Üniversitelilere çift diploma şansı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilere çift diploma şansı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2014 15:02

Almanya’nın en büyük özel üniversitelerinden FOM Hochschule ile Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi’nin ortaklaşa kurduğu ATAFOM, İşletme alanında Almanca lisans programına Berlin’de 8 Aralık günü öğretime başlayacak. ATAFOM’da Türkçe, Almanca, İngilizce öğrenecek üniversiteliler, FOM ve Atatürk Üniversiteleri’nin diplomasını alacak ve Türk - Alman firmalarında iş bulacak.

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 58 yılı geride bırakan Atatürk Üniversitesi’nin 20 fakülte, 2 bin 600’e yakın akademisyen kadrosu ve 100 bini aşkın öğrencisiyle önemli bir konuma sahip olduğunu bildirdi. İlk iki yarı yılı Atatürk Üniversitesi, 6 yarı yılı da FOM Hochschule’nin sorumluluğunda toplam 8 yarı yıllık ortak uluslararası çift diploma veren lisans programının FOM Hochschule’nin Berlin’deki yerleşkesinde pilot uygulama olarak 8 Aralık’ta başlayacağını anlatan Rektör Prof. Dr. Koçak, 300 yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı ile İşletme alanında Almanca Lisans programı için her iki ülke yetkili makamlarından onay alındığını söyledi. Önümüzdeki yıl yabancı uyruklu öğrencilerle birlikte ÖSYM tarafından yapılacak olan merkezi yerleştirme sınavına bağlı olarak öğrencilerin de alınacağına anlatan Rektör Prof. Dr. Koçak, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Türk- Alman ilişkilerinde yeni bir sayfa açılacak. Atatürk Üniversitesi ile FOM Hochschule’nin güçlü yanlarını bir araya getirerek oluşturulmuş olan ATAFOM programlarının her iki ülke gençleri başta olmak üzere tüm insanların eğitimine ve yetişmiş insan gücüne önemli katkıda bulunacak. Atatürk Üniversitesi’nden öğretim üyeleri, ATAFOM’da görev alacak. Özellikle Almanya’da bulunan ve Türkçeleri yetersiz olan üçüncü kuşak gençlerimiz, ATAFOM sayesinde iyi bir Türkçe eğitimi alacak. Sadece Türkçe değil, ATAFOM’da Almanca ve İngilizce de öğrenmiş olacaklar. Mezun olanlara hem HOM hem de Atatürk Üniversitesi diplomasına sahip olacak. Diplomaları AB ülkelerinde geçerli olacak. Hem Almanya’da hem de Türkiye’deki Alman ve Türk şirketlerinde iş bulabilecekler."

FOM Hochschule Rektörü Prof. Dr. Burghard Hermeier ise 15 yıldan bu yana Çin’deki üniversitelerle işbirliği içinde bulunduklarını söyledi. Atatürk Üniversitesi’yle ortak çaba gerektiren bir projeye başlayacakları için sevindiklerini anlattı. ATAFOM’un gurur verici bir konsepte sahip olduğunu anlatan Rektör Prof. Dr. Burghard Hermeier, Türk ve Alman kültürünü kapsayan ortaklığın önemine vurgu yaptı. Öğrencilerin üst düzey öğrenim alacaklarına ve üniversitede pratik kazanacaklarını belirten Rektör Prof. Dr. Burghard Hermeier, Türk, Alman ve yabancı öğrencilerin ATAFOM’da öğrenim görmekten mutlu olacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!