Yetiş Ayşe!

Sevgili dostlar geçen hafta Yetiş Ayşe yine birçok ailenin yüzünü güldürdü. Bu da sizlerin sayesinde oldu dostlar.

Haberin Devamı

Bir öğrencimize yardım eden Gülnur Hanım’a,

Başka bir okurumuzun halı ihtiyacını karşılayan ve farklı iki anneyi sevindiren Korhan Bey’e,

Yardım isteyen bir okulumuza destek olan Azize Hanım’a,

Bir anneyi sevindiren Canan Hanım’a,

Üç aileye yardım eden kolilerce mama ve bez gönderen İrem Hanım’a,

Bir okulumuzun ihtiyaçlarını karşılayan Lale Hanım’a,

Kıyafet yardımı yapan Sibel Hanım’a sonsuz teşekkürler…

 Lütfen mama ve bez yardımı isterken çocuğun cinsiyetini-kilosunu-kaç numara ve hangi marka bez/mama kullandığını belirtin. Yardım yapacak okurlar da bunları dikkate alarak bez-mama gönderirse daha doğru olur çünkü her bebek maalesef her ürünü kullanamıyor. Böylelikle yaptığınız yardım gerçekten yerine ulaşmış olur.

 Tüm talepler için adresimiz aaral@hurriyet.com.tr

Haberin Devamı

 Bu hafta özellikle İclal Tuana ve kemoterapi tedavisi gören oğlumuz için destek istiyorum sizlerden. Özellikle büyük şirketlerden, derneklerden, iş adamlarından destek istiyorum bu yavrumuz için.

 

Sandhoff sendromu hastası İclal Tuana
Merhaba Ayşe hanım ve Aslı hanım, size İclal Tuana için ulaşmak istedim. Ben sadece bir takipçisiyim. Anne Sanem bu yardım çağırısının yayılmasını istiyor ona yardımcı olmak için yazıyorum.

Sanem hanım çabasıyla örnek olabilecek bir insan, yüzüne kapanan kapılara rağmen evladından asla vazgeçmemiş ve çok güzel ilerlemeler elde etmiş.
İclal Tuana doğuştan Sandhoff sendromu hastası. Tedavisi şuan için mümkün olmayan bir hastalıkla boğuşuyor. Bu hastalık birçok doktorun hiç umit vermediği bir hastalık. Ama Sanem hanımın (Tuana'nın annesi) çabalarıyla hastalığın ilerlemesi durdu ve iyi belirtiler bile göstermeye başladı. İclal Tuana uygulanan alternatif tedaviler ve terapilerle şuanda 7 yaşında. Tıp literatüründe 7 yaşına gelmeyi başarabilmiş nadir hastalardan biri.

Aile bugüne kadar tüm imkânlarını zorladılar ama artık zorlanıyorlar, bazı özel tetkikler yapılması gerekiyor ve bu devlet hastanelerinde mümkün değil,  hastalık çok zorlayıcı olduğu için bakanlık bir yardım kampanyası açılmasına izin vermiş. Bu durumda birçok çocuk var ve İclal Tuana bu çocukların umudu. Kampanyaya köşenizde yer verirseniz çok mutlu oluruz. (Facebook üzerinde İclal Tuana diye sayfası var, oradan da bakabilirsiniz).

Sandhoff sendromu nedir?
GM2 Gangliosidozlar olan Sandhoff Sendromu Dogustan Genetik Bir hastalıktır.
Sandhoff hastalığı beyin ve omurilikteki sinir hücrelerinin ilerleyici yıkıma neden olan nadir görülen otozomal resesif metabolik ve norometobolik bir hastalıktır. Vücutta yağı ve şekeri parçalayan enzimi eksiktir. Hekzozominidaz Ave B enzimi. Vücutta parçalanamayan yağlar ve şekerler beyne depolanır. Bir tür depolama hastalığı olarak da adlandırılır. Beyinde biriken yağlar ve şekerler beyne baskı yaparak tüm organların işlevini zamanla durdurur.

Haberin Devamı

Sandhoff hastalığının en yaygın ve şiddetli form olarak bebeklik döneminde başlar. , Bu bozukluğu olan bebekler genellikle, 3 ila 6 aya kadar normal görünür sonra gelişim yavaşlar ve hareket de kullanılan kaslar zayıflar. Etkilenen bebeklerde örneğin, dönme, oturma ve emekleme gibi motor becerileri kaybederler. Onlar da yüksek seslere abartılı irkilme tepkisi gelişir. Kaslarda tamamen güçsüzlük başlar, ciğerlerde tutulum görülür ve solunum zorlaşır. Yoğun nöbet atakları, gözlerde görme kaybı yaşanır. Tüm fonksiyonlarını kaybedip yatağa bağımlı yaşayan çocuklar 3-4 yaşlarında ölümle sonuçlanır.

 

Kemoterapi tedavisi gören oğlum için bez ve mama istiyorum

Haberin Devamı

Evli ve iki çocuk annesiyim. Ev hanımıyım. Eşim işsiz. Kirada oturuyorum. Küçük oğlum 5/12/2014 tarihinde Ege Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Bölümü'nde  omurilik tümörü ameliyat oldu. Bu ameliyattan sonra 2015 yılı ocak ayında 9 Eylül Üniversitesi Çocuk Hem./ Onkoloji servisine sevk edildi.
O tarihten itibaren 2015 eylül ayına kadar her hafta, 2015 eylül ayından itibaren ise iki haftada bir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kemoterapi tedavisi alıyor. Bazı haftalar maddi imkânsızlıklardan dolayı tedavi için İzmir'e gidemiyorum. Bazı haftalarda da doktorumuzun yardımlarıyla tedaviye gidebiliyoruz. Çocuğumuzun tedavisi aksadığı için bu durum beni çok üzüyor. Bezi ve maması için yeterli maddi gücüm de maalesef yok. Değerli okurlarınızdan ricam bana bu konuda yardımcı olmanızdır.

 

Haberin Devamı

Hayallerime de umut olursanız çok sevinirim
Merhaba Ayşe Abla daha önce bir kez yazdım ama yardım eden olmadı benim hayallerime de umut olursanız çok sevinirim. Liseden sonra bir kaç yıl ailevi sağlık durumlardan sınavlara hazırlanamadım. Geçen yılın yaz aylarından bu yana kuaförde çalışıyorum dershaneye gitmek için para biriktirmeye çabalıyorum. Ailemin ödeyecek durumu yok. Bu dönem sonundan itibaren dershaneye gidip sınavlara hazırlanmam gerekiyor. Damlaya damlaya bir şeyler yapmaya çabalıyorum. Hayallerim için destek istiyorum. Büyük yardımlara gözüm yok sadece sınavlara hazırlanabilmek istiyorum.

Gıda yardımı istiyorum
Merhabalar sevgili Yetiş Ayşe gönüllüleri. Ben evli ve bir çocuk annesiyim, eşim sabıkalı olduğu için düzgün bir gelirimiz yok. Malum ramazan geliyor, sizden gıda yardımı istiyorum Allah hepinizden razı olsun.

 

Haberin Devamı

Oğullarım için kıyafet

Ayşe abla ben iki çocuk annesiyim. %70 işitme engelliyim, eşim fabrikada asgari ücretle çalışıyor. Evim bodrum kat, rutubetli. 16 ve 8 yaşındaki oğullarım için kıyafet istiyorum.

 

Yurt ücretim için destek

Ömer Halisdemir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı 1.sınıf 2.öğretim öğrencisiyim. Babam işçi. 3 kardeşiz. Diğer kardeşim de üniversite okuyor. Yurt ücretinde sıkıntı çekiyorum.  

Hasta yatağı istiyorum

Ben 90 yaşındaki dedeme bakıyorum. Sadece yaşlı maaşı var. Bakımında çok zorlandığım için hasta yatağı istiyorum yardım etmek isteyen varsa. Kaldırmak altını değiştirmek çok zor oluyor.

 

Çocuklarım için gıdaya ihtiyacım var

Ayşe Hanım Allah sizden bin kere razı olsun, sizden bir ricam olacak. 2 tane çocuğum var, eşim hasta 1 buçuk yıldır çalışamıyor. Çocuklarım için gıda ihtiyacımız var yardımcı olursanız sevinirim. 

 

Yemek pişirmek için tüp bile alamıyoruz
Merhaba ablacım 2 hafta önce talebim yayınlandı ama yardım gelmemişti. Çok zor durumdayız Ayşe abla. Aylardır babamın sağlık sorunundan dolayı gelirimiz yok. İki küçük kardeşim var. Yemek pişirmek için tüp bile alamıyoruz. Takı yapıp satıyorum pazarda ama yapmak için de malzeme almam gerekiyor, alamıyorum. Bu konuda ve ailem için yardım istiyorum. Küçük de olsa bizim için çok önemli.


Bez ve mama istiyorum
Ben evli bir bayanım. Eşim turizm sektöründe çalışıyordu. Fakat işten çıkardılar. Yeni iş arıyor ama bu kolay olmuyor. 1 yaşında bebeğim var. Ben çalışmak istedim ama bebeğime bakacak kimsem yok. Bebeğimin hiç bir ihtiyacını karşılayamıyorum. Bez, kıyafet, mama gibi şeylere çok ihtiyacım var. Elimizden tutacak kimsemiz yok. Derdimi kimseye anlatamıyordum ta ki sayfanızı görene kadar. Allah siz ve sizin gibi insanlardan razı olsun. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yazarın Tüm Yazıları