Aktör İnal toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Aktör İnal toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2004 09:42

İstanbul'da yaşama veda eden tiyatro ve sinema sanatçısı Engin İnal toprağa verildi. SSK Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat eden İnal için, Şişli Camii'nde tören düzenlendi. Burada basın mensuplarına duygularını anlatan sanatçının ”Serseri” adlı televizyon dizisinden rol arkadaşı Zeynep Eronat, İnal'ın son yarım saatinde, gözlerini kapattığında yanında olduğunu dile getirerek, "Son yarım saati çok ıstıraplı geçti, ama bir kere bile 'of' dediğini duymadık" dedi.

Haberin Devamı

Bir gün önce ziyaretine gittiklerinde de İnal'ın kendilerine espriler yaptığını anlatan Eronat, söyle konuştu; “Biz onu hep gülen ve espri yapan haliyle hatırlayacağız. O çok ciddi, salon beyefendisi görüntüsünün ardında, yaramaz bir çocuk vardı. Onun ölmediğine inanıyorum. O bizim aramızda. Onunla çalışmak çok büyük bir zevkti. Bir bakıma son anına kadar yanında olduğum için çok mutluyum.”

Sinema oyuncusu Oya Aydoğan da İnal'ın yeri doldurulmayacak bir sanatçı olduğunu vurgulayarak, “Yeşilçam'ın belli isimlerinin yerleri dolduruluyor mu? Bir Adile Naşit'in, Mürüvvet Sim'in yerine birileri geldi mi? Ben çok üzülüyorum, Tanrı'dan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

Sinema oyuncusu Menderes Samancılar da İnal'ın bir süredir hasta olduğunu bildiklerini, “İyi bir dostumuzdu, birlikte de çalışmıştık” dedi.

Haberin Devamı

Cenaze törenine, Engin İnal'ın kızları Aslı ve Beliz İnal, yakınları, “Serseri” dizisinin yapımcısı Osman Yağmurdereli, rol arkadaşları Levent Özdilek, Gamze Özçelik ile aralarında Aytaç Arman, Rutkay Aziz'in de bulunduğu çok sayıda sanatçı dostu katıldı.

İnal'ın cenazesi, Şişli Camii'nde ikindi vakti kılınan namazın ardından Feriköy'deki aile kabristanına defnedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!