Sıcak tarator ve nohutlu uskumru ızgara

Balık suyuyla daha lezzetli olacak bu yemeğin tadını, tek başına, filetosuz da çıkarabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yapılışı

Konserve değilse, nohutu bir gece önceden ıslatın. Balıkçınızdan uskumruları kılçıksız (ortasından geçenleri de alarak) fileto şeklinde hazırlamasını isteyin. Filetoların derili kısmına üç dört yatay çentik attıktan sonra hepsini bir kaba koyun ve dolaba alın. Kanı temizlenmiş balık kılçıklarını kuru soğan, maydanoz sapı ve doğranmış kerevizle birlikte küçük bir tencereye alın. Üstünü örtecek kadar su ekleyin. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra 40 dakika kadar hafif ateşte kaynatın. Hazır olduğunda süzüp suyunu muhafaza edin.
Şişen nohutları tuzlu suda, yumuşayana dek haşlayın. Konserve nohut bile olsa, yarım saat kadar haşlamanız gerekir.
Servis edeceğinizde taramayı maydanoz, dolmalık fıstık, limon suyu, sarmısak ve zeytinyağıyla birlikte blendırda iyice çekin. Gerekiyorsa tuz ilave edin.
Bir tencereye iki kaşık kadar zeytinyağı koyup kızdırın. Soyulmuş arpacık soğanlarını ekleyip 10 dakika kavurun. Renk aldığında kuru biber parçalarını ekleyin. Pişmiş nohutla üstünü örtecek kadar balık suyunu ilave edin. Balık suyu yetmezse nohutların pişme suyundan ekleyin. Tencerenin altını açın ve 200 ml. kadar suyu kalana dek ocakta tutun. Bu aşamada altını kapatıp kenara alın.
Balık filetolarının hem içini hem dışını tuzlayıp yağlayın. Teflon tavayı kızdırın ve balıkların önce derili tarafını iki-üç dakika kadar pişirin. Balıkları ters çevirdiğiniz sırada, hazır ettiğiniz taramalı karışımı ve ayıkladığınız kekik yapraklarını nohutlara ilave edin. Balıkların diğer tarafı da piştiğinde nohutlu yemeğinizi tabaklara pay edin. Üstüne uskumruları yerleştirip servis edin.

Haberin Devamı

Sıcak tarator ve nohutlu uskumru ızgara

 

Yazarın Tüm Yazıları