Dinçer Güner

Yoğun duygular yaşayabiliriz

21 Nisan 2024
Dolunayın etkisiyle güçlü duygular yaşayabiliriz. Zaman zaman hem bizim gizlilik ihtiyacımız artabilir hem de bizden gizlenen olaylarla karşılaşabiliriz. Değişim, dönüşüm konusunda destekleyici etkiler var ama ilişkileri dikkatli yönetmeli.

Çarşamba günü, 24 Nisan’da Akrep burcunda bir dolunay meydana gelecek. Etkilerini 19 Nisan’dan itibaren hissetmeye başladık ve süreç 10 Mayıs’a kadar devam edecek. Bu dolunayda işin içinde Plüton gezegeni de var, dolayısıyla stresli, sarsıcı bir dönem bizi bekliyor.

Bugün Ay 3.18 ile 6.08 arasında Başak burcunda boşlukta olacak, akabinde Terazi burcuna geçecek. Güneş ile Plüton arasında kare açı oluşacak. Etki süresi 3 gün. Baba veya eş gibi otorite figürleriyle kriz durumları oluşabilir. Güç çekişmelerine girebiliriz. Kendimize acımasızlık yapmayalım, başkalarına da... Bugünlerde sert duygular daha rahat ortaya çıkabilir. Kimsenin kalbini kırmamaya özen gösterelim. İşlerimizi büyük bir gizlilik içinde yürütebiliriz; gizli anlaşmalar yapabilir, hayatımıza dair gizli, özel konulara eğilebiliriz. Babalarımızın sağlığıyla ilgili olumsuz birkaç gün yaşanabilir. Öfke, şiddet, kıskançlık... Bu duygulardan da uzak durulmasında yarar var. Başarı konusunda kendimize baskı yapmamız söz konusu olabilir, kendimize haksızlık etmeyelim. Bir yandan biz de manipüle eden ve zorlayıcı davranışlar gösterebiliriz. Asıl mesele güç dengesini iyi kurmaya çalışmak. Kırgınlık ve ilişkilerde zedelenme yaşanması olası. Hırsları olan veya bizden gizlediği gündemlerle hareket etmeye yeltenen kişilerle karşılaşabiliriz.

Yarın Ay tüm gün Terazi burcunda seyahat edecek. Hak, adalet kavramları ön plana çıkabilir; güçlü değil, haklının tarafında olmaya çalışırız. Sanatsal konularla ilgilenmek için güzel bir zaman. Kararsız kalmak bizi zora sokar, ne istediğimizi bilmek zorundayız, yoksa fırsatları kaçırabiliriz. Zevke düşkünlük gösterebiliriz.
Salı günü Ay 2.22 ile 18.19 arasında Terazi burcunda boşlukta olacak, sonra Akrep burcuna geçecek. Ay’ın Terazi burcuna geçmesi, duygusal olarak denge ve uyum arayışını arttırır. İlişkilerde uyum ve anlayış önem kazanır, kişiler arası çatışmalardan kaçınılır. Bu dönemde sosyal etkileşimler artabilir. Estetik ve güzellikle ilgili konulara, sanatsal etkinliklere, moda ve dekorasyon gibi alanlara ilgi duyarız. Karar vermekte bazı zorluklar yaşayabiliriz.

Yıkıcı olmamaya çalışın

Çarşamba günü 4 derece Akrep burcunda Plüton etkili dolunay meydana gelecek, etki süresi 10 gün. Akrep burcu, duygusal dünyaya yoğunluk ve derinlik getirir. Dolunay döneminde bu duygusal yoğunluk daha da artabilir, derin duygular ortaya çıkabilir. Gizli kalmış duyguların ve düşüncelerin ortaya çıkması tetiklenebilir. Plüton’un sert etkileşimi; özgürlük elde etmeye, yüklerden kurtulmaya çalışırken yıkıcı olmamaya özen göstermemiz gerektiğine işaret eder. Bu dolunay değişim, dönüşüm, güç elde etme konusunda oldukça destekleyici olacak ama ilişkileri dikkatli bir yerden yönetmek gerek.

