İstediğin bir şey olursa bir hayır, olmazsa bin hayır ara!

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Biri bana nasıl cuma gününe geldiğimizi söylesin yahu,

Zaman oldukça şaşırtıcı hızıyla geçip gitmiyor mu?

 

Bıkmışlık ile sıkışmışlığın arasında bir yerlerde yaşamaya çalışıyoruz. Nereden bakarsan bak, denizden çıkarılıp toprağa atılmış çırpınan balık gibi hissediyorsunuz. Nereden bakarsanız bakın ipi kopmuş uçurtma gibi görüyorsunuz, nereden bakarsanız bakın yönünü bulamayan bir kuş gibisiniz…

 

Fazla düşünüp akıl sınırlarını zorlamayı sevmeyen insanoğlu gündelik dünya işleriyle kendini oyalayarak bir şekilde vadesini doldurup gitmeyi düşünüyor. Kimi vadeyi doldurmadan bile bunu düşünebiliyor ama sırf anlamsız diye çoğu insan ölmeyi seçmez çünkü o daha büyük bilinmezlik…Farkındaysak hiçbir şeyi bilmiyoruz. Bilmek istediğimiz ve tatmak istediğimiz tek bir duygu var o da “sevmek” …

 

Haberin Devamı

Dün bir okuyucumdan mail aldım. Kendisinin izniyle duygularını paylaşıyorum. Bu hisler aslında hepimizin başka alanlarında sahip olduğu şeyler ama yine de zaman ayırıp kendiyle bir savaş vermiş ve bana mektup yazmış. Sorguluyor ve düşünüyor. Belki yanlış düşünüyor belki yanlış sorguluyor belki de doğru…

Ama en azından soruyor ve düşünüyor…Bakın bu çok önemli…

 

 

“Merhaba Aygül Hanım hayırlı akşamlar. 
O kadar yorgun ve bıkkınım ki fabrika da kalite kontrolde vardiyalı çalışıyorum. Hakkettiğim değeri hiç görmüyorum. Çalışma arkadaşlarım covid oldular. Hiç sevmem cadalozları :)
 ama çok üzüldüm. Bu korku ve kaygı içinde geçen dönemin bitişini dört gözle bekliyorum.

16 saat çalıştım bugün! !
Ne is yapıyorsun orada ah bu soruyu duymak istemiyorum o kadar yoğun o kadar yoğun ki anlatamam. Paketlenen ürünler her ürün ayrı tarih etiket tek bir hatanız her şeyi durdurur. İşte bu olmasın diye 10 kat yoruluyorum. Çok şükür cingöz cevval biriyim. Hata yok bunu tüm yöneticiler biliyor. Benim vardiyamın ne kadar hatasız geçtiğini ama bana da neden kimse yardımcı olmuyor. Koca işyeri planlama farklı departman geçiş yaptırırlar dimi olmuyor. Her gün onlarca başvuru yapıyorum dönüş yok. Almanya, Amerika, müdürler kimlere yazıp ulaşmadım ki. Her yağmurda ezan da tek duam rabbim hayırlı bir iş ver bana ama bilmiyorum. Yazarken bu satırları gözlerim doluyor o kadar emek çalışma çaba boş galiba ...

 

Haberin Devamı

Neden Aygül hanim neden! 
Bugün masada deli gibi form dolduruyorum. Operatör bayan kızının instagram hikayesini gösteriyor bak kızım arkadaşlarıyla beş çayı keyfi yapıyor ofisinde diyor. Durdum fotoya baktım kızım sen basarisizsin kabullen çok içim gitti iki dk. sonra yine üretimde hep benim sesimmm ustaaaaa gramaj düşük bobin kaydi vs vs .
Böyle daha bir çok durum ....
İçimden geldi içimi döktüm size..
Okuduğunuz için teşekkür ederim. Hiç tanımasam da Allah sevginiz samimiyetiniz bana çok içten geliyoor. Allah’a emanet olun”

Herkesin bir savaşı ve zorlandığı duyguları var. Kendimizle başa çıkmak ne kadar zor değil mi? Vazgeçmek, hayatı değiştirmek, olmayanı zorlamak neden bu kadar ruhumuzda var.

 

Haberin Devamı

Allah ayette şöyle diyor: "Şurası kesindir ki Allah, insanlara zerre kadar zulmetmez. Ne var ki, insanlar kendi kendilerine zulmedip duruyorlar." 

 

Ve sonra şöyle devam eder:

 

"Ey kullarım; ben zulmü hem kendime hem de kullarıma haram kıldım. Siz de birbirinize zulmetmeyin..."

 

Biz insanlar kendimiz bu durumları benimsemeyi seçiyoruz.

Allah bu yüzden bize irade ve seçim hakkı vermiş. İnsanlar kendi hür iradeleriyle, kendileri adına kendileri bunu seçmişlerdir. Bu seçim kendilerine aittir. Çünkü Allah kullarına asla zulmetmez. Lâkin insanlar kendi kendilerine zulmetmektedirler. Zalim olanlar insanlardır. Zulmeden de kendileri, zulmettikleri de kendileridir. Eskiler der ya “insan ne yaparsa kendine yapar” diye ….

Haberin Devamı

Bu insanlar kendilerinin hem zalimi hem de mazlumudurlar. Allah insanlara onların hidayeti anlayıp kabullenebilecek kapasitelerini geliştirebilmesi için ilk emir “ikra” demiştir. Bazen seçimlerinizi değiştirmeniz gereken anlar vardır. En çok zulüm gördüğünüz zamanlar aslında sizlerin seçim yerleriniz olabiliyor. Burada bir şey yapmanız gerekiyor. Hiçbir acı boşa çekilmiyor. Bazen ileriyi görmek istememiz bu acıya dayanırsam sonunda iyi bir duruma çıkar mıyım oluyor. Ben astroloji ile tanışırken bu soruların cevabını ararken buldum. Ben bu acıya ya da bu mutsuzluğa dayanmalı mıyım?

Benim kurulum paketimde ne yüklü ve hangi malzemeler var. Neye ne kadar cesaret etmeliyim ya da ne kadar dayanmalıyım. Bana kendime inanmamı sağladı. Aşkı bekle, gelecek işi bekle, bir yerden gelecek parayı bekle değildi konu… Daha ötesinde ve üstünde bir şey var. Bunu görmemi sağladı. Allah’ın benim kader programına yazdığı şeylerin seçim duraklarını anlamamı sağlıyordu. Bende bunun bir seçim mi değil mi olduğunu görüyordum. Bu beni çok etkiliyor ve seçimlerimde mutlu olmamı sağlıyordu. Hayatım boyunca kendime bu günler ne zaman geçecek diye soru sormadım. Bugünleri nasıl geçirmem gerekli diye doğum haritama baktım.

Haberin Devamı

Mevlana’nın dediği gibi: İstediğin bir şey; "olursa bir hayır, olmazsa bin hayır ara. İşte bizim astrolojide o hesap. Olduğunda da bakıyorsun olmadığında da…

 

Dünyayla ilgili tek gerçek şudur:

Dünya dualite yani ikiliğin olduğu ve her şeyin zıddıyla anlaşılır olduğu bir gezegen, yani buranın yasası böyle. Normal koşullarda bizim sistemimiz, geceyi bilmeden gündüzü, kötüyü bilmeden iyiyi, kadını bilmeden erkeği anlayamıyor, yaratılışımız böyle.

Her gecenin bir sabahı vardır.

Herkesin bir karanlık ve bir aydınlık yönü mutlaka vardır. İyi dediğimiz şeyin yanında kötü gibi görünen şeyde mutlaka vardır ama o an göremeyiz çünkü bizim sistem sıralı görecek şekilde ayarlanmış.

Kısaca dikkat ettiyseniz sistemimiz bizden sürekli bize iyi gelecek olanı aratıyor. Bu ne demek, algını sürekli iyi olanda tut, onu ara ve bul diyor. Algın bir olayda iyi olanı bulmak üzerinde olursa, dikkatini vereceğin şeyi çoğaltacağın için iyilikleri zaten bulursun. İyi ve kötü arasındaki fark, algımız kadardır, nasıl gördüğümüzle ilgilidir. Merkür geri gidiyor iyi mi kötü mü?

Şimdi kadar eksik kaldığım konuları göreceğim bu harika bir dönem demek var,

Bir de lanet olsun yine her şey bozulacak ve berbat gidecek demek var,

Seçim sizin… İnsan kendi agresif dalgalarında boğulup gitmeden umarım yaşamın gerçek güzelliklerine erişir. Gökyüzünü içinize çekin ve kendinizi kör boşluktan kurtarın…

Kahveler bu sefer sizden :) Mutlu günler dilerim.

 

Yazarın Tüm Yazıları