Gardıropta yaz temizliği

Kendi vücudunuza göre giyinin. Eski vücudunuza ya da sahip olmak istediğiniz vücuda göre değil...

Haberin Devamı

Bu sıcak günlerde gelin gardırop temizliği yapmaya ne dersiniz? Sıcak günlerde giyim odalarımız da hava alsın ve serinlesin, fazlalıklardan kurtulsun. Arkadaşlıklarımızda olduğu gibi mesafeli, bir o kadar da yakınımızda uzun ömürlü dostluklar gibi olsun. Bizi yoran arkadaşlıklar gibi değil az ama güzel dostluklar gibi. Saklıyorsak da sakladığımıza değsin. Giysilerimiz de arkadaşlarımız da ev eşyalarımız da... ‘Az çoktur.’ Ne kadar az o kadar mis.
Her şeyi ilk seferde temizlemeye hazır olmayabilirsiniz. Tamam. Artık istemediğinizi bildiğiniz parçaları ayırdıktan sonra, başka bir odadaki dolapta veya garajda yer tasarrufu çantalarında, kutu içinde 30 giysiyi saklamayı öneririm. Sadece onları görüş alanınızın dışına çıkarın. Kendimize aşağıdaki soruları sorarak cevaplarımıza göre gardırobumuzda temizliğe başlayabiliriz...

Haberin Devamı

Gardıropta yaz temizliği


-Hâlâ bu kıyafetten hoşlanıyor muyum?

Birçok durumda, bu kıyafet için çok fazla para ödediğimden o parçayı tutuyordum, gerçekte onu sevmiyordum.

-Herhangi bir zamanda bunu giyer miyim?

Giymediğim çok fazla kıyafetim vardı. Bazılarını iki yılı aşkın süredir giymemiştim. Onları bir daha kesinlikle giymeyeceğimi de biliyordum fakat bazı nedenlerle, gitmelerine izin veremedim.

-Hâlâ bana uygun mu ve beni iyi gösteriyor mu?

İnsanlar kilo alır verirler, bebek sahibi olurlar, vücutlar değişir. Mevcut vücut şeklinizi reddetmemeniz önemlidir. Kendi vücudunuza göre giyinin. Eski vücudunuza ya da sahip olmak istediğiniz vücuda göre değil.

-Bu kıyafet halen benim kim olduğumu yansıtıyor mu?

Bu çok etkili bir soru ve çoğu durumda cevabım ‘hayır’ oluyordu. Yirmili yaşlarımda satın almış olduğum bluzlarımı ve eteklerimi tutuyordum. O zamandan bu yana çok şey değişti. Ben bir eş ve bir anneyim. Zevklerim daha hassas ve sofistike. Bu kıyafetler yeni ben için uygun değildi.

ANTİK KENTTE FİLM FESTİVALİ

Kütahya’daki Çavdarhisar Aizanoi Antik Kenti, film festivaline ev sahipliği yapacak. Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği’nin organize ettiği, Kütahya Valiliği’nin himayelerinde gerçekleştirilecek olan Aizanoi Kısa Film Festivali için geri sayım başladı. 20 Ağustos’taki festivalle ilgili, Aizonai Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Bülent Cebeci, Kütahya’nın tanıtımına katkı sağlamak, sinemaya gönül vermiş yeteneklerin kendilerini duyurabilmelerine zemin oluşturabilmek en önemlisi de sanat, kültür ve turizmi bir araya getirerek şehrin tanıtımına katkı sağlamak için bu projeyi organize ettiklerini dile getirdi. Cebeci, festival gala gecesinin Aizonai Antik Kenti’nde yapılacak olmasından dolayı da Kütahya’nın bu anlamda Türkiye’de bir ilke imza atacağını söyledi. Festival için film başvuruları ise www.filmfreeway.com adresinden yapılabiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları