Moda kişinin kendini ifade etme şeklidir

O bir sanatçı, o bir muhteşem ses ve sahnelerin stil gurusu. Ödül Turan, Ankara’da dünyaya geldi ve yaşamının bir bölümünü Ankara’da geçirdi. Çok küçük yaşlardan itibaren müzik ile iç içe olan Ödül Turan, 2001’de sahneye adımını attı. Stili ve farklı bir sahne hakimiyetiyle izleyicilerini büyüleyen Ödül Turan, bu ayın ilk haftası yeni şarkısını çıkarmanın heyecanını da yaşıyor. Sahnede ablasının tasarımlarını giyen Sevgili Ödül Turan ile çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

 

Ödül Turan ile 5 Soru 5 Cevap


Moda kişinin kendini ifade etme şeklidir
1-Ödül Turan neler yapıyor? Sizi tanıyabilir miyiz?


Evliyim, beş yaşında bir oğlum var, minik ışığım, Arden. 22 yıldır sahnedeyim. Grubumun adı Funk Alaturka, popüler dünya müziği ile kendi kültürümüzün nadide parçası alaturka eserleri harmanlıyoruz. Diğer yandan da kendi şarkılarımı yapıp yayınlıyorum. 8 Ekim’de yeni şarkım ‘Düşünecektin’ çıktı, yepyeni bir heyecan içindeyim şu günlerde. Üç sene önce, ustam Okan Bayülgen’in teşviki ve eğitimiyle tiyatroya başladım, tiyatro sahnesinde olmaya bayıldım. Üç sezondur Harem Kabare adlı müzikli oyunda rol alıyorum. Gülüyorum, eğleniyorum, hayatın, ışığımı söndürmemesi için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Bir sanatçı olarak doğduğumu fark ettiğim günden beri sanatçı olmaya çalışıyorum.

Haberin Devamı

2-Duygusal mısınız? Duygularınızla mı hareket edersiniz?


Çok duygusalım, hatta duygularım olmazsa hareket etmem. Mantığımın beni yanıltabildiği zamanlar olur hayatta ama duygularım pek de yanıltmaz. Yanıltsa da üzülmem. Herkesin çok mantıklı ve akılcı olduğu bu son yıllarda biraz bizim gibi çocuk kalplere de ihtiyaç var.

3-Modayı nasıl yorumlarsınız?

 

Moda kişinin kendini ifade etme şeklidir

Ben modayı kişinin kendini ifade etme şekli olarak görüyorum. Özellikle sahnede giyindiğim her şeyin benim nasıl biri olduğumu izleyicime ifade etmesini istiyorum. Ben o bildikleri şarkıcılardan değilim, görür görmez anlarlar, bunun için modaya müteşekkirim.

4-Sahnede nasıl giyinmeyi seviyorsunuz?


Sahnede sürreal giyinmeyi çok seviyorum. İzleyicilerim beni dinlerken yaşayacakları deneyim eşsiz olsun istiyorum bu yüzden hazır giyim tercih etmiyorum. Hazır giyimde ruh olarak tam karşılığımı bulamıyorum. Giydiğim her parça, taktığım şapkalar ablamın tasarımı. Çok şanslıyım bu konuda çünkü ablam Uma Turan, İngiltere’de şapka eğitimi almış bir modacı. Mesela son klibimde elle boyanmış bir kostüm giyiyorum. Tablo kanvasından dikildi ve ablam üstümde boyadı. Yaratıcı bir moda anlayışımız var diyelim.

5-Mottonuz?

Haberin Devamı


Hayat kısa, kuşlar uçuyor. Milyarlarca yıldır dönen bu dünyada, bir insan ömrü kadar hayatımız var, bakalım keyfimize.


Moda kişinin kendini ifade etme şeklidir
SUYUN VERDİĞİ İLHAM

Nej, 22 İlkbahar/Yaz ‘Hafıza-Recall’ Koleksiyonu ile Fashion Week Istanbul’da. Nej, yaşam kaynağı suyun hafızasından ilham alıyor. Her tohum, her cenin yaşamına ancak suda başlayabilir ve dünyamız tüm yaşam biçimlerinin içinde ortaya çıktığı devasa bir su hazinesi. Su ve okyanuslar sahip oldukları yaşamsal değerlerle, yerküreyi insanlar için yaşanabilir kılan küresel sistemlere hayat veriyor. İklim değişikliğini engellemek için sudaki yaşamı korumak bizim elimizde. Nej ‘Hafıza-Recall’ koleksiyonu suyun yaşam enerjisini hafızadan renklere, kumaşlara ve formlara taşıyor kadının bütünsel güzelliği ve şıklığına bir seçim oluyor. Nej koleksiyonları; hayat döngüsü eko sisteme ve sürdürülebilir yaşam ilkelerine saygı ile hazırlanıyor. Yaşadığımız en büyük iklim değişikliğine vurgu yapan serinin ilki Nej 2021/22 Sonbahar Kış ‘Circle’ ile toprak ve doğanın yaşam döngüsünü desteklerken Nej SS/22 ‘Hafıza-Recall’ ile ‘Yaşam Suyu Hafızası’ ile iklim değişikliğine dikkat çekiyor.

Yazarın Tüm Yazıları