İlişkilerde İletişim: Şeffaflık

Bir ilişkide iki ayrı beyin vardır. Ne kadar yakın ya da benzer olursanız olun, ancak birbirinizin zihnini yakıştırabilirsiniz. Her zaman, hatta çoğu zaman aynı sayfada olmayacağınızı bilmenizi isterim.

Haberin Devamı

Aklınızdan geçenleri paylaşmakta tereddüt ettiğinizde, partnerinizin sizi yanlış anlama ihtimalini arttırabilirsiniz. Paylaşmama hali, ne kadar uzun sürerse partnerinizin beyni o kadar çılgınca koşmak zorunda kalır. Beynin olumsuzluk ön yargısı olduğu için boşlukları, yapmak istemeyeceğiniz her türlü korkunç varsayımla dolduracaktır. Küçük şeylerle ilgili aklınızdakileri serbestçe paylaşmakta iyi olmak, büyük şeylerle ilgili açık ve doğrudan olmayı kolaylaştıracaktır.

Birbirine karşı açık ve dürüst olan çiftler uzun soluklu bir ilişki kurma şansına sahiptirler. Sizin ve partnerinizin tamamen şeffaf olmak ve bir şey olduğunda ilk bilenler olmak için bir anlaşma yapmanız, ilişkiniz açısından oldukça büyük bir iyilik olduğunu söyleyebilirim.

Çiftlerin tartışma anında düştüğü en büyük yanılgılardan biri ise kazanmayı hedefliyor olarak yola çıkmalarıdır. Kazanmak, bir tartışma anında o anlık iyi hissettiriyor olabilir. Ama partneriniz kaybediyorsa aslında kazanamazsınız. Tartıştığınız anlarda ikinize de fayda sağlayacak bir çözüm arayın. Sizden biri kaybederse ikiniz de kaybedersiniz. Bazı koşullarda iyi iletişim kurmak zor olabilir. Bunlardan biri de duyguların yükseldiği anlardır.

Haberin Devamı

Yavaşlamak, tartışırken yanlış anlaşılmaktan ve istemeden birbirinize zarar vermekten kaçınmanıza yardımcı olabilir. O anlarda, partnerinin gözlerini kontrol etmek için zaman ayırın. Sizi anlayıp anlamadığından emin olun. Söylediğiniz bir şeyden dolayı incindiğini fark ederseniz, ilerlemeden önce durun ve tüm dikkatinizi ona verin. Bu, birbirinizi düzenlemenize ve tartışmanızın kontrolden çıkmasını engellemenizi sağlayacaktır.

İlginizi birlikte odaklayıp birbirinizle ilgili duygularınızı paylaştığınızda, ilişkinizin başlangıcında yaptığınız gibi o pozitif duyguları da güçlendirmiş olursunuz.

Belki de o hep aradığımız ama aslında olmadığı için bulamadığımız meselede başlıyor tüm sorunlar. Mükemmel sevgili diye bir şey yoktur. Güvenli işleyen ilişkilerde çiftler, birbirlerinin kusursuz bir şekilde kusurlu olduğunu bilerek yola devam ediyorlardır. 

Haberin Devamı

İlişkinizin nasıl çalışmasını istediğinize dair vizyonunuzda ne kadar açıklık varsa, o kadar kolay olacaktır. Birbirinize karşı net ve dürüst oldukça, zor sohbetlerde daha iyi olduğunuzu göreceksiniz. Güvende hissettiren ve işlevsel olan bir ilişkide, çiftler birbirine karşı tamamen şeffaftır.

Sır saklamak için çok iş ve stres gerekir. Birbirinizle tam şeffaf olmayı kabul ettiğinizde, endişelenecek çok daha az şeyiniz olacaktır. Eğer bu fikre karşı dirençliyseniz, nedenini kendinize sorun. Hayatınızı birlikte geçirmeyi seçtiğiniz kişiyle neden tamamen açık olmak istemiyorsunuz?

Yazarın Tüm Yazıları