Sömestr geliyor

Yıllardır yazıyorum ve şöyle diyorum: “Bu analık hadisesi bir çeşit hastalık. Eğer bir anneysen, içinde başka başka insanlar oluyor; kadın, anne, kardeş, eş, çocuk gibi...”

Bir de iki omzunda iki melek. Biri çok ama çok akıllı, diğeri kelek!
Konumuz sömestr sevgili dostlar. Pek yakında okula giden çocuğu olan annelerin derdi başlıyor. Tatil geliyor. Bir yanım “Yaşasın tatil geliyor” demek isterken, diğer yanım “Hapı yuttuk, ne yapacağız şimdi?” diye soruyor.
Araştırmaya başladım. Sizlerle bu hafta ve gelecek günlerde elimden geldiğince önerilerimi, bir kenara not alıp üzerine “bu olabilir” yazdıklarımı paylaşacağım. Belki sizler de faydalanırsınız. Hatta kim bilir belki bu etkinliklerin bazılarında karşılaşırız. Birbirimizin omzuna yaslanıp “şu tatil bitsin” diye ağlayabiliriz.

Bu akademi kaçmaz

Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Çocuk Akademisi, 6-12 yaş arası çocuklar için bilim konusunda sertifika programı hazırladı.
31 Ocak-11 şubat tarihleri arasında gerçekleşecek program bence acayip eğlenceli. Mad Science ve NASA işbirliğiyle hazırlanmışlar.
Şaka bir tarafa benim bile gidesim var. Özellikle Gizli Ajanlar Akademisi’ne gidip işlenen bir suçla bağlantılı her şey hakkında (kanıt toplama, dedektif olma, casuslar dünyası, nasıl ajan olunur, olay yeri inceleme, ipucu toplama, inceleme ve değerlendirme) bilgi edinmek istiyorum.
Geleceğin Uzay Kaşifleri, Çılgın Kimya Akademisi, Gizli Ajanlar Akademisi bu programlardan sadece birkaçı.
Detaylı bilgi için (0212) 533 57 65 numaralı telefonu arayabilir veya khas-yasam@khas.edu.tr adresine yazabilirsiniz.

Ben alışverişteyken çocuğum eğlensin

Akmerkez’de geçen yıl yapılan ve çok sevilen atölye çalışmaları 2011 yılında da devam ediyor. Ocak ayı boyunca her cumartesi 14:00-16:00 saatleri arasında düzenlenecek atölyelerde, çocuklar keçeden ve yer fıstığından kukla yapacak, seramik figürlere renk katacak, palamuttan çeşitli objeler yapmayı öğrenecek.
İçindeki yazma yeteneğini sergilemek isteyen çocuklar ise dergi atölyesinde ilk editorlük deneyimini yaşayacak.

Karagöz ve Hacivat sahnede

Dedelerimiz nelere gülerdi? Eğer bu sorunun yanıtını çocuklarımıza vermek istiyorsak, bu oyun bence harika bir başlangıç olacaktır. Özellikle bu tip oyunları ve bu işe emek harcayan oyuncuları biz ailelerin desteklemesi lazım. Neden mi? Gölge oyunu gölgede kalmasın diye...
Geleneksel Karagöz oyunlarından biri olan “Balık” temel alınarak yeniden yazılan “Karagöz Balıkçı”, perdenin ünlü kahramanları Karagöz ve Hacivat’ı, bugünden de izler taşıyan renkli figürlerle birlikte çocuklarla buluşturuyor.
Özgür Atkın ve Ceren Hacımuratoğlu’nun birlikte yazdıkları oyunu Özgür Atkın yönetti. Oyuncular ise Can Alibeyoğlu, Özgür Atkın ve Uğur Dilbaz...
Oyun, İBB şehir Tiyatroları Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Sahnesi’nde 13-14, 20-21 Ocak tarihlerinde, saat 10:30 ve 13:30’da; 8-9, 15-16 Ocak tarihlerinde ise saat 11:00’de miniklerle buluşacak.
İBB şehir Tiyatroları Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Sahnesi’nde ise 27-28 Ocak’ta saat 10:30 ve 13:30’ta sahnelenecek.
Yazarın Tüm Yazıları