, sanatsal gruplar, dernekler, çocuklar, iş, sanat koleksiyonları, toplumlar ve sosyal grupları içerir. Finansal astrolojideyse Cupido piyasalar üzerindeki güçlü bir pozitif etki olarak kabul edilir. Bir burçta 22 - 25 yıl arasında kalır. Zodyak çevresindeki döngüsünü 264 - 300 yılda tamamlar.

HADES

Dış gezegenler ve etkileri

Hades, Ay ve Dünya arası bir kombinasyondur. Dünya yüzeyinin altındakilerle ilgilidir: Çamur, su, yağ, değerli taşlar ve diğer doğal kaynaklar... Pozitif anlamdaysa bahçe, bitki ekimi olarak düşünülebilir. Temaları arasında yoksulluk, kötüleşen eski güçler ve tereddüt vardır. Jung psikanalizindeki ‘gölge’, reddedilen benlik, toplum tarafından reddedilen nitelikler, eskiyenler, yalnızlık, eksiklik ve ölümler vardır. Finansal astrolojide piyasalar üzerindeki kötü etkilere işaret eder. Bir burçta yaklaşık 30 yıl kalır ve Zodyak döngüsünü 300 - 360 yılda tamamlar.

ZEUS

Haberin Devamı

Dış gezegenler ve etkileri

Jüpiter ve Mars özelliklerine sahiptir. Askerlik ve liderlikle ilgilidir. Yetki ve emir verme akışıyla ilişkilidir. Temaları arasında liderlik, yön, maksatlı faaliyet, yaratıcılık, üretim, kontrollü enerji, roketler, ateşli silahlar ve karşı konulmaz güç yer alır. Finansal astrolojide olumlu bir etki olarak görülür. Bir burçta yaklaşık 40 yıl kalır, Zodyak çevresindeki döngüsünü 480 yılda tamamlar.

KRONOS

Dış gezegenler ve etkileri

Dünya ve Ay özelliklerine sahiptir. Ancak Ay’ın tersidir ve bu da bastırılmış duygu demektir, dolayısıyla duygularla yönetilir. Dünyadaki üst düzey yetkilileri temsil eder. Temaları arasında ustalık, yüksek mertebe, heybet, üstünlük, yürütme yetkisi, hükümet, başkanlık, generallik, bağımsızlık, büyüklük ve otorite sayılabilir. Ulaşılabilecek en üst mertebeyle ilişkilidir. Finansal astrolojide olumlu etkileri ve piyasada öncü olmayı işaret eder. Bir burçta yaklaşık 40 yıl kalıp Zodyak çevresindeki döngüsünü 480 yılda tamamlar.

APOLLON

Haberin Devamı

Dış gezegenler ve etkileri

Jüpiter ve İkizler enerjilerinin kombinasyonudur. Genişleme bakımından ayrımcı değildir, dokunduğu her şeyi genişletir. Temaları arasında oyun, geniş kapsamlı etki, zafer, bilim, servet, bolluk, bereket, ticaret, barış ve deneyim vardır. Finansal astrolojide de olumlu bir etki olarak nitelendirilir. Jüpiter ve Apollon astrolojideki en şanslı ve geniş enerji noktalarıdır. Bir burçta yaklaşık 43 yıl kalır ve Zodyak çevresindeki döngüsünü 516 yılda tamamlar.

ADMETOS

Dış gezegenler ve etkileri

Dünya ve Ay’ın kombinasyonudur. Duygularla ilgili meselelerdeki sınırlamalarla ilişkilendirilir. Kompakt bir enerjidir. Bir bahçedeki bitkinin kökü ya da tohumu olarak düşünülebilir. Temaları arasında hammadde, odaklanma, sınırlamalar, durma, yoğunlaşma, sıkıştırma, durgunluk, çevreleme, tamamlama ve ölüm vardır. Finansal astrolojide etkisi olumsuz. Satürn’le benzer bir sıkıştırma etkisine sahiptir ancak duraklamayı veya düşük noktayı işaret eder. Bir burçta yaklaşık 47 yıl kalır ve Zodyak çevresindeki döngüsünü 564 yılda tamamlar.

VULKANUS

Haberin Devamı

Dış gezegenler ve etkileri

Vulkanus (ya da Vulcanus) özgür olma mücadelesinde çok büyük bir güçtür. Zeus gibi askeri konularla da ilgilidir. Temaları arasında enerji, büyük güç, büyütme, siyasi bilgelik, patlama (yanardağda olduğu gibi), canlılık, kuvvet ve etki bulunur. Finansal astrolojide pozitif bir etkisi olduğu kabul ediliyor. Verdiği güç Mars’ın verdiği güce benzer. Ancak Vulkanus enerjiyi büyütmek için dokunduğu her şeyi güçlendirmeye yarar. Bir burçta yaklaşık 60 yıl kalır ve Zodyak çevresindeki döngüsünü 720 yılda tamamlar.

POSEIDON

Dış gezegenler ve etkileri

Poseidon, Neptün temalarıyla ilişkilendirilir. Ancak Poseidon söz konusu olduğunda karışıklığa yer olmaz. Poseidon kişilerin ruhsal varlıklar olduklarını idrak etmelerini sağlar. Tüm gezegenlerden en uzak yörüngede bulunur. Bu yüzden en yüksek idrakla ilişkilendirilir. Temaları arasında yüksek idealler, ruh, manevi rehberlik, ışık, gerçek, aydınlanma, medya, psişik güçler, yüksek idrak ve fikirler bulunur. Finansal astrolojide olumlu bir etkisi vardır. Bir burçta 60 yıl kalır ve Zodyak çevresindeki döngüsünü 720 yılda tamamlar.

Yazarın Tüm Yazıları