KYK Wifi doğrulama sayfası

Güncelleme Tarihi:

KYK Wifi doğrulama sayfası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 15:06

KYK Wifi, çıkış yapma ve doğrulama sayfasında karşılaşılan sorunları ve çözümleri nelerdir? KYK Wifi nedir? KYK Portal'a nasıl giriş yapılır? KYK Wifi'den kimler yararlanabilir?

Haberin Devamı

Teknologweb.com'da yer alan bilgilere göre, KYK Wifi, KYK yurtlarında kalan öğrencilere ücretsiz internet projesine verilen isimdir. KYK Portal ise bu hizmete erişmek için gereken doğrulama sayfasıdır.

KYK Wifi doğrulama sayfası



KYK DOĞRULAMA SAYFASINA NASIL GİRİŞ YAPILIR?

KYK Wifi aynı zamanda yurtlardaki kablosuz modemlerin ismidir ve modeme bağlanmak için herhangi bir şifre gerekmez. Ancak bir bilgisayarı (tablet yada telefon da olabilir) modeme bağladıktan sonra tarayıcıda “Doğrulama Sayfası” açılır ve sizden “Kullanıcı Adı” ve “Şifre” girmenizi ister. Kullanıcı adı her kullanıcı için TC kimlik numarasıdır. Yabancı Uyruklu öğrenciler içinse pasaport numarası. Kullanıcı adı sabittir, isteğe göre değiştirilemez.

Haberin Devamı

KYK WİFİ ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Bir KYK yurdunda kalıyorsanız KYK Wifi şifre alma için tek yapmanız gereken yurt idaresine başvurmaktır. Kullanıcı sözleşmesi imzalayarak şifrenizi alırsınız. Şifreniz yurt idaresince belirlenmiş ön tanımlı bir şifredir ve ilk girişte bu şifrenizi değiştirmeniz gerekir. Genellikte bir yurttaki tüm öğrenciler ilk girişte aynı ön tanımlı şifre ile giriş yaparlar.

KYK Wifi doğrulama sayfası


ŞİFRE DEĞİŞTİRME NASIL YAPILIR?

Şifre değiştirme ekranında şifrenizi oluşturmak için bir çok kriter vardır. Şifre değiştirme / oluşturma kriterleri aşağıdaki gibidir.

Şifreniz en az 6 en fazla 10 karakter uzunluğunda olmalı.
Şifreniz en az 1 büyük harf, 1 küçük harf ve 1 rakam içermeli.
Şifreniz özel karakter (€) ve Türkçe’ ye özgü harfler (ö,ü,ş vs.) içermemeli.
Şifremi Unuttum

Şifrenizi unuttuysanız oldukça zahmetli bir gün sizi bekliyor. “Doğrulama Sayfası”nda yada KYK Portal içinde şifremi unuttum özelliği bulunmuyor. Dolayısıyla şifrenizi unuttuğunuzda tek yapabileceğiniz yurt idaresine başvurmaktır. Ancak yurt personeli size bu konuda çözüm üretemeyebilir.

Haberin Devamı

KYK WİFİ GİRİŞ YAPAMAYANLAR

Wifi’ ye bağlandınız, doğrulama sayfasında kullanıcı adı ve şifrenizi doğru girdiğiniz halde Kullanıcı Adı / Şifre Hatalı gibi bir hata mesalı ile karşılaşabilirsiniz. Zaman zaman yaşanabilen bu problem sizden yada cihazınızdan kaynaklanan bir problem değildir.

KYK Wifi doğrulama sayfası


KYK WİFİ'DEN NASIL ÇIKIŞ YAPILIR?

Zaman zaman KYK Wifi den çıkış yapamıyor olabilirsiniz. Bu genellikle karşılaşılan bir durumdur. Çıkış butonuna tıkladığınız halde çıkış yapamıyorsanız cihazınızın internet bağlantısını kesip tekrar bağlanmayı, tarayıcıyı yada cihazınızı kapatıp açmayı ve KYK portal çıkış işlemini tekrarlamayı deneyebilirsiniz. Ayrıca işiniz bittikten sonra çıkış yapmayı ihmal etmemeniz önerilir.

Haberin Devamı

Normal koşullarda aşağıdaki ekran görüntüsünde gösterilen sırasıyla 1 ve 2 numaralı butonlara tıklayarak KYK Portal’ dan çıkış yapılır.

KYK Wifi Çıkış Yapmak
KYK Wifi Çıkış Yapmak – KYK Portal Sayfası
Sırası ile 1. ekranda sağ üst köşedeki butona, açılan 2. ekranda da Çıkış butonuna tıklayarak çıkış yapılır.

KYK Wifi doğrulama sayfası


MAKSİMUM GİRİŞ HAKKINIZ DOLABİLİR!

Bir cihazdan çıkış yapmadan yeni bir cihaz ile KYK Wifi‘ ye giriş yapmaya çalıştığınızda “Giriş başarısız: Maksimum giriş hakkınız doldu. Aynı anda birden fazla cihazla giriş yapılamamaktadır. ” benzeri bir hatayla karşılaşırsınız. Çünkü bir Kullanıcı Adı ile aynı anda bir cihaz ile KYK Portal‘ a bağlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

KYK Portal / Doğrulama Sayfası’ nı interneti kullandığınız sürece kapatmayın, işiniz bittiğinde de çıkış yapmayı unutmayın. Bu konuya dikkat etmezseniz çeşitli bağlantı problemleriyle karşılaşabilirsiniz.

KYK WİFİ ZAMAN AŞIMINA UĞRAYABİLİR!

“Oturumunuz zaman aşımına uğramıştır. Lütfen anasayfaya dönüp tekrar sisteme giriş yapınız.” hatası ile karşılaştığınızda yapmanız gereken doğrulama sayfasına dönüp tekrar giriş yapmaktır. Ana Sayfa butonuna tıkladığınızda herhangi bir işlem gerçekleşmiyorsa yapmanız gereken doğrulama sayfasını tarayıcınızda açmanızdır.

KYK PORTAL YETKİ HATASI 

“KYK servisini kullanmak için yetkiniz bulunmamaktadır.” şeklinde bir yetki hatası alıyorsanız yapabileceğiniz bir şey yoktur. Sizden kaynaklı bir problem olmadığı gibi geçici bir problemdir. Genellikle 2-3 saat içerisinde bu sorun ortadan kalmış olur.

DİKKAT!

Haberin Devamı

Wifi şifrenizi yurt idaresinden alırken bir kullanıcı sözleşmesi imzaladınız. Bu sözleşmenin maddeleri oldukça kısıtlayıcıdır. Ayrıca bu sözleşmede internet kullanım bilgilerinizin 6 aylıklık sürede saklanacağını ve yasal bir durum olduğunda aleyhinizde kullanılacağını bildiren bir madde mevcuttur.

BAKMADAN GEÇME!