Güneş-Venüs kavuşuyor! 8 yıllık bir yeni dönem başlatıyorsunuz.

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Bugün biraz daha izole olmanız gereken bir gündesiniz. Ay, Koç̧ burcunda ilerliyor. Güneş̧ ve Venüs, Oğlak burcunda kavuşuyor. Bu durum sizi üzen ve yıpratan koskoca 8 senelik bir döngüyü bitirip yeni bir serüvene sizleri taşıyor. Kendinizi yeniden yapılandırdığınız ve yeni kararlar içine gittiğiniz bugün kendinize bir söz verin. Artık toksik ve bağımlılık şekline gelmiş ilişkilerden uzak durun. Bugün Ay ve Kiron kavuşumuyla yaralayıcı konuşmalar içine girebilirsiniz. Özetle sizin için iyi olmayan bir ilişkide ya da size acı veren yerlerde vakit kaybetmeyin. Zaman değerli ve kime harcadığınıza iyi bakın. Şu an içinizdeki bu öfke belkide sadece kendinizedir. Hayatınıza karşı bazı sorumluluklarınız olduğunu daha yakından keşfedeceksiniz. Bunları bir plana dökmek ve pratik çözümler bulmanız gereken bir süreç başlıyor. Sürekli şikâyet ederek veya sürekli bir şeyleri ve birilerini eleştirerek iyileşmek de başkalarına iyi gelmek de mümkün değildir. Kendimizle kurduğumuz değer ilişkisini zedeleyen değil bu ilişkiyi destekleyen, bize ‘çiçek açtıran’ insanlarla ilişkilerimize ağırlık vermemiz yaşam kalitemizi de arttırır. 

Haberin Devamı

Venüs Döngüsü; Güneş ile Venüs’ün her 8 yıl da bir aynı burçta kavuşum açısına sahip olmasıdır. 

Venüs sekiz yıl içerisinde Güneş’in etrafında 5 döngü tamamlar, hayatlarımız da önemli basamakları oluşturur. Güneşin etrafındaki bu döngü 8/5 Altın Oran ya da Pi sayısına karşılık gelir. Bu sıcak noktaların ana hatlarını çizecek olursanız, aslında bir yıldız şeklini alırlar. Bu yıldıza pentagram adı verilmektedir. Bu, duygularımızı ve arzularımızı yükseltirken, verimli ve destekleyici ilişkiler kurmaya teşvik eder. 

9 Ocak Pazar günü saat 03:47’de Güneş ve Venüs Oğlak Burcunda Kavuşum yaparak 8 yıllık yeni bir döngüyü başlatacaktır. 

Venüs Retro’su sırasında gerçekleşecek bu kavuşum, bizlerin hayatlarında yeniden kendimizi ispat edeceğimiz bazı başarılara getirecektir. Bu belki sevgide, belki kariyerimizde bir başarı olarak ifade edilebilir. 

Venüs sevme şeklimiz, değerlerimiz, sevgimizi nasıl yansıttığımız, estetik bakış açımız, sanatsal yatkınlığımızı ifade eder. Venüs Oğlak burcu temasında sabırlı, ciddi, otoriter ve disiplinli olurken, duygularımız ise hiç olmadığı kadar soğuk ve mesafeli olabilir. Oğlak ve Venüs temalarının bir araya gelmesi sabırlı olmamızı gerektirecektir. Bu dönemde beklenmeyen masraflar aniden ortaya çıkarken sizi değerlerinizi yeniden sorgulamaya zorlayabilir. 

Haberin Devamı

Venüs, Oğlak burcunda en son 2013 yılının sonu ve 2014 yılının başında konumlandı. Takvimlerinizi kontrol edin bu tarihlerde neler oldu? Benzer döngü 2022'nin başında da ortaya çıkabilir ama bu sefer 2014’te yaşananların hasat zamanı olarak görebilirsiniz. Eğer ben o dönemlerde çocuktum diyorsanız işte o zaman ailenizin şartlarını incelemelisiniz.

Bir sonraki Venüs Güneş Kavuşumu Terazi burcunda 22.10.2022 tarihinde gerçekleşecektir. 

