Ayfer Aydın

Lazerle Tüm Göz Çevresini Gençleştirme

3 Mart 2021
Göz çevresi yaşlanmayı en hızlı ele veren, en hızlı çöken ve kırışıklıkların en belirgin olduğu bölgedir. Bazı insanlarda genetik olarak göz kapağı özellikle üst göz kapağı çok hızlı sarkmaktadır. Bu kozmetik olarak kötü bir görüntü oluşturmanın yanı sıra hastalarda; görmeyi engelleme, ağrı, yorgunluk, baş ağrısı yada migrenin tetiklenmesi gibi sorunlar yaratmaktadır.

Teknolojinin bize sunduğu bu harika işlemle çok kısa sürede göz kapaklarının bu fazla kısmı lazerle taranarak düzeltilebilir. Üst ya da alt göz kapağında gözlenen; katlantı, sarkmalar ve göz çevresindeki çizgilenme, ince ve derin kırışıklıklar ve göz altlarındaki yaşlanma belirtileri torbalanmalar ve morlukları da bu işlemle tedavi edebilmekteyiz.

Ameliyatsız göz kapağı estetiği son yıllarda ameliyat gerektirmeden kesi, dikiş, iz olmadan lazerle tüm göz çevresi dokusunu gençleştirerek yapılan bir işlem olduğu için çok talep gören bir uygulama haline geldi.

Ameliyatsız lazerle göz kapağı estetiği genel anestezi olmadan lokal anestezi ile göz çevresini uyuşturarak çok kısa sürede tüm göz çevresini lazerle tarayarak yaptığımız bir işlemdir. 

Ameliyatsız göz kapağı estetiği işlemi hem hastayı hem de doktoru oldukça memnun ve mutlu eden, çok başarılı sonuçlar aldığımız bir uygulamadır.

Lazerle göz kapağı estetiği işlemleri

Tüm bu işlemleri ameliyat olmak istemeyen tüm hastalara lazerle uygulayabilmekteyiz.

Ameli̇yatsız lazerle göz kapağı esteti̇ği̇ nasıl yapılır?

Ameliyatsız göz kapağı estetiği işlemi son derece basit bir uygulamadır. Göz çevresine uygulanan lokal anestezik krem sonrasında sarkan kısma sarkmanın şiddeti oranında hekimin karar verdiği dozda lazer atışı yapılarak esas olarak fazla olan deri kısmı yoğunlukta olmak üzere tüm göz çevresi taranır. İşlem çok kısa sürede tamamlanmaktadır.

Yazının Devamını Oku

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

25 Ocak 2021
Son dönemlerde çok popüler olan dudak dolgusu doğru uygulandığında hem dudağın şeklini düzeltirken hem de dolgun görünmesini sağlar. Aynı zamanda iyi yapılmış bir dudak dolgusu tüm yüze bir dinamizm ve daha genç bir görünüm kazandırır.

Bazı kişilerde dudaklar, özellikle üst dudaklar yok denecek kadar incedir. Yaşlanma ile de dudaklar zayıflar ve incelir. Bazen de diş kayıpları veya diş şekil bozuklukları dudaklarda incelmeye neden olur. Sigara içmek de dudaklarda incelmeye ve ağız etrafında yoğun çizgilenmeye neden olur. Üst dudaklar çok incedir ve gülerken diş etleri görünür (Gummy Smile) ve bu bazen hastada ciddi rahatsızlık yaratabilir; hatta gülerken eliyle ağzını kapatacak kadar rahatsızlık verebilir. 

Dudak dolgusu uygulaması ile tüm bu sorunlar çözümlenir. Dudaklarda dolgunluk genç ve daha sağlıklı, diri bir görünüm sağlarken genel olarak yüzde de büyük bir değişim yaratır. Dudak dolgusu ile aynı zamanda ağız çevresindeki ince ve derin çizgiler de açılarak bu bölgenin de önemli ölçüde gençleşmesi sağlanmış olur. 
  
DUDAK DOLGUSU NASIL YAPILIR?

Dudaklar genel yapısı itibari ile çok sayıda sinir sonlanmalarının yoğun olduğu bir bölgedir. Bu sebeple dolgu işlemi yapılmadan önce bölgenin lokal olarak uyuşturulması dudak dolgusu işleminin daha konforlu olmasını sağlayacaktır. İyi bir lokal anestezik kullanılması ya da enjeksiyon ile lokal anestezik yapılması aynı zamanda işlemden bir süre önce, ağızdan ağrı kesici alınması işlemin daha kolay yapılmasına imkan verir.

Dudak dolgusu işleminden önce hasta ile ayrıntılı konuşup beklentisini ve dudaklarını nasıl görmek istediğini iyice anlamak gerekir. Hekimin hastayı iyice dinleyip beklentisini anlayıp dudaktaki asimetriler ve iyi bir muayeneden sonra dolgu işlemine geçilir. İnce uçlu iğnelerle veya bir kanül yardımı ile istenilen miktarda dolgu daha önce planlandığı ölçüde dudağa enjekte edilir. 

Yazının Devamını Oku

Çatlak Nedir? Çatlak Neden Oluşur?

21 Aralık 2020
Çatlak vücudumuzda yer yer özellikle karın, meme etrafı, kalçalar, diz arkaları, kol içleri, bacak içlerinde görülen lineer çizgilenmelerdir. En sık genetik yatkınlık yani yapısal nedenlerle oluşur. Çatlak gelişimine genetik eğilimi olan kişilerde gebelik dönemi, aşırı kilo alıp verme, çocuklarda ergenlik döneminde hızla uzama gibi sebeplerle çatlak olabilir.

Çatlak bir hastalık değildir. Kozmetik bir sorundur.

Özellikle bazı kadınlar çatlaklarından görsel olarak çok rahatsız olabilmektedirler. En çok hastalar yaz mevsiminde bikini giyinirken başkaları tarafından bu çatlakların görülmesinden rahatsız olduklarını ifade ederler.

Yine etek giyerken ya da kısa kollu bluzlardan çatlakların görünmesi rahatsız edici olabilir. Özellikle gebelik sonrası göbek bölgesindeki çatlaklar hem yaz mevsiminde hem de özel yaşama etki ederek insanların özgüvenlerini etkiler ve sonucunda cinsel yaşamına bile etki edebilir.

Peki çatlağı nasıl tedavi edebiliriz?

Aslında çatlağı %100 kesin çözen bir yöntem yoktur. Çatlak bölgesi yapılan tedavilerle daha kabul edilebilir bir hale getirilebilir. Hastayı çok rahatsız eden görüntüden çıkarıp daha sıkı ve düzgün bir deri elde edilebilir. Yapılan tedaviler ile çatlağın ilerlemesi durdurulur. Gelişmiş olan mor, kırmızı, geniş çatlak alanı düzeltilebilir.

ÇATLAK TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

FRAKSİYONEL LAZER İLE ÇATLAK TEDAVİSİ

Fraksiyonel lazer çatlak bölgesinde üstteki deriyi soyarak ve orta dermisten yoğun kolajen sentezini çok güçlü bir şekilde uyararak yeniden yapılanma ve tamir mekanizmasını uyararak etkili bir çatlak tedavasi sağlar.

Yazının Devamını Oku

Genital Bölge Beyazlatma - Vajina Beyazlatma Nasıl Yapılır?

7 Aralık 2020
Çok sayıda kadın, genital bölgesinin koyu renkli olmasından rahatsız olmaktadır. Genital bölgenin renginin koyulaşması,kararması, kahverengi-siyaha yaklaşan lekelenmeler; hoş olmayan bir görüntüye yol açabilir. Yapısal yani genetik olarak genital bölge koyu renkli olabilir. Bunun dışında genital bölgeye uygulanan ağdalar, epilasyonlar ve gebelik dönemi de genital bölgenin renginin koyulaşmasına, kararmasına neden olabilmektedir. 

Genital bölge neden kararır koyulaşır esmerleşir?

Dış genital bölge zamanla yaşa ve hormonal değişimlere bağlı olarak esmerleşebilir, rengi koyulaşabilir. 

