Ölen oğlunu unutamıyor

Güncelleme Tarihi:

Ölen oğlunu unutamıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Susurluk skandalı sonrası çeteyle bağlantısı olduğu iddia edilen Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Veli Küçük, Antalya'da karargâhı ortaya çıkarılan ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım'a, üzerine kayıtlı 0542 214 50 21 numaları cep telefonunu kullandırdığı iddiasıyla yeniden gündeme geldi. Van, Ağrı, Edirne ve Kocaeli illerinde Jandarma Alay Komutanlığı görevlerinde bulunan ve 1996 yılında generalliğe yükseldikten sonra Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'na atanan Tuğgeneral Veli Küçük, hakkındaki tüm iddialar karşısında susmayı sürdürüyor.

CİNAYET GİBİ

1970'li yıllarda Hatay'ın ilçelerinde görev yapan yapan Küçük'ü tanıyanlar, gözüpek bir subay olduğunu, oğlunun ölümünün yaşamında derin bir iz bıraktığını söylediler. Tanıyanların anlattığına göre, henüz Üsteğmen rütbesiyle Samandağ İlçesi'nde Çevlik Seyyar Jandarma Karakol Komutanı olan Veli Küçük, sınırda kaçakçılık yapanlarla amansız bir mücadele başlattı. Suriye sınırından kaçakçılık yapanlar, kendilerine göz açtırmayan Üsteğmen Veli Küçük'ü kaza süsü vererek öldürmek istediler. Üsteğmen Veli Küçük, eşi ve 5 yaşındaki oğlu Cem'le birlikte Samandağ'da gezmeye çıktıkları bir sırada, birileri üzerlerine hızla otomobil sürdü. Eşi yara almadan kurtulurken, Veli Küçük'ün ayağı kırıldı, 5 yaşındaki oğlu Cem de otomobil altında can verdi.

AYLARCA YATTI

Oğlunun kaza sonucu değil, kaçakçıların planlı saldırısı sonucu öldürüldüğünü söyleyen Üsteğmen Veli Küçük, İskenderun Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Uzun süre hastanede yatan Üsteğmen Küçük, kaçakçılara karşı başarılı çalışmalarından dolayı rütbe verilerek ödüllendirildi. Yüzbaşı olan Veli Küçük, Samandağ'dan alındı ve İskenderun İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'na atandı. İskenderun'daki görevi sırasında Yüzbaşı Veli Küçük'ü iyi tanıyanlar, Samandağ'daki kaza süsü verilen olayda oğlunun ölmesini unutamadığını, bu nedenle o yıllarda birkaç yaşında olan kızının üzerine titrediğini söylediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!