Perşembe günü Ay tüm gün Akrep burcunda seyahat edecek. Bugün Merkür durağan halde ve yarın itibariyle geri hareketi tam olarak sona erecek. Merkür’ün durağan olması retro halinin en güçlü zamanıdır diyebiliriz. Bugün iletişim, anlaşma, ifade konularında ekstra dikkatli olmamızda fayda var. Elektronik aletlerinizi dikkatli kullanın, imza işlerinizi yarına ve sonraki bir zamana bırakmakta fayda var. Kargo gönderilerinizde bilgilerinizi eksiksiz doldurduğunuza emin olun.

Cuma günü Ay 2.15 ile 4.36 arasında Akrep burcunda boşlukta olacak, akabinde Yay burcuna geçecek ve tüm gün bu burçta seyahat edecek. Yay burcu coşku dolu ve neşeli bir enerjiyle ilişkilendirilir. Ay’ın bu burca geçişi, duygusal olarak daha pozitif ve mutlu bir ruh haline sahip olma eğilimini arttırabilir. Yeni şeyler deneme ve hayatın farklı alanlarını keşfetme isteğimiz artabilir. Başkalarının farklı fikirlerine daha hoşgörülü olmamıza yardımcı olabilir. Yeni konulara ilgi duyabilir, eğitim ve öğrenme faaliyetlerine yönelebiliriz. Romantik ilişkilerde daha maceracı ve eğlenceli bir dönem olabilir. İlişkilerde coşku ve heyecan artabilir.

Yazının Devamını Oku

Stresli günler yanı başımızda

20 Nisan 2024
24 Nisan Çarşamba günkü dolunayda T-kare dediğimiz bir açı kalıbı mevcut ve bu T-kare’nin ucunda Plüton gezegeni olduğu için stresli bir süreç yaşanabilir. Maddi konularda risk alırken dikkatli olmalı, ilişkilerde güveni sarsacak adımlar atmamalıyız. Ayrıca kazalar, teknolojide krizler, garip hava olayları gündemde.

Önümüzdeki günlerde Akrep burcunun 4’üncü derecesinde dolunay meydana gelecek. 24 Nisan’daki dolunayın etkilerini 19 Nisan’dan itibaren hissetmeye başladık. Bu etkileri 10 Mayıs’a kadar da hissetmeye devam edeceğiz. Şimdi bu dolunayın önce bireysel, sonra dünya üzerindeki etkilerine göz atalım.

Dolunay zamanları bir şeyleri tamamlamak, sona erdirmek veya düzene sokmak anlamına gelir. Elbette işin içinde Akrep’in olması ciddi bir kriz yönetimi sürecine işaret etmekte. Bu, duygusal birtakım krizler olabileceği gibi maddiyat ve özgürlükle ilgili konuları da işin içine katabilir.

Tutulmada sert bir açı kalıbı da tetiklenmekte. Bu yüzden baskı, zorbalık, takıntı, yıkıcı duygu, düşünce ve davranışlara karşı dikkatli olunması gereken zamanlar. Maddi konularda risk alırken dikkatli olmalı, ilişkilerde güven ve sadakati sarsacak adımlar atmamalıyız.

Bu süreçte sırlar açığa çıkabilir ve gizli gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalabiliriz. Özgürlükler elde ederken yıkıcı olmamaya özen göstermekte fayda var.

Akrep burcunun dünya astrolojisindeki karşılığıysa krizler, değişimler, yer altı, petrol, maden ocakları, depremler, karanlık kişiler ve oluşumlar, suç, terör, vergiler, krediler, finans ve cinsellikle ilgili konulardır.

Dolunayda T-kare dediğimiz zor bir açı kalıbı tetiklenecek ve bu açı kalıbının bir ucunda Plüton var. Plüton zaten Akrep burcunun modern astrolojide yönetici gezegeni olduğu için temsil ettikleri konular da benzer.

Putin sessizliğini bozabilir

Finansal olarak oldukça sıkıntılı konular gündeme gelebilir. Finans piyasasında radikal değişimler görebiliriz. Borsada ani ve hızlı yükseliş ve düşüşleri takip etmek zorlaşabilir. Yolsuzluklar, para aklamayla ilgili konular açığa çıkabilir. Derinleşen bir ekonomik krize de işaret etmekte. 26 Mayıs’tan önce belki son bir zor ekonomik dalga gibi düşünebiliriz. Bahsettiğim tarihten sonra nispeten biraz daha rahat nefes alınabilecek ekonomik gelişmeler yaşanabilir.

Yazının Devamını Oku

Yılın en heyecan verici haftası

14 Nisan 2024
Hepimiz hayatlarımızın farklı alanlarında büyük devrimler yapabiliriz. Fırsatlarla karşılaşabilir ve çok mutlu olacağımız anlar yakalayabiliriz. Çünkü gökyüzünde bu hafta Jüpiter ile Uranüs birlikte hareket edecek. Şansımız artabilir. Hoşlandığımız kişilere açılabilir, sevdiklerimize hediyeler alabiliriz.

Ertelediğiniz ne varsa şimdi büyük bir heyecan ve motivasyonla onları hayata geçirmenin tam zamanı. Hafta başında zihinsel farkındalığımız artacak. Salı günü kendimizi daha enerjik hissedeceğiz. Cumartesi Jüpiter ve Uranüs birlikte hareket edecek. Aslında etkisini dünden itibaren hissetmeye başladık, sonrasında da 10 gün daha devam edecek. Bu dönemde finansal anlamda fırsatlar yakalayabiliriz. 

Bugün Ay tüm gün Yengeç burcunda olacak. Merkür ile Şiron birlikte hareket edecek (etki süresi 2 gün). Geçmişte yaşadığımız travmalar üzerinde düşünerek zihinsel iyileşme sürecine girebiliriz. Başkalarının ruhsal yaralarını anlamak için daha hassas bir iletişim tarzı geliştirebiliriz. Okuyacağımız bir kitap, duyacağımız bir cümle de bizi iyileştirebilir. Zihinsel farkındalığımız artabilir. Terapiye başlamak için harika bir dönem.

Yarın Ay tüm gün Yengeç burcunda seyahat edecek. Duygularımızı rahatça ifade etmek için uygun bir gün. Ev almak, satmak ve kiralamak için de ideal bir dönem. Midemiz hassas olabilir bu yüzden sindirimi destekleyen ilaçları yanımızda bulundurmamızda fayda var. Annelik güdümüz ön plana çıkabilir. Sevdiklerimize bakmak, onları beslemek ve çocuklarla ilgilenmek isteyebiliriz.

Salı günü Ay 2.21 ile 5.53 arasında Yengeç burcunda boşlukta olacak. Ardından Aslan burcuna geçecek. Mars ile Jüpiter arasında sekstil açı oluşacak (etki süresi 4 gün). Bu açı enerjinin, motivasyonun, başarı şansının artmasına ve olumlu fırsatların ortaya çıkmasına işaret eder. Hedeflerimize ulaşmak için daha çok istek duyabilir, cesaret gösterebiliriz. İlerlememiz için yeni kapılar açılabilir.

Çarşamba Ay tüm gün Aslan burcunda olacak. Merkür ve Venüs birlikte hareket edecek (etki süresi 3 gün). İletişim tarzımız daha nazik, sevgi dolu ve zarif olabilir. Kendimizi ifade etme yeteneğimiz artabilir ve çevremizle daha iyi bir bağlantı kurabiliriz. Sanat projelerine girişmek, müzik dinlemek, güzellik ve bakımla ilgilenmek isteyebiliriz. İfadelerimiz daha tatlı ve duygusal olabilir. Hoşlandığımız kişilere açılabilir, sevdiklerimize hediyeler alabiliriz.

