Başbakanımızı bekliyorum...

Rüzgar doğduğundan beri en az 100 kez şu cümleyi duydum ve durmaksızın da duymaya devam ediyorum:

Haberin Devamı

“Ohooo Tayyip Bey tebrik etti herhalde!”

Yanıt veriyorum: “Yooo, ne tebriği! Vallahi ben de en azından ‘Aferin Pınar beni dinledin’ der sanıyordum ama demedi. Hem bizim mahalleye de aşina. Rahmetli Osman Yağmurdereli için az gelmedi ziyarete. Bana da gelir sanıyordum, hayal kırıklığı yaşıyorum, ciddiyim.”

* * *

Yaklaşık 1 milyon kişiye ulaşan bir “aile” datası olan siteyi ve iki tane bu konuda yayın yapan dergiyi yöneten biri olarak, okurlarının çoğu da “anne” olan bir köşeci olarak sayın başbakanımızın dediğini uyguladım ve emsal oldum, örnek oldum ona. Başlattığı “3 çocuk yap” kampanyasının simgesi net olarak benim.
O bu konuda düğünlerde konuşurken, “3 çocuk yapın” derken, ben göğsümde Rüzgar, sürekli bacağıma yapışan, ayağımın üstünde yürüyen Kayla ve ensemden tokat atarak bana şaka yapan Emre ile spot ışıkları altında ortaya çıkıp çok çocuklu olmanın ne güzel bir şey olduğunu anlatabilirim.
Bir sürü okurum “Pınar bizi de özendirdin, biz de yapacağız” diyor.

Evet, bebek sahibi olmak böyle bir şey işte. Bu suratı görüp kokuyu bir kez çektiysen içine, yıllar geçse de fark etmiyor, bir bebek görünce sapıtmaya müsait oluyor insan.

Peki, bu soruya daha ne kadar yanıt verebilirim?

Ne bana soranlar bıktı, ne okurlarım. Yanıt vermekten helak oldum ve olmaya devam ediyorum. İşte bu nedenle “Evet, tebrik etti” demek istiyorum.
Çay koyarım, börek yaparım, ellerimle servis ederim. En azından bu soruyu duymaktan kurtulur, “Evet” der geçerim. Çok ciddiyim şu fotoğraftaki veletleri görmek için Tayyip Bey ve Emine Hanım’ı çay içmeye bize, eve davet ediyorum...

Ki bizden çıkarken cebine www.annemiistiyorum.com kampanyamızı anlatan notlarımızı da sıkıştırayım, Emine Hanım’dan da gözünün önünde imzayı alayım, siteye yazayım. Çocuk istismarıyla ilgili neler yapabiliriz konusunda bulduklarımızı da arada söyleyeyim.

İçinde gelecek falı olan kurabiyeler ikram edeyim ve onunkinin içinden “prematüre bebeklerin annelerine daha fazla süt izninin verilmesini siz sağlayacaksınız, milyonlarca annenin gönlünde taht kuracaksınız” yazısı çıksın...

Umutla bekliyorum!

İşte kanıtıdır sayın Başbakanım, bu üç güzel çocuğu siz istediniz diye doğurdum. Şimdi ben sizden bir şey istiyorum. Sizi bizim eve bekliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları