Çocuk Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Güncelleme Tarihi:

Çocuk Üniversitesi ilk mezunlarını verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2022 18:07

5-12 yaş grubu için ayrı ayrı programı olan Çocuk Üniversitesi ilk mezunlarını verdi. Öğrenciler 12 hafta süren girişimcilik yolculuğunda meslekleri, toplumdaki işleri, bütçesini planlamayı, ürün geliştirmeyi ve bilinçli birer tüketici olmayı öğrendi.

Haberin Devamı

Genç Başarı Eğitim Vakfı ve Aydın Üniversitesi iş birliğiyle oluşturulan Aydın Çocuk Üniversitesi tamamlandı ve 5-12 yaş grubu için her biri ayrı program olmak üzere ilk mezunlar kep attı. 25 Eylül’de başlayıp, 11 Aralık’a kadar süren 12 haftalık Çocuk Üniversitesi’nde 5-12 yaş grubundaki çocuklar, eğitici oyunlar ve etkinlikler ile girişimciliği deneyimleyip, bütçelerini yönetmeyi öğrenip, meslekleri ve toplumun işleyişini keşfetti.

BİLİNÇLİ BİRER TÜKETİCİ OLDULAR
İlk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Genç Başarı Eğitim Vakfı Genel Müdürü Seçil Yıldırım Çelebi, “JuniorBizz Programımızda bulunan ve 5-12 yaş aralığındaki çocuklar için hazırlanan, Toplumumuz, Akıllı Para Yönetimi ve Benim İşim programlarımızı İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi iş birliğiyle öğrencilerle buluşturduk. Öğrencilerimiz 12 hafta süren girişimcilik yolculuğunda meslekleri, toplumdaki işleri, bütçesini planlamayı, ürün geliştirmeyi ve bilinçli birer tüketici olmayı öğrendiler ve mezun oldular” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Haberin Devamı

JUNIORBIZZ NEDİR?
JuniorBizz, 4-13 yaş arası çocukların finansal okuryazarlık bilgisini arttırmayı ve girişimci zihin yapısını oyunlar aracılığıyla deneyimleterek geliştirmeyi amaçlayan bir Genç Başarı Eğitim Vakfı programı. Aktif öğrenme yaklaşımını odağına alan JuniorBizz programları ile çocukların, "yaparak, yaşayarak öğrenme" metodu ile "karar verme", "sorgulama", "keşfetme" gibi yönlerini güçlendirmek hedefler. Program sayesinde çocuklar, iş dünyasından gönüllüler ya da öğretmenlerinin rehberliğinde programa dahil edilerek yaratıcı ve tasarım odaklı düşünme, ekip çalışması gibi kavramlar ile tanıştırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!