GeriSeyahat Kore’de festival zamanı...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kore’de festival zamanı...

Kore’de festival zamanı...

Güney Kore’de sonbahar, festival zamanı demek. Uluslararası Havai Fişek Festivali, Seul Fener Festivali gibi farklı etkinlikler, benzersiz bir manzara sunan pastoral renkler ve Kore’nin zengin tarihinden kültürel öğelerle bu mevsim Güney Kore’de bir başka yaşanıyor.

Güney Kore sonbaharın doğal güzelliklerinin çeşitli etkinliklerle bir arada yaşanabildiği; unutulmaz programlara ev sahipliği yapan egzotik destinasyonların başında geliyor. Kore Turizm Organizasyonu da bunun için bir sonbahar çağrısı yaptı. Dizileri, modası ve özellikle K-Pop nedeniyle çok merak edilen ülkenin dev parkları birer botanik bahçesi gibi. Seoraksan ve Naejangsan, sonbaharın tadını çıkarmak ve serin bir havada doğa yürüyüşü yapmak için gidebileceğiniz milli parklardan...

Sonbahar, Kore’de hasat zamanı ve Koreliler lezzetli mevsimlik yemeklerini büyük hasat festivali Chuseok ile kutluyorlar. Bu sonhabar meyvesini Güney Kore’de buzlu tatlılarda, içeceklerde, reçellerde ve salatalarda tadabilirsiniz. Yine bu dönem Asya’daki en büyük film festivali olan Busan Uluslararası Film Festivali, ünlü isimlere ev sahipliği yapıyor. Busan Film Festivali tüm filmseverlerin izlemek isteyeceği bir etkinlik...

Her sonbaharda Seul, şehri aydınlatan ve binlerce ziyaretçinin sabırsızlıkla beklediği bir havai fişek gösterisine ev sahipliği yapıyor. Bu görsel şölen, lazer gösterileri ve sahne performanslarıyla izleyenler için unutulmaz bir deneyime dönüşüyor. Başkent Seul’ün kalbindeki Cheonggye Çayı’nda da Fener Festivali gerçekleşiyor.

Etkinlik boyunca renkli ve ışıl ışıl bir görsel şölene tanıklık ederken; aynı zamanda kendi fenerinizi yapıp yeni yıl dileklerinizi yazdığınız kâğıtları dilek fenerleriyle gökyüzüne bırakabiliyorsunuz. Kore kültürünü deneyimlemek, anlattığımız festival ve sanat etkinliklerinin bir parçası olmak istiyorsanız www.ktoturkey.com adresinden daha fazla ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.

False