Çalışacağız, üreteceğiz

2022’ye Oğlak burcundaki yeniayla başlıyoruz. Üretmenin, çalışmanın tam zamanı. Kariyerimiz açısından önemli kararlar vereceğiz. Yeniayın dünya ve ülkemize etkilerindense işin içindeki Plüton nedeniyle hoşnut değilim.

Haberin Devamı

Çalışacağız, üreteceğiz

Yeni yılın ilk yeniayı 12’nci derece Oğlak burcunda olacak. Bu yeniaya Uranüs’ün olumlu bir desteği var, Nunki sabit yıldızı da etkin. Oğlak burcu astrolojide disiplin, kurallar, sıkı çalışma, özveri, iş hayatı, mesafeli veya katı olma, yalnızlık, cimrilik gibi temaları içeriyor. Bedenimizde de dizler, cilt, dişler, kemikler, eklemleri yönetiyor. Yeniayda Uranüs de rol oynayacak. Bireysel olarak Uranüs beklenmedik, sürpriz, ani değişimlere ve özgürleşmeye işaret ediyor.

Yeniayla birlikte hayatımızda çekidüzen vermemiz gereken konular nelerse onlara rahatlıkla odaklanabiliriz. Üstleneceğimiz görev ve sorumlulukların üstesinden büyük bir ciddiyetle gelebileceğiz. Bu, üretim zamanıdır. Üretmek, çalışmak, sistem ve düzen kurmak adına adımlar atabiliriz. Kariyerimiz açısından da önemli kararlar verebiliriz. İş kurabilir, iş değiştirebilir, işimizle ilgili hedeflerimizi üstlerimizle konuşabiliriz. Hedeflerimiz ve amaçlarımız varsa ve bu hedefler için ciddi adımlar atarsak başarılı olabiliriz. İş odaklı olacağımız, statümüze ve prestijimize önem vereceğimiz bir süreç...

Haberin Devamı

Bu dönemde irade gerektiren konularda da başarılı olabiliriz. Örneğin sigarayı bırakmak ya da diyete başlamak... Yeniay zamanı gerekli motivasyonu bulacağız.

UZUN VADELİ PLANLAR...

Toprak grubundan bir burçta meydana geldiği için yeniayda parasal konular önem kazanacaktır. Parayla ilgili stratejiler belirlemek, para biriktirmek, orta-uzun vadeli planlar veya yatırımlar yapmak için adım atabiliriz.

Bu aralar melankoli ağır basabilir, tek başına olmak keyif verebilir, birçok işimizi yalnız halletmek isteyebiliriz. Belki de tercih edilen bir yalnızlık bize iyi gelir.

Sağlıkla ilgili; dişlerimize özen gösterebilir, kontrollerimizi yaptırabilir, ağız sağlığımıza yönelebiliriz. Eklemlerimize ve cildimize dikkat etmekte fayda var. 12’nci derece Oğlak, bedende dizlere işaret eder. Dizlerimize zarar verecek hareketlerden kaçınmak doğru olacaktır.

Haberin Devamı

Yeniaya Uranüs’ün desteği özel hayatımızda değişim ve heyecan getirebilir. Daha dürtüsel davranmak isteyebiliriz. Kendimizden farklı inançları, felsefeleri olan kişilerle bir araya gelebilir, yeni kişilerle tanışabiliriz. Ev ve iş ortamında değişiklikler yapmak için de harekete geçebiliriz. Eşyaların yerini değiştirebilir, masamıza yeni bir düzen getirebiliriz. Belki de biraz konfor alanımızın dışına çıkarak farklı şeyler denemek için harekete geçebiliriz.

DÜNYA VE ÜLKEMİZ...

Oğlak burcu hükümetler, kurallar, para piyasası, inşaat sektörü, askeri konular, komutanlar, yargıçlar, tarihi eserler, yaşlılar, ekonomiyi sembolize eder. Bu nedenle yeniayın dünya açısından etkileri tasarruf planları, ekonomik adımlar, faiz oranları, kredilerle ilgili olacak. İşin içinde Uranüs de olduğundan kripto paralarla ilgili önemli gelişmelerin yaşanmasını da bekleyebiliriz. Uranüs’ün etkisiyle belki kripto paralarla ilgili daha olumlu rüzgârlar eser. 

Haberin Devamı

Tabii, Oğlak burcunun sembolize ettiği gibi muhafazakâr söylemlerin artması da söz konusu olabilir, birtakım finansal yaptırımlar gündeme gelebilir. Tarihi yerlere ait önemli gelişmeler yaşanabilir; kalıntılar, tarihi aydınlatacak önemli bulgular ortaya çıkabilir.

Ülkemiz açısından da çok önemli bir yeniay. Çünkü ülke haritasındaki Plüton’un tam karşısında meydana gelecek. Bu, kutuplaşmanın işaretidir. Plüton tetikleneceği için depremler, maden ocaklarıyla ilgili konuların da gündeme gelebileceğini düşünebiliriz.

Ben yeniay, dolunay, tutulma zamanlarında Plüton’un tetiklenmesini sevmem. Çünkü Plüton manipülasyonlara, krizlere, gizli birtakım olaylara, huzursuzluklara işaret ediyor. Ayrıca Mars ile kurduğu sert etkileşimle yangınlara, patlamalara neden olabilir. Mars muhalefeti temsil eden bir alanda. Bu da muhalefetin yeniay zamanında zorlanacağına, önemli krizleri yönetmesi gerekeceğine işaret ediyor.

Haberin Devamı

Yeniayın Ankara’ya göre çıkarılan haritasında 5’inci ev tetikleniyor. Borsa, spekülasyonlar, eğlence yerleriyle ilgili sınırlamalar, kurallar; kripto paralarla ilgili önemli açıklamalar gündemde olabilir. Yurtdışı bağlantılı işlerden sürpriz olumlu haberler gelebilir.

Yazarın Tüm Yazıları