Perşembe Ay 15.00 ile 17.10 arası Aslan burcunda boşlukta olacak, sonra Başak burcuna geçecek. Mars ile Uranüs arasında sekstil açı oluşacak (etki süresi 3 gün). Bugün adrenalinimizi arttırmak isteyebiliriz. Ertelediğimiz ne varsa büyük bir heyecan ve motivasyonla bunları hayata geçirebiliriz. Libidomuz yükselebilir, eğer bekârsak sıradışı kişilere ilgi duyabiliriz. 

Cuma Ay tüm gün Başak burcunda olacak. Güneş bugün itibariyle Boğa burcuna geçecek ve 1 ay burada seyahat edecek. Boğa hayatın keyfini çıkarmakla ilgilidir. Dolayısıyla beş duyu organımızı mutlu edecek durumlara yöneleceğiz. Dinlenmek ve kendimizi şımartmak isteyebiliriz. Fakat yediklerimize dikkat etmeliyiz. Aşırı yağlı, tuzlu ve şekerli yiyeceklerden uzak durmalıyız. Doğayla baş başa kalmak bizi mutlu edebilir. Tensel zevklere de zaman ayırabiliriz. Güzel kokulu yağlarla masaj yaptırmak bizi rahatlatabilir.

20 Nisan Cumartesi

Yazının Devamını Oku

Bilimde çığır açan gelişmeler...

13 Nisan 2024
Yeni Jüpiter ve Uranüs döngüsü başlıyor. Bu iki gezegen 83 yıl sonra Boğa burcunda bir araya geliyor. Teknoloji, bilim alanında keşifler, ekonomide dalgalanmalar, sosyal alandaysa yenilikçi düzenlemeler ortaya çıkabilir.

Önemli gökyüzü olaylarının olduğu zamanlardan geçiyoruz. Daha yeni tam Güneş tutulmasını geride bırakmışken şimdi de bizi bekleyen önemli bir buluşma var! Jüpiter ile Uranüs aynı burçta yani Boğa burcunda en son 1941 yılında buluştu. Tam 83 yıl sonra yine aynı burçta bir araya geliyorlar.

İki gezegenin bir araya gelmesi şu demek: Her ay Güneş ve Ay nasıl bir araya gelerek bir yeniay süreci başlatıyorsa, diğer gezegenler de her yan yana geldiklerinde kendi doğalarına özgü bir yeniayın başlangıcına işaret eder. Aslında bütün gezegenlerin kendi aralarında bir araya veya karşı karşıya gelme durumları kendilerine özgü bir döngünün parçalarıdır.

Şimdi yeni bir döngü ve yeni bir 83 yıllık dönem başlıyor. Bir daha bu iki gezegen 2107’de Boğa’da bir araya gelecek. Çok önemli bir buluşma olacak bu. Çünkü bu ikilinin bir araya gelişi, geleceği şekillendirir. Peki, bu yeni döngüde bizleri neler bekliyor? Özellikle dünya ne gibi gelişmelere gebe?

Jüpiter ve Uranüs döngüsünde fikir özgürlüğü hareketleri gündeme gelebilir.

Jüpiter genişletici, büyütücü, bereketle, fırsatla, şansla ilgili bir gezegen. Uranüs ise yeni, şoke edici, beklenmeyen, sürprizlerle dolu, yenilikçi, buluşlar, icatlar, özgürlük, devrimlerle ilgilidir. Bu iki gezegen de finansı, sürdürülebilirliği, toprağı, kalıcılığı temsil eden Boğa burcunda bir araya geliyor.

 

UZAYDA KEŞİFLER SÖZ KONUSU

Yazının Devamını Oku

Ruh halimizde dalgalanmalar olabilir

7 Nisan 2024
Yarın Koç burcunda yılın ilk Güneş tutulması gerçekleşecek. Aynı zamanda bu hafta zorlu gezegenler olarak tanımladığımız Mars ve Satürn birlikte hareket edecekler. Açıkçası bizleri pek kolay günler beklemiyor. Hayatlarımızın farklı alanlarına çekidüzen vermek isteyebiliriz. Sorumluluklarımızla başa çıkmak zorunda kalabiliriz.