Bu kavuşumun oğlak burcunda olması bizlere itibarımız, statümüz gibi konularda ne yapmak istediğimize net bir karar vermemiz gerektiğini söylüyor. 

Günün Motivasyon Sözü: “Durmadığın sürece ne kadar yavaş gittiğin önemli değil.” Konfiçyüs 

Haberin Devamı

Koç: Yalnız kalmak isteyebilirsiniz. Yorgunluğunuzu dinlenerek çözün. Sağlığınıza dikkat edin. Bu size doğru kararlar vermeye tetikleyecektir. Baskı yaratan şeylere dikkat! Kafanızı dinlemeye gerçekten ihtiyacınız var. 

Boğa: Kendinize zaman ayıramıyor iseniz çevrenizden yardımlar almalı ve aile bireyleri ile görev paylaşımı yapmalısınız. Dinlenmek tekrar ayağa kalktığınızda daha enerjik olmanızı sağlayacaktır. 

İkizler: Çevrenizi değiştirme ve farklı yerler keşfetme isteğiniz olabilir. Koşullara uygun önlemler alarak kalabalık olmayan bir ortamda kısa süreli bir program yapabilirsiniz. Yeni yerler görmek size yeni hayallerin de kapısını aralayabilir. 

Haberin Devamı

Yengeç: Özgürlüğünüze müdahale edilmesini istemiyor olabilirsiniz. Akrabalarınızın üzerinizdeki baskısı sizi hırçınlaştırabilir. Baskıya sebep olan, mahal veren durumu ya da tavrı bularak çözüm üretmelisiniz. 

Aslan: İkili ilişkilerinizde sorumlulukları üzerinize alarak tek taraflı yürütmenin savaşını veriyor olabilirsiniz. Karar aldığınız konularda çabanızın karşılığını beklemek sonunda sizi hayal kırıklığına uğratabilir. 

Başak: Çalışma alanınızda kısıtlanmanız verimli çalışmanızı engelliyor olabilir. Şikayetinizi dile getirmeniz sonucu değiştirmiyorsa ya şikayet etmeyi bırakın ya da çalışma arkadaşlarınıza, üstlerinize çözümle birlikte gidin. 

Haberin Devamı

Terazi: İkili ilişkiler biraz stresli olabilir. Kendinizi değersiz hissedeceğiniz durumlar içine çekmeyin. Çalışmalarınızın beğenilmesi motivasyonunuzu artıracaktır. İyi olduğunuz konuları daha çok geliştirip daha çok insana ulaşmak adına çalışmalarınızı dijital ortama taşıyabilirsiniz. 

Akrep: Ailenizdeki kadın figürleri ile aranızda küçük tartışmalar yaşanabilir. Fikirlerinize saygı göstermediklerini düşünmek sert tepkiler vermenize neden olabilir. Bir söz söylerken ya da bir hamle yaparken sonrasında karşılaşabileceğiniz durumları da hesaba katmalısınız. 

Yay: Çevrenizdeki bazı kişiler ile iletişiminizi sonlandırabilirsiniz. Sizi aksız yere eleştirenlere acımasız tavırlar sergilemek yerine daha sakin ve makul bir tutum içinde olmalısınız. Unutmayın, sessizlik ve işini iyi yapmaya devam etmek bazılarına verilecek en güzel cevaptır. 

Oğlak: Finansal konularda bazı yanlış kararlar alabilirsiniz. Hızlı girişimlerde bulunmak yerine stratejik adımlar atmaya çalışmalısınız. Aksi takdirde gelir gider dengenizi kontrol altında tutmanız zorlaşabilir. 

Kova: Kişisel özgürlüğünüze önem verdiğiniz bir gün olacaktır. Zamanın çoğunu kendinize ayırarak ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, yarım kalan işlerinizi tamamlayabilirsiniz. Ertelendiğiniz fikirler üzerinde düşünmeyi ve bugünü yenilikçi planlarla geçirmeyi ihmal etmeyin. 

Balık: Yeni ve farklı bir sosyal çevre edinmek için girişimde bulunabilirsiniz. Tanışmak istediğiniz kişiler size yeni bir alan oluşturacaktır. Alan değişikliği bazı sorunları çözmeniz ve göremediğiniz detaylar konusunda ipuçları verebilir.

Yazarın Tüm Yazıları