Genital bölgedeki renk koyulaşmasının en sık nedenlerinden biri gebeliktir. Gebelik sırasında östrojen hormonu nedeni ile genital bölgenin rengi koyulaşabilmektedir. Bu durum gebelikte aynı zamanda; meme etrafında, koltuk altlarında ve yüzde de lekelenmelere; yüzde gebelik maskesi denilen yer yer kahverengi alanların gelişmesine yol açmaktadır. 

Gebelik sonrasında genital bölgede gelişen bu renk koyulaşması kalıcı olabilmektedir. Özellikle esmer tenlilerde bu durum daha belirgindir.

Ayrıca  doğum kontrol hapı kullanmak, polikistik over sendromu (PCO), bazı hormonal sorunlar, bazı cilt hastalıkları da dış genital bölgede koyulaşmaya, kararmaya yol açmaktadır. 

Bazı kişilerde ise genetik olarak genital bölgenin rengi koyudur. 

Genital bölgenin renginin koyulaşmasının en sık nedenlerinden biri de o bölgeye yapılan ağdalar ve  genital bölge epilasyonu amacıyla yapılan lazer uygulamalarıdır. Genital alana verilen lazer ışığı ve ağdalar cilt dokusundaki ‘melanin’ pigmentini aktive ederek bu bölgede esmerleşmeye rengin daha da koyulaşmasına yol açmaktadır.  

Genital bölgenin koyulaşması ne tür sorunlar oluşturur?

Yazının Devamını Oku

Kadınlarda Lazerle Vajina Sıkılaştırma

24 Kasım 2020
Hepimiz yaşlanıyoruz. Sadece yüzümüz değil tüm organlarımız da yaşlanıyor. Vajinamız da tüm diğer organlarımız gibi zamanla yaşlanır ve o sıkı yapısını ve elastikiyetini kaybeder. Doğum yapma ve genetik yapının da yatkın olmasıyla birlikte bu alandaki gevşeme çok daha belirgin hale gelebilir. 

Bu durum cinsel hayatı çok olumsuz yönde etkileyebilir. Karşı cinsi hissedememe, cinsel tatminsizlik , haz alamamak, isteksizlik, orgazm olamamak gibi problemler yaratabilir ve bu durum evlilkleri bitirme, ilişkileri bozma noktasına dahi getirebilir. 

Bu durum aynı zamanda bir sağlık problemi olan idrar kaçırmaya da neden olabilir. Vajinal kaslar gevşeyince idrar kesesini de taşıyamaz hale gelir ve gülerken, hapşırırken, öksürürken veya tuvalete yetişmeye çalışırken idrar kaçırmalara yol açabilir. 

VAJİNA NEDEN GENİŞLER?

Vajina en sık olarak yapılan doğumlar sonrasında genişlemektedir. Ayrıca vajina genişlemesini sağlayan diğer faktörler arasında:

Yazının Devamını Oku

Yüzünüzdeki Lekeler Kabus Olmasın!

18 Kasım 2020
Hepimiz yaz mevsiminde deniz tatili yapmayı seviyoruz ve bu en doğal hakkımız. Güneş aslında hayat demek!

Onunla ilişkimizi iyi ayarlayabilirsek bize sağlık verir. Eski bir söz vardır güneş girmeyen eve doktor girer. Güneş D vitamin sentezi için çok önemlidir.

D vitamin tüm vücut sağlığımız için ve özellikle kemik  ve saç sağlığımız için çok önemlidir.

Ruh sağlığımız için, serotonin salgılamamız için de güneşe ihtiyacımız var. Yani bizim güneş görmemiz çok önemlidir. Ancak; güneşin çok dik geldiği saat 11:00 ile 15:00 arası güneş, deri kanseri ve leke yapma potansiyeli taşır .

Sadece bu saatler arasında güneşe dikkat etmek ondan maximum faydalanmak için yeterlidir.

Yani güneşle ilişkimizi doğru ayarlamak bu saatlere dikkat ederek mümkündür.

Ama çok insan özellikle kadınlar bronz teni çok sevdikleri için öğlen saatlerinde uzun uzun güneş altında yatarlar.

