Venüs-Mars açısı: Aşk nasip işidir, hesap işi değil.

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Hayatımızın yönünün değiştiği güçlü zamanlara ilerliyoruz. Burada yazdığım yazılar sizlere genel yorumlar tadında olsa da asıl gerçekliğinizin doğum haritanız olduğunu artık biliyorsunuz.

 

Hayat çok tuhaf bir mekanizma…

Bir gün bir şey yapıyorsunuz ve onun o gün son kez yaptığınız şey olduğunu bilmeden günü geçirebiliyorsunuz. Hayatın sürprizlerini o kadar önemsemiyoruz ki…

Çünkü hayatın acılarına odaklanmak daha az hayal kırıklığı veriyor.

 

Gökyüzünde neler oluyor?

 

Ay tüm gün kova burcunda ilerleyecek. Satürn gezegeni ile bir karşılaşması olacak. Duygusal anlamda baskı altında hissettiğimiz ve kendimizi özgürleştirmek için nedenler aradığımız bir gün içinde olacağız. Kendinizi ilişkilerden soğumuş ve ne yaptığını anlamaya çalışan biri olarak görebilirsiniz. Ya da partnerinizi böyle görüyorsunuz. Venüs ve Mars arasında güzel bir açı var. Bu birkaç gün ilişkilerde heyecan verici gelişmeler olabilir. İçinizde taşan ve ifade etmek istediğiniz şeyler olabilir. Aşk, sevgi ya da tutku bunun adına ne diyorsanız artık…Bu sıralar yapacağınız konuşmalar geleceğe yönelik umut verici kazanımlar sağlayabilir.

 

Haberin Devamı

Bu açı 3 gün devrede olacağı için size Aşk gelecek ve her şey süper olacak diyemem…

Aşk insanın içindedir. Belki bu açılar sizin bunu içinizde bulmanıza daha kolay yardım edecek diyebilirim. Bunu siz içinizde öyle bir yeşertmelisiniz ki birinden gelip gelmemesinin bir önemi olmamalıdır.

 

Aşk duygusunun peşinden gidilir evet ama size bunu hissettiren kişiyi büyütmemenizi gerektirmez. İçinizdeki sevebilme gücünüzü büyütmeniz ve bunu yüceltmeniz gerekir. Sevmek nasip işidir…Bir kere sevdiyseniz inanın çok şanslısınız.

 

Şems’in dediği gibi;

Aşk suskunluğumdu benim,
aşk yangınımdı benim,
aşk vurgunumdu benim,
aşk yazımdı benim,
aşk yasağımdı benim,
aşk itirafımdı benim,
aşk heyecanımdı benim!

Haberin Devamı

Tek varlığım ve tek yokluğum,
yaram ve merhemim,
kazanmadığım ama hep kaybettiğim.
evet, buydu aşk!

 

Aşkı bir makam olarak gören Şems, edep duygusunu vurgulayarak egodan ve benlikten arındırılmış bir aşkın kişiyi daha iyi biri haline getirdiğini söyler. Kapı, dünyevi varlığı simgeler. Kapımıza gelen değil, gönlümüze gelen makbuldür, diyerek esas önemli olan kişinin içindeki cevheri görmenin önemini vurgular.

 

“Hayatta her şey olabilirsiniz, fakat mühim olan hayatın içinde insan olabilmektir.”

İnsan olmak, varılması gereken yüce bir noktadır. Herkes insan olarak doğar fakat çok az kişi kâmil insan olarak yaşamını tamamlar. Sabırlı olun, iyi şeyler bir gecede olmuyor. Beklediğinize değeceğini zaman size gösterecektir. Hayatta her tür kendi türünün en iyisi olmaya çalışır. Yaşamın anlamı da budur. Daha gelişmiş ve daha iyi bir insan olmaya çalışmak gerekir.

Haberin Devamı

“Kendini görmediğin her yerde Allah'ı görebilirsin.”

Benliğini terk ettiğinde Allah'ı görmek mümkündür. Yaratılmış her şeyde, doğada, hayvanlarda, insanlarda Allah'ın izi vardır.  

Mevlâna Şems’i ararken, Konya’da yalancılığıyla ün salmış bir adam, "Şems’i Bağdat’ta gördüm" der. Bunun üzerine Mevlana adama teşekkür eder ve hırkasını çıkarıp ona hediye eder. Mevlana’nın yanındaki arkadaşı, adamın yalancı olduğunu bildiği halde, neden çıkartıp ona hırkasını verdiğini sorar. Mevlana’nın cevabı ise; "yalanına hırkamı verdim, doğru söyleseydi canımı verirdim" der.

 

Bazen sevmek sahip olmak ve dokunmaktan çok daha üstün bir duygudur. Şu dünyadaki çatışma, önyargı ve husumetlerin çoğu dilden kaynaklanır. Sen sen ol kelimelere fazla takılma. Aşk diyarında dil zaten hükmünü yitirir. Aşık dilsiz olur. Şu hayatta tek başına inzivada kalarak, sadece kendi sesinin yankısını duyarak, Hakikat' i keşfedemezsin. Kendini ancak bir başka insanın aynasında tam olarak görebilirsin.

 

Haberin Devamı

O zaman bugün kapanışı Şems’in 40 kuralından 29.kuralı armağan ediyorum.

 

29.kural: Kader hayatımızın önceden çizilmiş olması demek değildir. Bu sebepten "ne yapalım kaderimiz böyle" deyip boyun bükmek cehalet göstergesidir. Kader yolun tamamını değil, sadece yol ayrımlarını verir. Güzergâh bellidir ama tüm dönemeç ve sapaklar yolcuya aittir. Öyleyse ne hayatına hakimsin ne de hayat karşısında çaresizsin.

 

Mutlu günler dilerim.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları