Kol böreği nasıl yapılır? İşte patatesli kol böreği tarifi

Güncelleme Tarihi:

Kol böreği nasıl yapılır İşte patatesli kol böreği tarifi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 23:01

Kol böreği nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofrasında farklı lezzetler arayan vatandaşlar tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya devam ediyor. Çayın yanında vazgeçilmez lezzetler arasında yer alan kol böreğinin tarifini sizler için derledik. İşte patatesli kol böreği tarifi.

Haberin Devamı

Çıtır çıtır dilimlenen lezzetle sarıp sarmalanmış kol böreği tarifi, evinde misafirlerine güzel lezzetler sunmak isteyen vatandaşların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki, kol böreği nasıl yapılır? İşte patatesli kol böreği tarifi

Malzemeler

1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
5 adet yufka
5 adet orta boy patates

Hazırlanışı

Patatesleri güzelce yıkadıktan sonra iyice yumuşayana kadar haşlayın. Soğuk suya tutarak soğutun ve kabuklarını soyun. Geniş bir kaba alarak dilimleyin; içine yoğurt, margarin, tuz, karabiber ekleyerek püre haline getirin. Yufkaları tezgaha serin ve içine patatesli harçtan bolca sürün. Daha sonra rulo haline getirin ve sarmal seklinde tepsiye dizin. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.

Haberin Devamı

Bu işlem bitince yufkaları bir bardak süt ile iyice ıslatın. Üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında börekler nar gibi kızarana kadar pişirin.

BAKMADAN GEÇME!