Kendimizi biraz daha hassas hissedeceğimiz, Merkür retrosu nedeniyle zaman zaman iletişim sorunları yaşayabileceğimiz bir haftaya giriyoruz. Mars ve Satürn’ün birlikte hareket etmesi nedeniyle biraz tembellik yapmak isteyebiliriz ama bir taraftan da  sorumluluklarımızla başa çıkmak durumunda kalabiliriz.

Bugün Ay 11.25 ile 14.24 arasında Balık burcunda boşlukta olacak. Ardından Koç burcuna geçecek. Güneş ile Şiron da birlikte hareket edecek (etki süresi 2 gün). Bu dönemde içsel olarak şifalanmak için fırsatları değerlendirmeliyiz. Yaşadığımız güçlüklerle yüzleşmemiz önemli. Aynı zamanda başkalarının iyileşme sürecine de destek olabiliriz.

Yarın 19 derece Koç burcunda Şironyen Güneş tutulması meydana gelecek (etkisi 15 gün sürecek). Bu dönemde kendimizi daha güçlü ve kararlı hissedebiliriz. Aşırı rekabetçi, kavgacı veya düşüncesiz hareket etme eğilimimiz olabilir, bu yüzden dikkat etmeliyiz. Aceleci kararlar almak hiç iyi fikir değil. Eski kalıpları değiştirme, geçmiş travmaları ele alma veya duygusal zorluklarla yüzleşme zamanı. Bugünlerde kendimizi daha hassas hissedebiliriz. Ayrıca Merkür’ün 26 Nisan’a kadar geri harekette olduğunu unutmayalım. Karar almadan önce her konuyu etraflıca düşünmemizde fayda var.

Salı günü Ay 5.37 ile 14.23 arasında Koç burcunda boşlukta olacak. Ardından Boğa burcuna geçecek. Mars ve Satürn de birlikte hareket edecek (etki süresi 4 gün). Fiziksel veya duygusal olarak zorlu bir dönem yaşayabiliriz. Enerjimiz azalabilir ve motivasyonumuz düşebilir. Hareket özgürlüğümüz sınırlanabilir, girişimlerimizden istediğimiz sonuçları alamayabiliriz. Önümüze çıkan engellerle ve sorumluluklarımızla mücadele etmek zorunda kalabiliriz. Bu yüzden öfke hissedebiliriz. Bugünlerde sabırlı olmak ve doğru stratejiler geliştirmek önemli.

Çarşamba Ay tüm gün Boğa burcunda seyahat edecek. İştahımız çok açık olabilir, yediklerimizi abartabiliriz. Dinlenmek ve tembellik yapmak için de ideal bir gün. Parayla ilgili konuları daha rahat halledebiliriz. Ancak sağlık açısından boğazımız hassas olabilir. Ses kısıklığına, ağrı ve iltihaba dikkat etmemiz gerekir.

Perşembe Ay 13.02 ile 15.58 arasında Boğa burcunda boşlukta olacak. Sonra İkizler burcuna geçecek. Güneş ile retro hareketindeki Merkür birlikte hareket edecek (etki süresi 2 gün). Geçmiş deneyimleri gözden geçirme ve içsel keşifler yapma isteğimiz artabilir. Yalnız iletişim konusunda ve kendimizi doğru ifade etmek açısından bazı zorluklar yaşayabiliriz. Daha dikkatli ve anlayışlı olmaya çalışmalıyız. Zihinsel çatışmalarımız ve karmaşık duygularımız su yüzüne çıkabilir. Bu yüzden karar verirken daha fazla düşünmeliyiz.

Cuma Ay tüm gün İkizler burcunda seyahat edecek. Kalabalık gruplara konuşma yapmak için uygun bir dönem. Fakat çok fazla asparagas haber duyabiliriz. Her söylenene ve her duyduğumuza inanmamalıyız. Arkadaşlarla bir araya gelmek, sohbet etmek için harika bir süreç. Ay İkizler burcundayken kardeşler, kuzenler, yeğenler ve komşularla ilgilenebiliriz.

13 Nisan Cumartesi

Yazının Devamını Oku

Gizli yaralarımızla yüzleşebiliriz

6 Nisan 2024
Koç burcunda 8 Nisan’da meydana gelecek Şironyen Güneş tutulmasının dünya ve Türkiye üzerindeki etkilerinden geçen haftaki yazımda bahsetmiştim. Bu hafta da tutulmanın bireysel etkilerine odaklanacağız: Yaralarımız ortaya çıkabilir ve korkularımızla yüzleşmek durumunda kalabiliriz.

Bu yılın ilk Güneş tutulması 8 Nisan’da, pazartesi günü meydana gelecek. Tutulma Koç burcunun 19’uncu derecesinde Şiron ile birlikte olacak ve Türkiye’den gözlemlenemeyecek. Meksika, ABD ve Kanada’dan tam olarak izlenebilecek. Bu tutulmanın dünya üzerindeki en güçlü etkilerini ilk bir aylık süreçte hissedeceğiz fakat azalarak toplam üç ay sürecek. Bireysel olaraksa iki hafta öncesinden hissetmeye başladık ve sonra da iki hafta daha hissetmeye devam edeceğiz.

Tutulmanın başrol oyuncusu Şiron olacak. Şiron astrolojide gezegen kadar önemli olmamakla beraber asteroitler arasındaki en önemli elemanlardan biridir. Şiron adını Yunan mitolojisindeki akıllı ve iyileştirici yeteneklere sahip olan bir ‘centaur’dan (yarı insan, yarı at) alır. Yaralı bir şifacı olarak bilinir çünkü kendi yarasına rağmen başkalarını iyileştirebilir.

Şiron zayıf noktamız olarak görülür; yani kişisel zorluklarımız, korkularımız ve üstesinden gelmemiz gereken duygusal yaralarımızla ilgilidir. Aynı zamanda bir öğretmen gibidir. Bize acıların, zorlukların aslında birer öğrenme ve gelişim fırsatı olabileceğini öğretir. Tam geçti dediğimiz anda kaşıyıp yeniden açtığımız yaramız nedir, bunu bir düşünelim. Bu maddi konularla, kardeşlerle, kariyerimizle ilgili olabilir. İşte bu Güneş tutulması zamanı ya yaramızın kabuğunu kaşır kanatırız ya da fark eder, iyileşmek için adımlar atarız. Herkesin iyileşme yöntemi farklıdır ama bu tutulmadan fayda sağlamak istiyorsak bir temaya odaklanmalıyız.

Bu dönemde özgüven meseleleri ya da benliğimizi kabul etmekle ilgili içsel mücadeleler yaşayabiliriz.

Şiron’un Koç burcundaki konumu biraz ‘Ben kimim ve bu hayattaki yerim ne’ tadında bir yolculuğa çıkmak gibi düşünülebilir. Koç burcu zaten kendini ifade etme, öncü olma ve cesur adımlar atma enerjisiyle doludur. Bu yüzden Şiron Koç burcundayken kendimizi ifade etme şeklimizdeki zorluklar, engeller ön plana çıkabilir.

Özgüven meseleleri ya da benliğimizi kabul etmekle ilgili içsel mücadeleler yaşayabiliriz. Kimliğimizle, özellikle de korkularımız ve güvensizliklerimizle yüzleşmek zorunda kalabiliriz. Ancak bu konum bize zorlukları aşarak daha güçlü ve daha özgüvenli bir benlik inşa etme fırsatı da sunar.

Bu dönem öfkemizi kontrol etmekte zorlanabiliriz, o yüzden dikkatli olmalıyız. Yeni adımlar atmak için uygun. Ayrıca yeni bir tedavi, yeni bir ilaç, yeni işler, yeni projeler gündeme gelebilir. Hatta belki de yeni bir hayat kurmak isteyebiliriz. Ama

Yazının Devamını Oku

Nisan ruhumuza iyi gelecek

31 Mart 2024
Önemli bir aya giriyoruz, yılın ilk Güneş tutulmasını 8 Nisan’da yaşayacağız. Shiron etkili bu tutulmanın etkilerini hissetmeye başladık. Yarınsa 26 Nisan’a dek sürecek Merkür retrosu başlıyor. İletişimde problemler, projelerde aksaklıklar ortaya çıkabilir. Bu hafta salı romantik, perşembe ve cuma tutkuluyuz.

Kültürel etkinliklere daha çok katılacağımız, güçlü bağlar kuracağımız ve hatta libidomuzun yükseleceği bir haftaya giriyoruz. Yılın ilk Güneş tutulması da bizi bekliyor. Tutulmaların etkisini bireysel olarak her zaman iki hafta önden hissetmeye başlarız ve sonra iki hafta daha devam eder. Dünyadaysa en güçlü etkilerini ilk bir aylık süreçte gösterir ama azalarak toplam üç ay sürer. Yarın başlayacak Merkür retrosunu da unutmamak gerek.

Bugün Ay tüm gün Yay burcunda seyahat edecek. Ticaret yapmak, yurtdışıyla ilgili işleri halletmek için en güzel günlerden biri. Hedeflerimiz doğrultusunda harekete geçebilir, yaşam görüşümüzü öne çıkaran sohbetler yapabiliriz. Kültürel etkinliklere daha çok ilgi gösterebiliriz. Yabancılarla ve yolculuklarla ilgili konular gündeme gelebilir.

Yarın Ay 3.14 ile 7.05 arası Yay burcunda boşlukta olacak, ardından Oğlak burcuna geçecek. Bugün Merkür’ün 26 Nisan’a kadar devam edecek geri hareketi başlıyor. Merkür retrosu sırasında iletişimde zorluklar yaşayabiliriz. Seyahatlerde, işlerde ve projelerde gecikmeler ve aksaklıklar olabilir. Elektronik cihazlarda ve iletişim araçlarında sorunlar ortaya çıkabilir. Geçmişle ilgili konular da gündeme gelebilir.

Salı Ay tüm gün Oğlak burcunda olacak. Venüs ile Neptün birlikte hareket edecek (etki süresi 3 gün). Mevcut ilişkilerimizde daha güçlü bağlar kurabiliriz ve romantik anlar ortaya çıkabilir. Ama ilişkimiz kötü gidiyorsa ve biz bu gerçeklerle yüzleşmekten kaçınıyorsak ciddi hayal kırıklığı yaşayabiliriz. Bu aralar tembellik etmeye, hayallere dalmaya daha müsaitiz. Bu yüzden ciddi işlerde zorlanabiliriz. Ruhumuza iyi gelecek konulara yönelmek için aslında şahane zamanlar. Güzellik ve estetikle ilgilenebiliriz.

Çarşamba günü Ay 8.39 ile 12.07 arasında Oğlak burcunda boşlukta olacak. Ardından Kova burcuna geçecek ve tüm gün burada seyahat edecek. Grup enerjisinin oldukça güçlü olduğu zamanlar, dolayısıyla topluluklarda aktif olabiliriz. Enerji çalışmalarında, akupunkturda, alternatif tıp uygulamalarında etkin sonuçlar alabiliriz. Arkadaşlarımız fikirlerimize destek verebilir ve sıradışı isteklerimize uyum sağlayabilirler.

Perşembe Ay tüm gün Kova burcunda seyahat edecek. Venüs ile Plüton arasında sekstil açı oluşacak (etki süresi 3 gün). Bu açı duygusal bağların güçlenmesine olanak tanır. İlişkilerimizde tutku hissedebilir ve partnerimizle daha derin bir anlayış geliştirebiliriz. Takıntılarımıza dikkat etmeliyiz ama libidomuz artıyor. Bu dönemde finansal fırsatlar da yakalayabiliriz.

