‘500 bine şarkı satıyorum’ diyen yalan söylüyordur

Güncelleme Tarihi:

‘500 bine şarkı satıyorum’ diyen yalan söylüyordur
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2022 15:30

Cansu Kurtçu, söz ve müziği kendisine, düzenlemesi ise eşi Fettah Can’a ait “Kalbim Ellerinde” şarkısıyla sevenlerinin karşısına çıktı. Besteci ve yorumcu kimliğiyle tanınan Kurtçu ile hem son şarkısını hem de müzik dünyasını konuştuk.

Haberin Devamı

* 2 yıl sonra “Kalbim Ellerinde” ile döndünüz...
- Pandemide evde kalmak önceleri hepimize iyi geldi. Ama zaman geçtikçe bir baktım; şarkı yazamıyorum. Yunanistan’da çalıştığım çok şarkıcı var. Onlara “Şarkı yazabiliyor musunuz?” diye sordum. Herkeste aynı sorun vardı. Sonra “Artık bir şeyler yapmam lazım” dedim. Küçük bir çalışma alanım var, orada şarkılar yazmaya başladım. Yaptığım ilk şarkılardan biri de “Kalbim Ellerinde”ydi.

* Şarkıyla ilgili geri dönüşler sizi mutlu etti mi?
- Çok şükür sevenlerimiz beğendi. Yorumlar beni çok mutlu etti.

* Yunan sanatçılarla çalışma yaptığınızı söylediniz. Biraz açar mısınız?
- İlk şarkı verdiğimizde 8 sene önceydi. Bizi tanışmak için davet etmişlerdi. Sonra oranın çok değerli sanatçıları ve prodüktörleri İstanbul’a geldi. Çok sevdik birbirimizi. Hatta ilk sene bize 5 platin plak verdiler. Pandemide ara verdik ama irtibat halindeyiz. Arap ve Balkan ülkeleriyle de çalışmalarımız var.

* Birçok ünlü isme şarkı sözü verdiğinizi biliyoruz. Şarkıları kişiye özel mi yazıyorsunuz, yoksa “Bu şarkı şu kişiye çok yakışır” deyip öyle mi karar veriyorsunuz?
- Bana gelen, eli boş dönmeyeceğini bilerek gelir. Gelenleri de çok iyi tanıyorum. Hangi şarkıyı hangi aralıkta okuyabileceklerini biliyorum. Çok şükür yeni single yapan herkes arıyor. Kişiye özel şarkımız da var.

* Hit olan şarkılarınız için “Keşke ben okusaydım” dediğiniz oldu mu hiç?
- Asıl amaç şarkıya hizmet etmektir. Kim şarkıya iyi hizmet ediyorsa o okusun isterim. Benim öyle bir egom yok. Bazen diyorlar ki “Sen kesin en iyi şarkılarını Fettah’a verirsin”. Öyle bir şey yok. Kim hakkını veriyorsa, şarkım onundur.

* Hangi şarkının tutup tutmayacağını sezebiliyor musunuz?
- Bu, kumar gibi şans işi. Birçok besteciden duyuyorum, “Bu şarkıyı kaçırma, bu hit olur” diyorlar. Onu bilemezsin. Türkiye’de zaten insanların ruh hali sürekli değiştiği için o an ne tutacak bilmek imkansız.

Haberin Devamı

‘500 bine şarkı satıyorum’ diyen yalan söylüyordur



HAKKIYLA SÖZ YAZAN BEŞ KİŞİYİZ

* Bir ara bazı sanatçılar şarkı sözlerinin pahalılığından yakınıyordu.
- Mercedes’e binmek istersen ayrı bir bedel ödersin, Şahin’e binmek istersen ayrı bir bedel. Aynı durum bu iş için de geçerli. Ama “300-500 bin liraya şarkı satıyorum” diyen de yalan söylüyordur. Öyle bir dünya yok. Bazen gönlünden kopar, ücretsiz verirsin. Fakat sadece bu işten para kazanan arkadaşlarımız da var. Ekonomilerinin dönmesi lazım. Türkiye’de çok besteci var. Üst ligi saymıyorum, Sezen Aksu’ları falan; toplasan bizim jenerasyondan hakkıyla şarkı sözü yazan beş kişi falanız.

* Telif hakları demişken MSG’nin son seçiminde Ferhat Göçer başkan oldu. Yeni dönemde telif haklarıyla ilgili çalışmalarınız olacak mı?
- O kadar mesai harcıyoruz ki. Telif sisteminin oturması için elimizden geleni yapacağız. Meslek birlikleri olarak bir araya geldik. Ortak lisanslama yapıyoruz. MESAM, MSG, MÜYORBİR, MÜYAP birleşiyoruz. Yakında açıklamasını yapacağız.

*  Besteci kimliğiniz mi, yoksa şarkıcı kimliğiniz mi sizin için daha ağır basıyor?
- 2 sene önce sorsaydınız, “Benim işim şarkı yazarlığı. Hobi olarak şarkı söylüyorum” derdim. Ama artık hobim, bütün hayatımı ele geçirdi. Bundan sonra çoğunluk olarak sahnelerdeyim.

Haberin Devamı

GÜLŞEN’İ DEĞİL YILDIZ TİLBE’Yİ KONUŞSUNLAR

* Sahne kostümlerini de konuşalım. Özellikle Gülşen bu konuyla ilgili çok gündeme geldi...
- Sahne bir şov yeri. Ne gerektiriyorsa onu yapmak gerekir. Gülşen çok güzel bir kadın. Vücudum öyle olsa belki ben de öyle giyinirim. Kendine güvenen açsın. Gülşen’in kıyafetlerindense Yıldız Tilbe’nin kıyafetlerini konuşsunlar, eleştirsinler. Gülşen günlerce hazırlanıyor. Yıldız Tilbe terlikle Açıkhava’ya çıktı. O bana daha itici geliyor. 

İKİZLER DE MÜZİKLE İLGİLİ

* Çocuklarınız neler yapıyor? Müziğe ilgileri var mı?
- İkizler 4.5 yaşında oldu. İkisinin de müziğe ilgisi var ama özellikle kızım Vera’nın kulağı çok iyi.Gerçekten şaşkınlıkla izliyoruz. Oğlum daha çok futbola yatkın. Hatta Fettah’ın hayali var, “Oğlum futbolcu olacak, Fenerbahçe’de oynayacak” diye.

* Öyleyse biri topçu, biri popçu mu diyoruz?
- Kızım popçu olmasa mı acaba! (Gülüyor) Ne olmak istiyorlarsa sonuna kadar destekçileri olacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!