Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

Elektronik cihazlar bebeğe zarar verir mi?

Anne adayları elektronik cihaz kullanımına dikkat!

Haberin Devamı

Günümüzdeki en büyük sorun veya açmaz; “Elektronik cihazlar hayatımızda olmalı mı, olmamalı mı?” Kafa karıştırıcı ve çözümü şu anda henüz olmayan bir açmaz.

Elektronik cihazlar bu kadar hayatımızın içinde iken onlardan vazgeçmekte o kadar kolay olmayacaktır. Ancak hiçbirimiz ya da hiçbir üretici, bu cihazlar masum ve sağlığa zararlı değildir diye deklare edemiyor. Her kullandığımız elektronik cihazın tabi ki kötü etkileri var ve bu gebelik döneminde daha dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Günlük hayatımızda çok önemli yere sahip olan elektrikli aletleri hayatımızdan çıkaramayız.

Elektronik cihazlar bebeğe zarar verir mi

Gebelik döneminde ise eskiye oranla daha az kullanmak daha sağlıklıdır. Bu uygulamayı birkaç küçük nokta ile sağlayabiliriz

Haberin Devamı
  • Speaker ile konuşabiliriz
  • Laptoplarımızı kucağımıza almadan kullanabiliriz
  • Kullanım süresini sınırlayabiliriz
  • Kullanılmayan elektronik eşyaları evde kapatabiliriz
  • Cep telefonu ile konuşma ve kullanma süresini sınırlayabiliriz.

Elektronik cihazlardan yayılan radyo dalgaları vardır. Bu dalgalar iyonize ve iyonize olmayan dalgalar olarak ikiye ayrılmaktadır. İyonize olmayan dalgalar iyonize dalgalara göre daha tehlikeli olan dalgalardır. Bu dalgalara çok maruz kalınmadığı sürece kanser yapma özelliği daha düşüktür. Hamilelikte kullanılan elektronik eşyalara çok dikkat edilmesi gerekmektedir ve mutlaka kullanımları azaltılmalıdır. Aksi takdirde bebek bu dalgalara çok maruz kalmış olursa gelişim bozuklukları, zihinsel bazı problemler, algılama güçlüğü, intra uterin kemikleşmede gerilik olması sorunlarla karşılaşılabileceği hayvan deneyleri ile savunulmuştur ancak yeterli insan çalışması yoktur. Bundan dolayı gebelikte bu aletlerin kullanımlarını azaltılması gerekmektedir.

ANNE KARNINDA BEBEK GELİŞİMİ