Bagua Aynası Nedir?

Feng Shui felsefesinde en çok merak edilen geleneksel obje sanırım Bagua Aynasıdır....

Haberin Devamı

Bununla ilgili video çekiminden sonra gelen sorular üzerine sizlerle biraz daha detay paylaşmam gerektiğini fark ettim.

Aynalar bazen Feng Shui'nin "aspirini" veya "antibiyotiği" olarak adlandırılırlar çünkü evinize koruma sağlarlar.

Bagua aynaları çok güçlüdür ve düzgün kullanılmazlarsa, iyilikten çok zarar verebilirler. Bu nedenle, evinizin etrafında bagua aynaları kullanma konusunda yardım almak için profesyonel bir Feng Shui danışmanıyla çalışmak en iyisidir.

Bir bagua aynası merkezinde yuvarlak bir aynası olan sekizgen bir çerçeveye sahiptir (Ya da resimdeki gibi bir yönünde ayna bir yönünde trigramlar bulunur). Çerçevenin rengi ve dekorasyonu değişkenlik gösterebilir, ancak birçok bagua aynası sırasıyla yaz, sonbahar ve ilkbaharı temsil eden kırmızı, altın ve yeşil renklerle boyanmıştır.

Haberin Devamı

Bagua Aynası Nedir

Sekizgen çerçevenin her iki tarafında, yaşamın bir yönünü simgeleyen trigram olarak bilinen üç çizgi vardır. Çerçevenin üstündeki bölüm kırılmamış üç çizgiye sahiptir ve cenneti temsil eder. Bu cennet trigramının üste gelmesini istediğimiz için bagua aynasını asmamız önem taşır.

3 Tip Bagua Aynası vardır:

Aynanın nasıl çalıştığını ve nasıl kullanılması gerektiğini belirlediği için aynanın şekli çok önemlidir. Bagua aynaları düz, içbükey (bir kase gibi içe eğik) veya dışbükey (bir kubbe gibi) olabilir. Üçüncü tip olan ise düz aynalar nötr olarak kabul edilir ve hem iyi hem de kötü enerjiyi yansıtırlar.

Bu düz aynalar, iç mekanlarda veya dış mekanlarda kullanılabilir, zira Feng Shui tedavileri için iç mekanlarda standart bir dekoratif aynadır. İçbükey ve dışbükey aynalar sadece dış mekanlarda kullanılmalı ve çok farklı uygulamalara sahiptirler.

Bagua Aynası Nedir

Evin içinde kaç adet bagua aynası olması gerektiği tamamen eve bağlıdır. Zehirli ok dediğimiz sıkıntılı uzun koridorlarda, Feng Shui'ye göre kötü bir enerjinin kapıdan içeri girdiği durumlarda, sıkıntılı bir komşunuz olduğunda, etrafınızda rahatsız eden bir bina/obje/mekan olduğunda (örneğin; yıkılan bir bina) kullanılırlar. Bu durumda ayna tarafı sıkıntıya, trigram tarafı ise evin içine bakması gerekir. Burada yaptığımız gelen kötü enerjiyi iade ederken evin içinde de koruyuculuk sağlamaktır.

Haberin Devamı

Bagua aynasının boyutları değil tipleri önemlidir. Bir Feng Shui danışmanı ile çalışmadıysanız kesinlikle sadece düz tip Bagua Aynası kullanmanızı tavsiye ederim.

Çin Astrolojisi ve Feng Shui Uzmanı CEREN SAKİN

https://www.cerenfengshui.com/

https://www.instagram.com/cerenfengshui/

Yazarın Tüm Yazıları