TFUEL coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Theta Fuel ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

TFUEL coin nedir Hangi borsalardan alınır Theta Fuel ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2022 23:23

Merkeziyetsizlik oldukça önemli bir kavramdır. Hiç bir yere bağlı kalmadan kısıtlanmadan dilediğiniz işlemi yapmaktır. Bitcoin ve blok zincir teknolojisi ile ortaya çıkan bu kavram farlı platformlar ile finans sektörü dışına da hizmet etmektedir. Tfuel coin de bul alanda oluşturulmuş bir coindir. Peki Tfuel tam olarak nedir, hangi borsalarda var ve ne iş yapar tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Theta blok zincir ağının en önemli yerel kripto para birimlerinden birisi olan TFUEL coin video yayınlama ve indirme alanında merkeziyetsiz bir sistem sunmayı amaçlamaktadır.

TFUEL Coin Nedir?

TFUEL coin, Theta blok zincir ağının yerel iki kripto para biriminden birisidir. Merkeziyetsiz bir video paylaşım platformu kurma amacıyla oluşturulmuştur. Coinmarket verilerine göre yazımız esnasında anlık birim başına fiyatı 2.62 TL dir. Toplam arzı 5,301,214,400 adet TFUEL'dir. Dolaşımdaki arzı ve fiyatı ile 13,880,622,387 TL marketcap değeri ile tüm coinler ve tokenler arasında 90. sırada yer almaktadır.

Theta ağı google, binance, samsung büyük teknoloji firmaları tarafından desteklenmektedir. TFUEL coinde theta ağında yapılan işlemlerde oluşan gas ücretini karşılamak amacıyla kullanılan bir coindir. Aybı zamanda youtube benzeri merkezi olmayan kullanıcıların özgürce içerik üretebileceği bir video paylaşım platformu oluşturma hedefini desteklemektedir.

Haberin Devamı

Hangi Borsalardan Alınır?

TFUEL coin, Theta blockchain alt yapısı üzerinde çalışmaktadır. Yatırımcılar Tfuel coini almak için thata ağında belirtilen adımları kullanabilecekleri gibi, Tfuel coinin listeli olduğu borsalardan da alım -satım ve transfer işlemi yapabilmektedir. Tfuel coin dünyanın önde gelen borsalarında işlemlere açık olup milyonlarca yatırımcının cüzdanında işlem görmektedir.

Tfuel coin listelemesinin olduğu borsalardan yapılan alımlar sonucunda kullanıcılar isterlerse TFUEL coinlerini borsa hesaplarında tutabilmekte isterlerse de wallet sistemine aktarabilmektedir. Theta kullanıcılarını ödüllendirmede ve sistemde yapılan işlemlerde Tfuel coini kullanmaktadır.

Tfuel coin aşağıda listeli olan borsalardan USDT - BTC - ETH - EURO gibi farklı para birimleri ile alınabilmektedir.

Binance,

Bithump,

Gate.İo

Cyrpto Exchange

Indodax

Tokocyrpto

Wazirx

Upbit

Bitrue

AAX

Coinex

CoinDCX

Pionex

Bitmart

BKEX

HOTBİT

HitBTC

Zipmex

ZT

Tfuel coin bu borsalarda toplamda 25 farklı işlem çifti ile işlem görmektedir. İlerleyen dönemlerde yapılabilecek yeni listelemeler için Theta ağında yapılan paylaşımlar takip edilmelidir.

Haberin Devamı

Theta Tfuel Ne Zaman Çıktı?

Theta Tfuel ve Theta blockchain ekosistemi 2017 yılında Mitch Liu ve Jieyi Long tarafından hayata geçirilmiş bir projedir. Merkeziyetsiz çözümleri google, samsung, binance gibi dünyanın önde gelen teknoloji odaklı firmaları tarafından desteklenmektedir. Ayrıca aynı ekip sanal gerçeklik oyunları, mobil oyunlar ve dapp üzerinden canlı yayınlar gerçekleştiren farklı projelerinde kurucuları arasında yer almaktadır.

Theta plarformu asıl kullanım alanı ve uzmanlığı olan video yayın platformları alanında faaliyet göstermektedir. Platformun projeleri ve bu alanda oluşacak projelerin gerçekleştirilmesi için kullanılmak üzere Theta ve Tfuel coinler oluşturulmuştur. Theta blok zincir alanında gerçekleştirdiği projeleri ile Samsung, Sony gibi kurumsal yatırımcılar ile medya sektöründeki önemli kurumsal firmalardan destek almaktadır.

Ne İşe Yarar?

Haberin Devamı

Theta platformunun ve blockchain ekosisteminin asıl kullanım alanı video yayınları ve video teknolojilerinin merkeziyetsiz bir platformda düşük boyutlarda üretili saklanması ve paylaşılmasını amaçlamaktadır. Theta ekosisteminde bu amaç için oluşturulmuş Theta ve Tfuel adında iki coin bulunmaktadır. Tfuel platformda yapılan işlemlerin sonucunda oluşan gas ücretini ödemek amacıyla kullanılmaktadır.

Tfeul coin ile amaçlanan izleyenlerin daha kaliteli içeriklere daha düşük disk boyutlarıyla erişmesidir. Bu sayede video içerik oluşturucu platformların ve paylaşılan platformların maliyetleri düşürülmektedir. Maliyet düşüklüğü ile kullanıcıların bu içeriklere erişimi de azaltılmaktadır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!