Makas’ın parmak izi

Önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, "Mala karşı işlenen suçlar" diğer bir deyimle ev, iş yeri ve arabalara yönelik hırsızlık olaylarında meydana gelen artışlar halkımızı ve halkımızın can ve mal güvenliğinden sorumlu olan polisimizi tedirgin ve huzursuz etmeye devam etmekle birlikte, güvenlik güçlerinin bu olguyu engellemeye yönelik çalışmaları da artarak devam etmektedir.

Mıntıka karakoluna sabah erken saatlerinde gelen bir iş yeri sahibi, dükkanında hırsızlık olduğunu, sabah iş yerine geldiğinde kepengin kesilerek kaldırılmış ve kapının da yarı açık vaziyette olduğu ihbarında bulunuyordu. Karakol ekibiyle belirtilen adrese gidildiğinde bu iş yerinde geceleyin hırsızlık eyleminin gerçekleşmiş olduğu anlaşılmıştı. İlk ekibin çevrede yaptığı araştırmada, kepengin kilitlenmesinde kullanılan halka, yarısından kesilmiş vaziyette yan tarafa atılmış olarak bulundu ve delil torbasına konularak Kriminal Laboratuvara gönderildi.

Yaya ve motorize ekipler, mıntıkalarında devriye görevlerini yerine getirirlerken bir gece, kuytu bir yere park etmiş bir arabadaki siluetler yaya devriye ekibinin dikkatini çekmişti. Haberdar edilen hırsızlık şubesi ekiplerinin de katılımıyla takibe alınan arabadan inen bir kişi, caddenin bir ucundan diğer ucuna giderek gerekli kontrol yaptıktan sonra, arabada bekleyen diğer kişi de inerek, park ettikleri yerin biraz ilerisindeki iş yerine doğru yönelmişlerdi. Ellerindeki çuval benzeri bir nesne ekibin dikkatinden kaçmamıştı. Çok geçmeden, bu çuvalın işlevi anlaşılacaktı çünkü, içerisinden "demir makası" olarak adlandırılan makas çıkartılacak ve bir önceki hırsızlıkta olduğu gibi, bu gece hırsızlık için hedef seçilen iş yerinin kepenginin kesilmesinde kullanılacaktı. Ekipler, dikkatlerinin ve de sabırlarının semeresini almanın keyfini yaşıyorlardı. Birazdan iki hırsız, suç aletleriyle birlikte polis arasında, polis merkezine doğru yola çıkmışlardı.

Hırsızlar, alışılagelmiş şekilde, "iş"e ilk kez bu gece çıktıklarını, daha önce hiç hırsızlık yapmadıklarını, bu şehrin yabancısı olduklarını, tesadüfen bu iş yerini seçtiklerini vb. senaryoyu okumaya devam ediyorlardı. Verdikleri ifadeler kayıtlara geçirilmeye devam ederken, kişilerden ele geçirilen suç aleti "demir makası" da Kriminal Laboratuvara gönderilmişti. İz İncelemeleri Şubesi’ndeki uzman personel tarafından incelemeye alınan bu makastan elde edilen "mukayese izler", daha önce intikal etmiş olayların delil niteliğindeki metalleri üzerinde bulunan "kesik izleri" ile optik aletler altında karşılaştırılmaya başlanmıştı. Sonuç çok netti. Ele geçirilen makas, bir hafta önce hırsızlık yapılan iş yerindeki kepengin kilitleme halkasını kesen makastı.

Kriminal Laboratuarca ortaya konulan "Makas’ın Parmak izi", işyeri farelerinin foyalarının gün ışığına çıkmasına yetmişti...





DİKKAT!
Yazarın Tüm Yazıları