Sonbaharın tek gerçek çocuğu “Terazi dönemi” başladı!

Günaydın yıldız savaşçıları; bugünden itibaren artık sonbahar ekinoksuna giriş yaptık.

Haberin Devamı

Güneş Terazi burcunda ilerliyor.

Sonbahar mevsimine girdik ve artık yılın sonuna doğru yaklaşıyoruz.

Sonbahar, gecelerin uzamaya başlayacağının habercisidir. Yağmura, soğuğa, rüzgâra, ters dönen şemsiyeye, kapalı mekanlara, battaniyenin eşlik ettiği kahve zamanlarına ve sıcak radyo programlarına doğru ilerlediğimiz günlerdeyiz….

Ekinokslara ve gündönümlerine ayrı bir merakım var. Hayatta; ivmelerin, yönelimlerin, doğrultuların değiştiği yönleri çok güzel simgeler. Sonbahar ekinoksu bize yeni bir ivme getiriyor.

Birkaç aya kalmayacak kış bastıracak…

8 Ekim sonrası Güneş ve Mars’ın Terazi burcundaki yeni döngüyü başlatmasının heyecanını duyuyorum. 2019’dan beri yaşadığımız haksızlıkların aslında bir çeşit hakkını almak diyebilir miyiz?

Evet.

Diyebiliriz…

Bunu ayrı konuşacağız!...

Haberin Devamı

Terazi burcu adaleti değil, adaleti bulmayı temsil eder.

İki nokta arasındaki orta noktayı bulup dengeye getirmeye çalışır. Bu durumda birinin hakkının yendiği ve birine hakkından fazlası verildiği kısmına tahammül edemez.

Mesela kovalar daha fazla adalet ister. İki kovanın eşit dolması gibi düşünebilirsiniz.

İkisi arasında örnek verecek olursak kova burcu dengesizliğe rağmen eşitliği isterken terazi burcu ise eşitsizliğe rağmen dengeyi temsil eder. Eşit olmayabilirsiniz ama dengede kalmak zorundasınız der.

Birçok adaletsizliği görüyor ve duyuyor olsak da bu dönemde tüm eşitsizliğe rağmen o dengeyi bulacağız.

Tabi Türkiye bir akrep burcudur. Terazilerin bu coğrafyada yaşaması bir dezavantaj olarak görülebilir. Akrep burcu bir ülkede kibarlığı, zayıflık ya da samimiyetsizlik olarak algılandığından düzenli olarak sıkıntı çekerler. Tabi, eve gitmek ile kafe ye gitmek arasında kalıp; telefonla Amerika’daki arkadaşını arayıp, eve mi gitsem yoksa kafe de takılsam diye sorup arkadaşının kafede kal evde ne yapacaksın cevabı üzerine eve giden kararsız burç olduğu gerçeğini de yok sayamayız.

Bazen dengesini bulmak için başka dengeleri yıkmak zorunda olduğunu görür. Ama bunu kendine rağmen yapamaz…

Yapmayı seçerse dışardan delirmiş gibi görünebilir. Bundan da utanır…

Haberin Devamı

Bir teraziyi delirttiyseniz gerçekten başarılısınız.

Esas yetenek "Terazi’nin umurunda olabilmek. Çok az kişiyi umursarlar. Eğer seni az da olsa dinliyorsa bil ki onun için çok özelsin.

Dış dünya ile olan dengesini çok güzel tutturup, kendi içindeki dengesini bir türlü rayına oturtamadığı için her daim dengesiz olarak lanse edilmesi biraz fazla abartılsa da özünde çok iyi ve mutlu insanlardır…

Size adınızı bile söylerken o kadar yumuşak söylerler ki…

Bunu asla başka birinde duyamazsınız.

İlkbahar ekinoksunun başlangıcının deli çocukları koçlara, tam 6 ay sonra, "hiçbir şey öyle basit değil" diyen sonbahar ekinoksunun çocukları Teraziler…

Terazi sezonu bu sefer oldukça hareketli olacak. Çünkü Merkür gerilemesi 28 Eylül’de de terazi burcunda gerçekleşecek. Merkür'e ayrıca Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün, Plüton ve Chiron da açılar yapacak ve bunların hepsi Merkür ile aynı sürelerde geri harekette olacak. Teraziler iltihaplı bir yaranın üstünü süsleyen ve o acıya dayanmayan çalışan kişilerdir. Artık iltihaplı hiçbir yarayı saklamak isteyemeyeceğimiz bir sezona giriş yaptığımızı söyleyebilirim.

Haberin Devamı

Teraziler bir şeyin idealinde o kadar kaybolabilir ki, dünyaya geri dönmeyi ve gerçekte orada ne olduğunu görmeyi unuturlar.

Neyse bunları daha detaylı yazıp konuşacağımız bir ekim ayı bizleri bekliyor. Ekim ayına “mazlumun ahı kalmaz yerde” ayı da diyebiliriz.

Mevsimsel olarak başak ve akrep burçları da sonbahar doğumlu olmalarına rağmen Başak’ta hep bir yazdan kalma havası varken, Akrep’te ise kışa hazırlık vardır. Baştan sona sonbaharı kapsayan, bünyesinde hep sonbahar gibi gelgitli, hafif melankolik ve romantik olan Terazi’dir. Bu yüzden sonbaharın tek gerçek çocuğu ve tek gerçek sahibidir…

Doğum günleri kutlu olsun!

Yazarın Tüm Yazıları