OSCAR HEYECANI

93. Akademi Ödülleri, bu sene pandemide gerçekleşen birçok ödül töreninin aksine sanal olmayacak. Akademi, adayların 25 Nisan gecesi gerçekleşecek törene bizzat katılmasını istedi. Yani kazananlar Oscar’larını törende alacak. Törene katılamayan kazananların ödüllerini ise kendilerine ulaştırılmak üzere Akademi kabul edecek.

Haberin Devamı

Union Tren İstasyonu
1939’da inşa edilen tren istasyonunda birçok ikonik filmin sahneleri çekildi. “The Dark Knight Rises”, “Blade Runner”, “Pearl Harbor”, “Catch Me If You Can”, “Charlie’s Angel” bu filmlerden bazıları...

OSCAR HEYECANI

Kıyafet konusunda uyarılar yapılıyor
Bu sene yapılan sanal törenlere evlerinden katılan bazı oyuncuların kostüm kurallarına uymadığı ve spor kıyafetlerle yer aldıklarını görmüştük.
Akademi, bu konuda hassas. İşi şansa bırakmıyor. Konuklara, törene uygun giyinmeleri için çağrı yapıldı.
Tüm adayların gündelik kıyafetlerden kaçınmaları gerektiğinin altı çizildi...
Bu sene Oscar, iki lokasyonda gerçekleşecek.
Plan şöyle:
Hem Los Angeles’taki Union Tren İstasyonu hem de Hollywood’daki Dolby Theatre’da yüz yüze tören olacak.
Tören sonrası yapılan tüm after party’ler ise iptal edildi. Gecenin sunucusu henüz açıklanmadı.
Henüz açıklanmayan bir konu da kırmızı halı seremonisi...
Adaylar salonda yer alacağına göre Covid-19 protokollerine uygun bir kırmızı halı geçişi olacak diye düşünüyorum...

Haberin Devamı

OSCAR HEYECANI

Akademinin açıklaması sektörden tepki aldı

Akademinin, “Tören kesinlikle sanal olmayacak açıklaması” sinemaseverleri heyecanlandırdı fakat bazı endişeleri de beraberinde getirdi. Özellikle şu anda Amerika dışında çekimde olan bazı adayların, setlerdeki sert Covid-19 protokolleri gereği Los Angeles’a gelmesi ve daha sonra yeniden çekime dönmesi kolay değil.
Keza zorunlu olmayan bir nedenle yurtdışından Los Angeles’a gelenlere 10 gün karantina uygulaması devam ediyor. Yabancı film kategorisinde yarışan ve yurtdışında bulunan tüm adayların, törene katılabilmek için 10 gün önceden şehre gelmesi gerekiyor.
Yapımcılar törene oyuncularını göndermek istese de karantina zorunluluğunun ve setlerde uygulanan kuralların çekimleri aksatacağı ayrıca bu durumun maliyetleri yükselteceği tahmin ediliyor.
Yani Akademi’nin “kesinlikle sanal olmayacak” açıklaması pek de hoş karşılanmadı.
Bu endişeler Akademi’ye ulaşmış olmalı ki tüm adaylar ve törenin yapımcıları, Zoom toplantısına davet edildi. Toplantıda törene uzaktan katılma seçenekleri değerlendirildi.
Halbuki birkaç hafta önce törenin sanal olmayacağı açıklandığında ne kadar mutlu olmuştum. Sanal törenler, sanal festivaller, sanal konserlerde his yok. Buz gibi...
Akademi de aynı şeyi söyledi: “Sanal törenler, aynı hissi vermiyor. O yüzden yüz yüze eğlenceli bir tören yapacağız.”
Ama koronavirüsün beraberinde getirdiği birçok sorun Akademi’yi kesinlikle sanal olmayacak kararından vazgeçirebilir gibi...
Bu arada Oscar Ödül Töreni’nin bu seneki yapımcı yönetmenleri Steven Soderbergh, Stacey Sher ve Grammy Ödül Töreni’nin yapımcısı Jesse Collins...

 

Yazarın Tüm Yazıları