Bu öğlen saatlerinde güneş altında uzun süre kalmak hem ciltte lekelenmelere yol açarken; hem de cildin erken yaşlanmasına ve çok daha önemli olan deri kanseri riskinin artmasına yol açar.

Yüzümüzdeki lekelerinin tedavisinde neler yapabiliriz?

Yazının Devamını Oku

Ameliyatsız Lazerle Göz Kapağı Estetiği

12 Kasım 2020
Göz çevresi yaşlanmayı en hızlı ele veren, en hızlı çöken ve kırışıklıkların en belirgin olduğu bölgedir. Bazı insanlarda genetik olarak göz kapağı, özellikle üst göz kapağı çok hızlı sarkmaktadır. Bu kozmetik olarak kötü bir görüntü oluşturmanın yanı sıra hastalarda; görmeyi engelleme, ağrı, yorgunluk, baş ağrısı ya da migrenin tetiklenmesi gibi sorunlar yaratmaktadır.

Teknolojinin bize sunduğu bu harika işlemle çok kısa sürede göz kapaklarının bu fazla kısmı lazerle taranarak düzeltilebilir.

Üst ya da alt göz kapağında gözlenen; katlantı, sarkmalar ve göz çevresindeki çizgilenme, ince ve derin kırışıklıklar ve göz altlarındaki yaşlanma belirtileri torbalanmalar ve morlukları da bu işlemle tedavi edebilmekteyiz.

Ameliyatsız göz kapağı estetiği son yıllarda ameliyat gerektirmeden; kesi-dikiş-iz olmadan lazerle tüm göz çevresi dokusunu gençleştirerek yapılan bir işlem olduğu için; çok talep gören bir uygulama haline geldi.

Ameliyatsız lazerle göz kapağı estetiği; genel anestezi olmadan lokal anestezi ile göz çevresini uyuşturarak çok kısa sürede tüm göz çevresini lazerle tarayarak yaptığımız bir işlemdir. 

Ameliyatsız göz kapağı estetiği işlemi hem hastayı hem de doktoru oldukça memnun ve mutlu eden, çok başarılı sonuçlar aldığımız bir uygulamadır.

Lazerle göz kapağı estetiği

Üst göz kapağı sarkması

Üst göz kapağı katlanmalar

Yazının Devamını Oku

Gece Dişinizi mi Gıcırdatıyorsunuz? Botox İle Diş Gıcırdatma Tedavi Edilebilir!

6 Kasım 2020
Botox yanlış bilinenin aksine bir yılan zehri değildir. Clastridium Botilinum adlı bir bakterinin toksinidir.

Botox uygulandığı bölgede geçici olarak o kasın kasılmasını durdurur. Bu sebepten daha çok kozmetik olarak çok kasılan, kırışan; göz kenarları, alın, kaş arası, boyun  gibi mimiklere bağlı oluşan derin ve ince çizgilerin tedavisinde kullanıyoruz.

Botox kırışıklık tedavisi dışında hangi alanlarda kullanılır?

- Aşırı terleme tedavisinde botox

El, ayak, koltuk altı aşırı terlemeleri insan yaşamını çok ciddi etkileyen; bu problemi yaşayan insanlara zor anlar yaşatan bir sorundur.

El terlemesinde; tokalaşmak, yazı yazmak, bilgisayar kullanmak, bir şeyler tutmak inanılmaz bir sorun haline gelir.

Ayak terlemesinde; ayakkabının içinde ayağın kayması, koku problemi  ve aşırı terlemenin oluşturabileceği mantar enfeksiyonu sağlık açısından da sorunlar yaratabilir.

Koltuk altı aşırı terlemesinde; oluşan kötü görüntü, yine oluşabilecek koku problemi, pişikler ve mantar enfeksiyonları var olan riskler arasındadır.

Botox ile aşırı terleme problemini çözebiliyoruz. Uygulanan alanda 6-8 ay arasında hasta oldukça konforlu bir dönem geçirebilir ama daha kalıcı bir sonuç için Lazer ile terleme problemini çözebiliriz.

Yazının Devamını Oku