Aynı anda hem zorba hem de öğütler veren biri olamazsınız.

Günaydın Yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Dünkü Radyo D’ deki canlı yayınımda beni yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim. Muhteşem bir yayın geçti. Bunca yıllık yaşantımda ne işler yaptım ama bu kadar heyecanlandığım bir zaman daha hatırlamıyorum.

 

Her Pazar bundan sonra Radyo D’de 13:00-17:00 arasında inşallah buluşacağız. Telefonlar, canlı yayınlar, haftalık burç şarkılarınız hepsi ve daha fazlası orada olacak.

 

Mars artık koç burcundan ayrılıyor ve boğa burcuna geçiş yapıyor!

 

Göz ardı ettiğiniz veya aceleye getirdiğiniz konular, şimdi ensenize yapışıyor olabilir.

Etrafında kimseyi bulamamak zor ama insanın içinde kimseyi bulamaması daha zordur. Söylenecek sözleriniz var ve bunları nasıl tutacağınızı bilmiyorsunuz. Bir insanın yaşamının anlamı kendindeki 'ben' fikrini aştığı yerde oluşuyor. Tüm mesele garip bir şekilde burada çözülüyor. Durup düşünüp aslında size söylenen fikre değil ama size dayatılan şeye sinirlendiğinizi görebilirsiniz. İnsan sürekli hayatını daha anlamlı kılmaya çalışıyor. Fedakârlık yapmadan hayatınıza anlam katamazsınız. Kendi ayarlarınızı iyi yapın. Yeni bir düzen içine giriyorsunuz. Bunu farkedin ve tadını çıkarın.

 

Haberin Devamı

Her yerde okuyorsunuz: Satürn-Uranüs kare hayatınız zorlaşacak vs…

 

Size kısaca bir sır vereyim. Hayatımda yaşadığım tüm güzellikler hep kare ve T-Kare açılarda oldu. Üçgen açılarımda hiçbir şeyin sonucu beni büyük mutluluklara taşımadı. Yani hep kısa vadeli mutluluklar üçgenle gerçekleşti.20 Yıla aşkın gökyüzü takipçisiyim. Çok iyi bir harita gözlemcisiyimdir. Bu konuda mütevazi olmayacağım çünkü çok emek verdim. Bu işe 2-3 yıl önce başlamadım. Birçok harita dinamiğinde gördüğüm bir duruma inanarak söylüyorum. Bu yüzden haritanızda yaşayacağınız sert kare açıları negatif olarak değerlendirmekten vazgeçin. Bu tür açılar olduğu zaman sadece gelişebilecek sorunların sizin egonuz, sizin ihtiraslarınız ya da sizin kötülüğünüz yüzünden olmamasına dikkat edin. Yani bu açılarda kötü insanlar yüzünden iyi bir insan olma halinden uzaklaştırmasına izin vermeyin.

 

Haberin Devamı

Kare aralarında 90° açı bulunan iki gezegeni içerir. Kareler için en fazla 7°'lik sapmayı tolere ediyoruz.

 

Bir doğum haritasının gerçek potansiyeli onun kare açısındadır.

 

Haritanızdaki kare açıyı anlayamazsanız bu durum size hata yaptıran noktalara taşır. Ama onları iyice kendinize açıklayıp mantıklı bir kafayla yaklaşırsanız engelleri kolayca aşabilirsiniz. Yani karelerinizi üçgen yapabilirsiniz. Olay ve karar verme beceriniz sizin o kareyi nasıl yönettiğinizdir. Aldığınız kare açının, öncü, sabit ya da değişken olup olmadığı ise en önemli konulardan biridir. Öncü karelerde olay çabuktur ve hızlı karar verilmesi gerekir; sabit karelerde yavaş ilerler ve olaylar genelde defalarca tezahür etmiştir. Bu işte bir iş var fikri uyandırabilir, planlanmıştı. Değişken karelerde siz bu duruma karar veremezsiniz. Olaylar karşılaştığınız insanların iyi niyetleri ile çok bağlantılı gelişir. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın fikrini burada benimseyebilirsiniz.

 

Haberin Devamı

Yani şu sıralar Satürn-Uranüs karesini çok duyuyorsunuz. Satürn-Kova, Uranüs Boğa burcunda tam kareye doğru ilerliyorlar. Bu ikisi de sabit gruptadır.

Bu iki gezegen açısı tüm yıl en etkin açı olacak. Peki sizi hangi konularda düşündürtecek?

 

Satürn öğretmendir. Gecikmeleri getirebilir. Ama sonuç̧ olarak ektiğinizi biçersiniz.

Satürn derslerini akılcı kullanırsanız gerçekten ödülü alırsınız. Bu dönem istemsiz bir şekilde çok bireysel hareket etmek isteyeceksiniz. İnsanlar size bu bağlamda çok fazla batmaya başlayabilir. Radikal ya da "her şeyi ben bilirim" diyen bir tu­tumda olmanız da mümkün. Yine de karar almada gerekli cesaretiniz olmayabilir. İhtiyacınız başkalarının onayı olurken aynı zamanda başkalarına da ihtiyacınız yok tavrıyla kendinizi yorabilirsiniz.

 

Haberin Devamı

Profesyonel durmaya ihtiyacınız var ve güvensiz hissettirmemek için otoritelere karşı saldırgan bir tutum içerisindesiniz. Uzlaşmacı olmayı öğrendiğiniz taktirde, çok ve üretken çalışkan biri olacak; geniş gruplar ve organizasyonlar içinde rahat edeceksiniz.

 

Planlamayı ve pratik olmayı öğrendiğiniz taktirde başarılı olabilirsiniz. Duygusal yönden duyduğunuz yetersizlik, hep başkalarının sizden fazla bildiğini düşünmenize yol açıyor. Bu nedenle genellikle diktatör gibi davranmak istiyor olabilirsiniz. Ya da birileri size böyle davranıyorsa kendi yetersizliğini kamufle etmek için olabilir. Aşırı güç isteği insanı zavallı gösterir. Bu değişim süreci bir yıllık önemli bir süreç. Bu belki mali durumunuzda belki de evliliğinizde size bunu hissettirecek. Aynı anda hem baskı yaratan ve güç savaşı içinde olan biri olup hem de sağa sola öğütler dağıtamazsınız.

 

Haberin Devamı

Herkes öncelikle yaşantısına dönüp bakmalıdır.

 

Gerçekten konuştuğu gibi yaşıyor mu?

Akıl vermesi kolay ama kendinde uygulaması en zorudur.

Çok sevdiğim bir söz vardır.

“Çakallık insanı daha zeki yapmaz, daha ahlaksız yapar”

 

Kısaca bu hafta napıyoruz yıldız savaşçıları; Taşı sulayıp çiçek açmasını beklemiyoruz. Taş çiçek açmaz. Neden durduğunuz yerde moralinizi bozuyorsunuz :) Taş, taştır…

Siz çiçeklere sevdalanın…

 

Mutlu günler dilerim…

 

 

Burç yorumlarını merak edenlere sesleniyorum :)

Onları mahmure.hurriyet.com.tr sayfasında günlük, haftalık, aylık yazıyorum. Ayrıca hürriyet kelebek gazetesinde günlükleri ayrı değerlendiriyorum. Oradan da gidip okuyabilirsiniz. Bu köşedeki meselemiz çok başka….

 

Yeni yılın ilk haftası o zaman mis gibi gelsin…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları