Ataşehir arsasına 2.2 milyar TL teklif

Güncelleme Tarihi:

Ataşehir arsasına 2.2 milyar TL teklif
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 07:00

Emlak Konut GYO’nun Anadolu Yakası’ndaki önemli lokasyonlardan biri olan Ataşehir arazisi için açtığı ihalede en yüksek teklif DAP Gayrimenkul Geliştirme’den geldi. 7 bin 492 metrekare arsa için 11 firma yarışırken, DAP ipi göğüsleyen taraf oldu. Şirket, söz konusu alanda hayata geçecek proje için satış toplam geliri olarak 2 milyar 236 milyon 500 bin TL teklif etti.

Haberin Devamı

Emlak Konut GYO’ya ise arsa karşılığı yüzde 40’a denk gelen 894 milyon 600 bin lira ödemeyi taahhüt etti. Ataşehir bölgesinin, son yıllarda özellikle iş dünyasının ilgi odağı konumunda olduğunu, bu bölgede çalışan iş insanlarının ve üst düzey çalışanların, özellikle şehir merkezinde oturmayı ve doğayla iç içe olmayı tercih ettiğini belirten DAP Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Sağlıklı ev konseptini, yeni ve sektöre öncülük edecek dokunuşlarla Ataşehir’e taşıyacağız. Bölgenin taleplerini biliyoruz ve buna uygun sağlıklı ev konseptinde bir proje geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Ataşehir arsasına 2.2 milyar TL teklif

Haberin Devamı

Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 döneminde sağlıklı evlerin öneminin daha da arttığını hatırlatan Yılmaz, “Projelerimizi her zaman yeni dünyanın değişen düzenine göre geliştiriyoruz. Nasıl ki deprem gayrimenkul sektörü için bir mihenk taşı olduysa aynı şekilde COVID-19 da sektörümüzü yeniden şekillendiren bir dönüm noktası oldu. DAP Gayrimenkul olarak her zaman insanlarımıza yararlı konut ve işyeri üretme bilinciyle projelerimizi geliştirdik. ‘Sağlıklı ev’ konsepti de de tamamen bu bilinçle hayat buldu. Oluşturduğumuz sağlık kurulu ile müşterilerimizin fikirlerini alarak konseptin geliştirdik. Bu konseptimizi İstanbul’un böylesine değerli arazilerinde hayata geçirmek bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!