Düşünelim, gülelim

YAZ mevsimi geldi, geliyor derken, sonunda sıcaklar "merhaba" dedi. Beklenen "Libya" sıcakları, bizleri daha da kavuracak. Bu nedenle, bu haftaki yazım, bunaltıdan, kan ve acımasızlıktan uzak konuları içerecek.

Kadın zekası

Şehirlerarası yolda seyreden araçlardan ikisi, dikkatsizlik sonucu çarpışmışlardı. Araçların sürücüleri olan bir kadın ve bir erkek, yarılı olarak araçlarından çıkarak, yol kenarındaki bir ağacın altında oturup, karşılıklı olarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Araçlarının çarpışmanın etkisiyle uğradıkları hasarı gözlemleyen sürücülerden kadın olanı, aracının bagajını açarak, bir şişe şarabı alıp, tekrar ağacın altına döndü. Kadın, erkek sürücüye, "Araçlarımız hasar gördü ama çok şükür bizlere bir şey olmadı. Bunu bu şarabı içerek kutlayalım" diyerek, şarap şişesini adama uzattı. Adam, şişenin mantarını zor da olsa açarak, şarabın yarısına kadar içip, kadına uzattı. Kadın, şişenin mantarını kapatarak adama tekrar uzattı. Adam, doğal olarak kadına "Sen içmeyecek misin?" diye sorduğunda, kadın hınzırca bir gülümseme ile yanıtladı:

"Hayır, ben trafik ekibinin gelmesini bekleyeceğim."

Güven duygusu

Gerçekleştirdikleri büyük bir banka soygunundan sonra, çalıntı arabayla epeyce yol olan üç soyguncu, gecenin ilerleyen saatlerinde uygun buldukları ıssız bir tarla kenarına bitkin bir şekilde oturmuşlardı. Biraz soluklandıktan sonra, içlerinden birisi, "İşin en eğlenceli kısmına geçelim, hadi şu paraları sayalım artık" teklifini getirmişti. Diğeri, "Kim uğraşacak şimdi para saymayla, yarın gazetelere bakıp, ne kadar çaldığımızı öğreniriz" dedi. Bunun üzerine üçüncü soyguncu ayağa kalkarak kendi görüşünü patlattı:

"Hayır arkadaş, yarın her gazete değişik değişik rakamlar verir, biz de birbirimize gireriz, en iyisi mi şimdi sayalım paraları."

Ögrenmenin sınırı yok

İş seyahatinden o gün dönen adam, karısından, bir gece önce evlerinin soyulduğunu, ancak hırsızın polis tarafından yakalandığını ve halen karakolda olduğunu öğrenmişti. Doğruca karakola giden adam, komiserin odasına girerek teşekkür ettikten sonra, hırsıza bir şey sormak istediğini söylemişti. Komiser adamdan neyi sormak istediğini öğrenmek isteyince, adam biraz da sıkılarak nedenini açıkladı. "Hırsız, dün gece yatak odasından geçtiği halde, karım uyanmamış. Bunu nasıl becerdiğini öğretmesini rica edeceğim."

Şikayetçi misin?

Trafik komiseri, yoldan karşıdan karşıya geçmekte olan ineklerine çarpan sürücüden şikayetçi olup olmadığını öğrenmek için yaşlı kadına sorar:

- Şikayetçi misin teyze?

Yaşlı kadın cevap verir.

- Yok oğlum, ben sütçüyüm. O dediğin ne ki?
Yazarın Tüm Yazıları