Cuma günü Ay 8.36 ile 14.12 arasında Kova burcunda boşlukta, ardından Balık burcunda olacak. Bugün itibariyle Venüs, Koç burcuna geçecek ve 29 Nisan’a kadar burada seyahat edecek. İlişkilerimizde daha sıcak, samimi, flörtöz, tutkulu, kıskanç ve kaprisli olabiliriz. Daha dışadönük, yakın ilişkiler kurabiliriz. Genel anlamda neşeli ve pozitif olacağız. Girdiğimiz her ortamda dikkatleri üzerimize çekebiliriz. Maddi anlamda yeni bir girişim için de uygun bir zaman.

6 Nisan Cumartesi

Yazının Devamını Oku

Dünyada gerilim yükselebilir

30 Mart 2024
Koç burcunda meydana gelecek Şironyen Güneş tutulmasını Türkiye’den gözlemleyemeyeceğiz ama etkilerini hissedeceğiz. Dünyada çatışmaların, askeri hareketliliklerin artması mümkün. Ayrıca tıbbi konularda yeni adımlar atılabilir, yeni ilaçlar, tedaviler ortaya çıkabilir.

Bu yılın ilk Güneş tutulması 8 Nisan’da meydana gelecek. Tutulma Koç burcunun 19’uncu derecesinde Şiron ile birlikte olacak ve Türkiye’den gözlemlenemeyecek. Bu tutulmanın en güçlü etkilerini ilk bir aylık süreçte hissedeceğiz fakat azalarak toplam 3 ay devam edecek. Önce bu tutulmanın Dünya için etkilerine bakalım: Tutulma Koç burcunda olacağı için; yangınlar, aktif volkanlar, siyasi liderlerin fütursuzca ve bencilce çıkışları, sansasyonlar, yeni enerji türleri, enerji kaynakları, güneş enerjisi, askerler, savaş, rekabete ve mücadeleye dayalı  ortamların oluşması, sporcular, kahramanlık yapanlar,  itfaiyeciler önplandadır.

Bu tutulma, dünya genelinde yeni projelerin, girişimlerin  başlamasına işaret edebilir. Dünya liderleri ve hükümetler tarafından alınan önemli kararlar ve liderlikle ilgili değişiklikler gündeme gelebilir.

Uluslararası çatışmaların veya askeri gerilimlerin artması mümkün. Diplomasi yerine güç kullanımına yönelik eğilimler artabilir. Toplumsal aktivizm ve protesto hareketlerine şahit olabiliriz. İnsanlar haklarını ve özgürlüklerini savunmak için daha cesur eylemler yapabilirler.

Tutulma zamanında yangınların artması, yanardağların yeniden harekete geçmesi gibi etkiler de olabilir. Yeni enerji kaynakları, güneş enerjisinin kullanımı, enerjiyi verimli ve doğru kullanmakla ilgili uyarılar, enerji krizleri söz konusu olabilir. Kazalar da meydana gelebilir. Özellikle tutulmanın yöneticisi Mars’ın Balık burcunda olması nedeniyle deniz, gemi kazaları yaşanabilir.

İşin içinde Şiron olduğundan bu süreçte sağlık sistemi ve tıbbi uygulamalarda önemli gelişmeler ve yenilikler ortaya çıkabilir. Yeni ilaçlar, tıbbi deneylerin sonuç vermesi, sağlık alanında önemli ilkler, yeni metotlar gündeme gelebilir. Aynı zamanda intihar vakaları, patlamalar, saldırı haberleriyle sık karşılaşabiliriz.

19 derece, Koç burcunun 2’nci dekanıdır. Bu dekanın anlamı yöneticilerin hapsedilmesi, ölmesi, meyve veren ağaçların çürümesi, toprakta yetişen bitkilerin çürümesi demektir.

 

Yazının Devamını Oku